Re: Re: Re: hřích není klišé........

Miki - SK | 27.06.2017

Pre : vegetarian
Neviem, akosi som prehliadol odpoved na otázku - že čo vlasne považujete za hriech? - alebo skôr čo máte na mysli pod pojmom "poukázaní na jedno hríšné konání".
Pretože dalšia debata sklzáva z mojej strany len na (moje) domienky... Možno aj prvá reakcia bola len (na) domienk(o)u "o braní života" (to som mal na mysli prvím príspevkom)

k poznámke - "zlo které vedome pácha človek na živote"
skôr by som to videl tak, že zlo môže človek páchať len ne-vedome. Ne-vedome znamená že nevie-čo-koná- čo tým spôsobuje aký to má dopad spätne naňho.
Ak je človek vedomí - nastáva otázka čo je zlo? ... nekonečná téma....

Ak sa mám naučiť bicyklovať - musím na začiatku aj padať (jedno bez druhého nejde), alebo to vzdám hned na začiatku a budem "závidieť" tým čo to vedia...
A ešte - "myšlienky slovutných ľudí" - to je práve ten pohľad na zvládnutie bicyklovania - poukazovaním na Sagana a vyzdvihovaním jeho úspechov sa to nenaučím. Ak chcem byť ako Sagan, budem trénovať (a k tréningu patria pády - vybočenie z cesty/hriech/). Možno ho predčím. Ale mne stačí ísť na bicykli do obchodu a späť. Je to zlé? Bude mi odobratý bicykel? lebo nechcem byť najlepší?
Osobne - som rád, že viem jazdiť na trojkolke (ale už poškulujem po kolobežke)

Přidat nový příspěvek