Pre: čtenár
po prečítaní knihy "život bez pšenice" a chcení riešiť svoj problém s trávením som tiež prestal jesť chlieb ku všetkému. V podstate som prešiel na delenú stravu.
Sádlo a vajíčka (spolu) je v poriadku (zjesť bez ničoho - prípadne list dva pekinskej kapusty), sádlo a chlieb - tiež je v poriadku. ale vajíčka a chlieb - to mi prestane tráviť (občas ak to poruším nič sa samozrejme nestane).
Jesť chlieb ku všetkému je len zvyk. Namiesto chleba sa dá dať listová zelenina (zelenina akákoľvek) Napr. jeden rezeň (na prírodno) a hora šalátu a v pohode vydržím do večera. Dám si k tomu zemiaky (ryžu) a v momente na mňa padne únava... To isté ak si dám cestoviny (samozreme so zeleninou, max. smotana na šlahanie) - únava a ako bonus zvýšený tep srdca. Tie isté príznaky aj po zjedení chleba (čiste kváskový - z múčneho kvásku - sa mi nepodarilo zatiaľ upiecť), ten si dám s maslom, masťou a cibuľou alebo akoukoľvek zeleninou - kombináciu so salámou alebo syrom nezvyknem jesť. Chlieb ak si dám, tak asi skôr preto, že mám "chuť" si ho dať (raz za cca 2 týždne) - je to vlasne také samostatné jedlo. Mimochodom to čo vylučujem po zjedení sacharidových potravín... A ešte "pikoška " ak si dám na večeru ryžu (porciu) ráno mám o 1,5 kg viac... a ak si dám pred spaním 4 pláty bielej (bez mäsovej) slaniny, aby som zaspal bez škrkania v bruchu - ráno budem mať o pol kila menej ako večer. Váha samozrejme prirodzene kolíše u každého - ale to s ryžou som skúšal opakovane.
Na záver, delená strava pomohla už veľa ľudom čo stretávam, ale ako ich sledujem asi 99,9% sa vrátilok pôvodnému stravovaniu - a samozrejme sa im vrátili i pôvodné problémy, ale to už je o inom....
Re: Re: co je zdravé?
Miki - SK | 25.06.2017