Ani ty nie si žiadny etalón pravdy, ani čo sa týka Budhizmu, hoci sa snažíš navodiť taký dojem (skrátka s nepresvedčil ma ani v tej diskusii medzi vami dvoma - predniesol si tam celkovo slabé argumenty).
Treba si tiež uvedomiť, že na Leva-net nie sú zverejnené/preložené všetky práce VP-ZSSR + prílohy, ktorých je omnoho viacej a Lux mohol mať prečítané nejaké z nich o Budhizme (aj preto ťa podľa mňa predčil v diskusii). Ale neviem a preto nebudem v tomto smere ďalej zbytočne špekulovať, ale je to možné.
Ty si tých útokov na KSB a DVTR a jej študentov v minulosti podnikol už viac krát, vôbec som nenarážal iba na to, že si oponoval Luxovi v diskusii, kde ste viedli debatu na tému Budhizmu.
V tej debate si predvádzal (nepriame) útoky voči KSB a DVTR a Luxovi iným spôsobom.
Ako príklad tu uvediem niektoré tvoje citácie z tejto diskusie (link nižšie), ktoré sa mi moc nepozdávajú:
http://leva-net.webnode.cz/products/v-m-zaznobin-o-noosfere-a-mimozemskych-civilizaciach/
"Všiml jsem si, že čelní přispěvatelé KOB mají někdy až hystericky negativní vztah k védskému a dokonce buddhistickému učení."
"Já bych doporučil všem horlivcům z řad stoupenců KOB (a sám jsem jedním z nich, právě proto, že v této nauce vidím potenciální hloubku a védskou tradici), aby nebyli fanatičtí a revidovali své schematické postoje poctivým studiem původních nejvyšších textů staroindické tradice."
"Problém je v tom, že podle mě prosazuješ nějakou teoretickou ideologii a schematicky dáváš všecko do nějakých škatulek a mícháš jablka s hruškami."
"Mě na vás kluci vadí, že tu šmahem odsuzujete věci, které jste nijak do hloubky nestudovali, neprožili, jen jste si "o nich" někde něco přečetli, co o tom někdo napsal, jak on to vidí. Tak to neberu, je to nepoctivé, nevědecké."
"Já tě Luxi neškatulkuji, to bych třeba řekl že jsi psychický trockista nebo zombie (jak mě tady onálepkoval Hox). Posuzuješ-li věci, které jsi nestudoval, jsi to ty, komu chybí soudnost, to si uvědom! Já uznávám tvoji znalost KOB, ale divit se tomu, že buddhismus používal dialektiku - jak to pak člověče můžeš hodnotit? Je to tak objemná věda, že než ji vůbec nastuduješ, dojde ti, že je hloupé si na to dělat takovéhle názory a strkat to do škatulky "relígie.""
"Ad Hegel - asi koukáš na jiné stránky než já? Nějaká podivná chronologie - 18.století (Hegel) jako základ buddhistiické dialektiky?"
Nepochopenie Lexu, lebo Lux napísal:
"(ale Hegel je vo svojej "filoSofii" blízko k východnému dualizmu, tak to vcelku chápem..)."
"Vaši guruové vám tady říkají, že budoucnost lidstva je možná jedině, když bude opuštěna materialistická koncepce vědy a bude se zkoumat kapacitu (lidského) vědomí, (což buddhismus dělal už před dvěma a půl tisíci let) a vy jste k tomu, hoši, úplně slepí a hluší. Nejste vy tady nějaká parta inženýrů?"
"Píšeš o mravnosti, ale bohužel se nevědomky dopouštíš klasické koloniální nadřazenosti (ti divoši z Východu jsou méněcenní, protože my máme technosféru), promiň, ale jsem na tohle alergický. Je to projev komplexů.
Kdybys trochu studoval historii..."
"Opakuješ tady mantru o zvrácených religiózních systémech, které drtivá většina lidí nechápe. Nechápeš to proto, že se vůbec neobtěžuješ se tím seriozně zabývat. Kdo se zabývá hmotou, ano, bude mít hmotné výsledky (západ). Východ v době svého vrcholu měl skvělé výsledky v tom, čím se zabýval. Ale abys to vůbec viděl, musel bys napřed opustit celý soubor svých předsudků a zažitých stereotypů. To, že máš technosféru a můžeš ukájet různé tělesné potřeby neznamená, že prožíváš kvalitnější život, protože to je věc naprosto subjektivní. Koukáš spatra na ty "zombíky" jak tam žijí v chudobě a cítíš se nadřazený, protože si myslíš, že lépe chápeš nějaké objektivní procesy. Tak si to mysli.
Mimochodem, proč tady píšeš ČeloVěk? Uvědomuješ si vůbec, co to spojení čelo-věk ve skutečnosti znamená a jak hluboce védskou symboliku obsahuje?"
Už len kapacita ako je Lux nevie, čo znamená ČeloVek a prečo to píše. - Moja poznámka
Re: Re: Re: Re: .
Cico Ciciak | 19.02.2017