zaujimava debata

kulich | 09.02.2017

Len par slov ku vsetkemu co tu bolo napisane aj zdiskutovane. Pokial viem a moje informacie su spravne, tak Smer ide cestou vytvorenia vlastnej klanovej struktury. Doteraz za kazdou politikou bolo nejake klanove uskupenie (Brhelovci, J&T, Penta atd). Tak zacinal aj Smer. Postupne ale zacali prehadzovat vyhybku na vytvaranie vlastnych zdrojov. Ked si to vsimnete historicky, tak vidno, ako sa Fico prakticky od zaciatku postupne oslobodzoval od tychto struktur. Prvi isli na odpis ludia ako Benova Flasikova, teda tie mensie a slabsie klany. Vzduch sa trochu precistil a zostali len tie vacsie. Teraz idu na odpis aj tie, co viem, tak Smer ma prakticky vlastnu policiu a sbs, teda kompletnu paralelnu strukturu. To plati napriklad aj na uradoch, v niektorych VUC ma nasadenych prednostov, ktory sa nezodpovedaju zupanovi, ale Ficovi. Ak nieco niekde zlyha, maju moznost strukturne zasiahnut a aj to robia, v poslednom case dokonca castejsie (pretoze situacia je u nas aka je, o stabilite riadenia nemoze by ani rec).

Mozme polemizovat o tom, ci je to dobre alebo nie, v kazdom pripade to znizuje mieru vydieratelnosti tym ktorym klanom a dava Ficovi volnejsie pole posobnosti (vid: jeho vyhlasenie po operacii, ze sa citi slobodnejsi ako kedykolvek predtym)

Druha vec je, ci ma Fico tolko chochmesu, aby si uvedomoval, ze toto tu musi riadit mravne a ak zneuzije moc, ktoru vo svojich rukach sustredil, moze sa mu to skaredo vypomstit.

Přidat nový příspěvek