Re: důsledek nedůslednosti (mojí)

jh | 11.01.2017

no, ono podla mna nemohol spravit vobec nic, a preco? pretoze ti "pomesciky" nemali ziadny vztah k pode, a to je uplne jedno, ci priamo zidia, alebo "rusi" (hovorim od zaciatku 18-teho storocia dalej). vec sa ma tak, co sa tyka zidov samotnych, pre nich vymyslel mikulas I., ze ich poposielaju do najurodnejsich krajov ukrajiny, daju im danove ulavy, zadara postavia domy, daju voly, veci na obrabanie, dokonca im dali volnost v cestovani, na co sa zidia neustale stazovali, hoci nevolnici mohli prd a nie cestovat a uz vobec nie dostat to, co dostali oni. v ramci riesenia zidovskej otazky v rusku, teda mikulas I. skusil toto a vysledok? prve co spravili, vsetko popredali, dobytok zabili, siatie prejedli, pokusali sa podu, ktora im bola pridelea pachtovat. potom plakali, ze nemaju nic. ak boli umiestneni napr. popri nemeckych osadnikoch, tym sa kupodivu na tej pode darilo. problem bol aj v inom, ak aj nejaky zid nahodou chcel hospodarit a bol uspesny, zvysna komunita ho stiahla spat. vysledok bol, ze dostali viac pody, znova voly, znova siatie, niekolkokrat bola predlzene danove prazdniny az na 50 rokov, boli zbavovani vojenskej sluzby, az nakoniec sa vlada na vsetko vyprdla, pretoze pochopili, ze zidov nikdy nepriputaju k pode! takze to bol prehajdakany cas a vo svojej podstate alexander II kompletne rezignoval, kedze pustil uzdu aj v inych oblastiach, nikolaj II si to vyzral az do sameho dna. ako som povedal, stolcypiin bola nadej, ta zomrela a bol pokoj.

vo svojej podstate, anexia oblasti so zidovskou populaciou (polsko, bielorusko, ukraina, pobaltie) a islamskou populaciou (juh, vybojovany za rurikovcov/romanovcov) bola a je pre rusko casovana bomba. su to cudzie elementy, ktore vedia prerast cez hlavu, vid 1905/1917, dnes je to k tomu pridana aj vec islamu, ktory navonok vyzera byt v rusku pod kontrolou, ale intuitivne citim, ze len do casu. osobne si myslim, ze predchadzajuca risa, ktora sa postupne rozpadla, najskor zrejme na zapadnu a vyhodnu cast, po konci napoleona uz prestava existova uplne, bola homogenna, bez tychto elementov a zacinam sa tak troska naozaj priklanat k tomu, ze juh bol chraneny seriou pevnosti a velkym cinskym murom prave proti juznym elementom. najlepsie, ako predist chorobe, je ju jednoducho nedostat.

Přidat nový příspěvek