Mírné nadšení

Nikdo | 30.12.2016

Bylo by i větší, ale v praxi se mi osvědčilo zůstávat na mírném nadšení. Hodnotím kvalitu a je velmi dobrá. Čte se do dobře a rychle a drží se pěkně zvoleného tématu a je podpořeno množstvím zdrojů. Připomínky ostatních jsem četl a jsou spíše okrajové netýkají se tématu v této ukázce. Například drobný oživující žert s Napoleonem je nevhodně konfrontován. Žert zde vnímám jako vtipné označení hranice, čím se nelze v tomto textu zaměřeném na organizaci zemědělství v daných podmínkách podnebí zabývat (není vhodné v tomto textu podrobně řešit: proč chce GP zničit Rusko a jaké k tomu používá prostředky - ale možná to v knize naznačeno bude - i když to zhruba všichni víme).

Přečetl jsem si obsah knihy a musím použít vnitřní disciplínu, abych nepřešel do většího nadšení.

Za prvé, jak jsem se dozvěděl a v praxi se potvrzuje nejefektivnější příjem informací je v rodném jazyce a nejlépe se zpracovává. Ruské zdroje a překlady jsou skvělé (je to pro mně malý zázrak - zrod koncepce bez manipulace z vrchních pater řízení/zotročování), ale nejde to nikdy tak hladce jako od někoho, kdo rodný jazyk použije primárně. Plní se tak moje přání dozvědět se více o historii od někoho kdo se upřímně snaží zjistit jak to bylo bez ideologických vsuvek a manipulací na objednávku.

Za druhé, je v ukázce vidět pečlivost a důslednost práce. Vše přehledné a s citem uspořádané.

Takovou práci dokáži ocenit. Autor má moji vděčnost. Moc děkuji.

Přidat nový příspěvek