NoName312:
1. Nevidím dôvod aby som sa urážal, ja píšem svoje podľa môjho poznania a ostatní podľa svojho stupňa poznania a zároveň týmto zdôrazňujem, že v žiadnom prípade netvrdím, že mám vyšší stupeň poznania ako tí ostatní.
2. Na druhej strane, že plne chápem a som si vedomý úlohy strednej Európy aj s príslušnými informáciami o nej, včítane Českého národa podotýkam.
3. V žiadnom prípade nemám ako Sloven pocit ublíženectva a malosti a už vôbec a vonkoncom pocit , že by som svojim myslením ubližoval Slovensku - nevidím v tom ani logickú súvislosť.
Neorientujem sa len na Moravu a Slovensko, a Čechov nemôžem odmietať, pretože sú samozrejme súčasťou Československa. Ale Českú republiku je nutné z historického hľadiska "rozdeliť" na Česko a Moravu a k tomu priradiť Slovensko. Toto tzv. rozdelenie je len fiktívne, pretože v podstate všetci sme Sloveni a to rozdelenie v tomto prípade je fakticky na český kmeň, moravský kmeň a slovenský kmeň. Ostatné Slovanské národy sú ďalšie kmene. Rusko tu ma špeciálne postavenie , je tzv. "živý bič" na tých, ktorí napadnú Slovenov (ak nie sú samozrejme na druhej strane). Takto by sa to dalo obrazne povedať - všetci sme svoji.
Český národ som spomínal nie aby som sa ho nejak neúctivo dotkol a proste , že ako jediný susedí s Nemeckom a Rakúskom, tak nazvyme to "neslovanské vplyvy" na nich oveľa viac pôsobia a na tej Prahe to je proste najviac vidieť.
Pritom ak je Slovákom mnohokrát vyčítané ublíženectvo a malosť, tak si pozrite české ezoterické a tzv. duchovné weby, a tam sa nedočítate a nepočujete nič iné len aká je Česká republika a "zlatá Praha" z ezoterického a duchovného hľadiska výnimočná, čo nie je jednoducho pravda, pretože toto platí pre celé územie bývalého Československa, včítane Sliezka, Goralských oblastí a Podkarpatskej Rusi. V konečnom rade, pri uvedenej duchovnej úlohe týchto národov sa nejedná o názvy týchto národov ale o všetkých občanov žijúcich na tomto území, ktorí žijú a konajú podľa SLOVA - preto ich nazvali Sloveni. A to nemusí byť zrovna čech,slovák, moravan ale to môže byť aj Ukrajinec, maďar, poliak - proste všetci, ktorí približne v tomto území sa nachádzajú a žijú, teda tiež konajú a žijú podľa SLOVA (podľa nemeniteľných duchovných zákonov).
Re: Re: Re: Re: Re: Důležitost Česka
Jan | 29.10.2016