Zajímá mě, nakolik je KOB konzistentní. A jelikož je Veličko autoritou, snad i členem VP SSSR (to nikdo neví), je zajímavé znát jeho pozici k darwinismu. Pokud je členem VP SSSR je ta pozice i názorem ostatních, protože tandemový princip vyžaduje souhlas všech. Připomíná mi to demokratický centralismus.
Morálka. Veličko se nikterak neomezoval na boj o místo alfasamce. Existují záběry, kdy lev zabije lvici. Totéž jsem viděl v dokumentu o tygrech a ti nejsou stádní, jako lvi. Dost pochybuji, že při bitvě o post alfasamce nejsou oběti. A pokud nejsou, je to proto, že ani ten silnější nechce riskovat zbytečně zranění, mohlo by to mít pro něj později fatální následky. Celá ta teorie o hodně a málo ozbrojených druzích je pochybná. Máš ponětí, zda je někde metrologicky prokázána? Myšlenka metrologické průkaznosti společenských věd se mi totiž líbí. Chtělo by to studii, kde bude jasně definováno, podle jakých kritérií přiřadíme druh mezi málo nebo hodně vyzbrojený, no a alespoň nějaký ne úplně malý statistický vzorek od každého druhu a jeho chování. Přiklad lvů například teorii dle mého názoru vyvrací.
Co se týče Newtonových zákonů, asi jsi nedával pozor. Veličko mluvil o NOVÝCH poznatcích, které se v praxi začnou uplatňovat až za 15 let. Newtonovy zákony jsou známy o mnoho déle a samozřejmě, pokud je někdo zná, dávno už je uplatňuje. Já jsem zpochybnil těch 15 let, moderní manažer musí reagovat daleko rychleji a osvojovat si moderní poznatky průběžně, pokud je co k čemu. V rychle se rozvíjejících oborech by měl mít zpoždění maximálně rok.
Re: Re: Tak nevím ...
Sio | 26.08.2016