Myslím, že sa môžme zhodnúť na tom, že globalizácia je dej. Riešime tvrdenie, že je objektívna. Nepovedal som, že neuvedomenie spôsobuje neexistenciu deja, ale že z neho nevyplýva objektívnosť v zmysle nezávislosti od človeka alebo ľudí, ktorí by tento dej (subjektívne) vyvolali a riadili. Reagoval som tým na Cica Ciciaka, ktorý objektívnosť odvodzoval z neuvedomenia.
KSB/DVTR je o riadení (okrem iného), mýlim sa? Globalizácia by bola objektívna, t.j. nezávislá od človeka, od jeho riadenia, alebo ešte iným slovom zákonitá, keby ju nespôsoboval a neriadil žiadny človek ani skupina ľudí, keby nevychádzala z vôle človeka. Toto podľa mňa doteraz preukázané nebolo, ani podložené. Naopak existencia GP, ktorý globalizáciu riadi, alebo sa o to snaží, naznačuje, že by mohol byť aj subjektom, ktorý tento proces vyvoláva, čo by bolo v spore s nezávislosťou od ľudí.
Globalizácia by bola hodnovernejšie nezávislá od človeka, od jeho riadenia, keby GP neexistoval alebo sa nesnažil tento dej riadiť.
V dejepise som nikdy nevynikal, navyše dlhý príspevok vo vlákne „co bolo teda pred tym“, ktorý mi pripadá celkom hodnoverný, naznačuje, že „úradný“ dejepis je zmanipulovaný. Napriek tomu sa zdá, že dovŕšenie globalizácie je vlastne jej posledné štádium, alebo skôr predposledné, po ktorom nasleduje rozklad a zánik celej civilizácie. Ak sa nemýlim, toto tu prebehlo už viackrát. Ak je globalizácia cieľom HNR (súčasťou vektora cieľov), prečo po nej nasleduje reset?
Re: Re: Re: Re: Objektívne a subjektívne deje
petržlen | 19.07.2016