Vím, že ne zcela, jen jsem chtěl upozornit, že to všechno neplatí obecně. Když jsem před cca 18 lety nastoupil do jisté nadnárodní IT firmy, tak jsem s zpočátku všechno tiskl. Dnes už naopak i beletrii si přečtu raději z notebooku, je to líp vidět, tak to tolik neunavuje oči, dá se v tom hledat, snadno se mohu vrátit k nějaké pasáži. Obávám se, že tištěné knize (a to jsem byl v mládí její velký milovník) zvoní hrana. Mnoho dobrých knih si můžete dnes poslechnout jako četby profesionálního herce - audioknihy. Jaké požehnání pro ty, kdo mají slabý nebo unavený zrak. Nevidím daleko dobu, kdy si kdokoli zalehne večer do postele a test knihy si nechá velkým písmem promítnout třeba na strop, Nebo budeme mít brýle, na které se promítá test knihy, možností je mnoho.
Co se týče problémů s pologramotností a neschopností déle číst, je to samozřejmě pravda. Má to spoustu důvodů. Jeden z hlavních je příliš snadný život plný lákadel, které knize a studiu z ní konkurují. Když člověk dostává v dětsví na co si vzpomene, nemusí alespoň doma pracovat (mimo učení) a vyrůstá ve skleníku oddělen od reality, končívá to podobně. Ztráta motivace (mám co chci, proč bych se měl/a snažit) následně neúspěchy, nedostatek sebevědomí, podivný žebříček hodnot. Každý člověk starší 15 let by si měl vyzkoušet o prázdninách fyzicky pracovat. Nejen v supermarketu, lépe na stavbě, v zemědělství nebo ve výrobě. Velmi bych doporučil zdravotnictví, starat se o staré lidi. A samozřejmě, měl by i snít. Hodně snít. O tom, co v budoucnu dokáže například, čím by chtěl být a proč. Knihy tomu hodně napomáhají, ale nemusí být v papírové formě, to snad ani ne.
Re: Re: Možná to v některých případech platí
Sio | 03.04.2016