Re: Re: Moje zkušenost

Starýdědek | 06.01.2016

Pane doktore. Nemám to ani pěkně sepsané, a pokud počítači tak ještě když se tu ani nepoužíval Word. Tak nouzově přidám aspoň něco.
Vbočený palec a propadlá příčná klenba. Na internetu lze sledovat jak moc, a kolik lidí, to trápí. Současně chybí účinná terapie.
Taky mě to nedávno (znovu) postihlo. Nesnesl jsem ani mírně ošlapané boty, nakonec jsem vydržel chodit v nových o 2 čísla větších jen 2 hodiny za celý den.
Dosavadní způsoby "terapie", snad ve všech případech, ignorují příčinu. A mimochodem, pomůcky k rovnání palců jsou navíc dokonale nedokonalé.
Základní příčinou nespíš je nedostatek vitamínu D, vápníku a hořčíku ve stravě. Kosti ztrácí vápník, měknou, deformují se. Nesnesou pak zatížení při vysokých podpatcích, ani samotný boční tlak na palce ve špičatýsh botech. Deformace řady kloubů do strany pak nutně vede k tomu, že síly ve šlachách pod nimi nevedou jen k tlaku palce na podložku, ale navíc sami neobyčejně silně vybočování dál zvětšují. Navíc se vápník usazuje v měkkých tkáních kolem kloubů ("ostruhy", boule u palců, ..) .
Bral jsem denně cca 500 m.j. vit.D, cca 1500 mg vápníku, cca 500 mg hořčíku - podstatné zlepšení do týdne, celý den v pohybu v nejprošlapanější škrbálech po zahradě a dvoře bez potíží do měsíce.
(Nejlepším je vit. D v neupraveném oleji z tresčích jater, rybí tuk.)
Před desítkami let mě zoufale bolely nohy (jakoby v kostech) až ke kolenům, měsíce, lekaři nepomohli. Pomohly 2 lžíce (přestože již zcela žluklého) rybího tuku, a to od večera do rána, a dokonale.
Zdravím vespolek.

Přidat nový příspěvek