najasnost

PetrD | 05.07.2015

Nejsem žádným velkým znalcem bible, koránu ani tóry. Svého času jsem četl rozbor koránu, že jde o násilnou ideologii. V kontextu zde uváděném je naopak stavěn nad bibli. I pokud připustím, že to tak je, a že celý ten rozdíl mez praxí a teorií je způsoben fenoménem "kanónický islám vs historický islám," stále mi zcela není jasný důvod té tzv. antikoránické kampaně. Resp. chápu teorii, ale nejsem si jistý účelnosti. Připadá mi, že ta teorie vychází z faktu, že všichni lidé si MUSÍ zvolit mezi některým z těch třech abrahamovských směrů. Chápu, jsou rozšířené, ale jsou skutečně jedinou možností. Nelze vybudovat společnost se zdravým základem s "čistým štítem?" Domnívám se totiž, že duchovní a moudří lidé chápou podstatu problému a je jedno, jestli četli korán či bibli. Proto nerozumím tomu, proč by se GP tak snažil očernit kanonický islám za každou cenu - cožpak nejsou pro lidstvo alternativy? Buď začít s čistým štítem bez nějakých nánosů ideologií a hrabat se v tom nepořádku, co byl ve starých textech napáchán nebo pro nás návrat k dávnějším tradicím?

Přidat nový příspěvek