Re: Mena

Pavel | 10.01.2015

Nemohu souhlasit považovat oběživo za zlo nebo zdroj zla. Pokud má probíhat řízení je potřeba evidence. Nějaké zlo může vznikat nesprávným zacházením s oběživem, ale to lze s čímkoli (nožem mohu ukrojit chleba nebo bodat, ale nůž za to nenese žádnou odpovědnost). Zlo a dobro je pouze uvnitř člověka nikde jinde není k nalezení.

Dále jsi narazil na stejné nepochopení, kterého jsem se také dopustil. Výrobou elektrické nevyrobíš energo peníze, bude záležet na aktuální poptávce po elektřině a jak efektivně ji vyrobíš. Budou stejné papírky, ale kde bude na nich napsáno například, že za 1 energo korunu si koupíš 1kW energie nebo zboží, které je prodáváno za 1kW energie. Energo měna, řeší poměřování ekonomické síly států (kromě energo měny zůstanou lokální měny). Zkoušelo se kde co stříbro (něco čeho je hodně) zlato (něco čeho je málo) jak jsi sám uvedl. Teď je to velmi přibližné (důsledkem této přibližnosti jsou cykly /recese, oživení/, které s velkým zpožděním reagují na skutečnou situaci a řízení je obtížné), aby to nějak fungovalo a byla důvěra zajišťuje se krytí měny zlatem. Mohou být výkyvy, ale pokud mám dohodu, že mohu směnit peníze za zlato vždy mi alespoň něco zůstane protože zlato je vzácné a bude mít nějakou hodnotu (do té doby než ho dokáže někdo levně vyrobit).

Energo měna odstraňuje ze systému nutnost krytí pěnez a rezervní fond, tedy není potřeba.

Energo měna pomůže spravedlivěji mezi státy směňovat a obchodovat. Systém je mnohem průhlednější a tudíž mnohem snadněji kontrolovatelný a tím znesnadňuje spekulace a zneužití.

Jinak zneužitelné je všechno, což je nutná daň za svobodnou vůli. Můj úhel pohledu je, že existují "škodiči" (ty bytosti, které jsou na straně zla - nemusí o tom nutně vědět) jsou něco jako "viry". Malé množství vírů testuje odolnost a zdraví společnosti. Pokud je společnost nemocná dochází ke kolapsům. Pokud příliš mnoho jedinců se stalo viry a řeší pouze osobní problémy a nestará se o blaho společnosti, potom dojde k rozkladu společnosti.

Jsme součásti společnosti, kterou sami tvoříme a jsme za všechno odpovědní i za to, že existují Rothschildy (naše osobní chamtivost jim umožnila vznik a růst). Pokud se nepřijme zodpovědnost, tak si vlastně odřezáváme možnost s tím něco dělat. Kdo za to může když ne my sami?

Člověk je tvor společenský a společnost je postavena na důvěře. Bez důvěry nemůže existovat lidská společnost, bez důvěry se z nás stanou zvířata. Ale svobodná vůle je vždy k dispozici, vždy lze odejít do ústraní a žít sám nezávisle, ale bude to mnohem obtížnější než být obklopen věcmi a bezpečím a přitom si stěžovat, že důvěřovat není možné a ať se udělá co se udělá někdo rozkrade.

Přidat nový příspěvek