...čo ste sa všetci nechali tak rozhádzať?
Všetko sú to len špekulácie, pričom všetky tromfy na stôl stále nie sú položené.
Vráťte sa k príspevkom zhruba z pred mesiaca, či dva: možné scenáre, aj rozpad Ukrajiny. Historické časti Ruska sa pripoja k Rusku. Veď k Ukrajine ich pridelil až Chruščov. Rusko si priamy vplyv a hranice posunie viac na západ /analógia delenia Poľska v 1939./ Poľsko sa ulakomí a narobí problémy s anektovaním Haliče - Banderovci. Celkovo ekonomicky a populačne to Rusko posilní a západ bude mať čo robiť s nespokojnou západnou Ukrajinou. A tá nespokojnosť porastie, až sa im otvoria oči - sľuby sa sľubujú... EÚ nemá síl na ekonomickú sanáciu západnej Ukrajiny. Už som to dávnejšie písal, že to len nakopí problémy EÚ a urýchli jej rozpad.
A tie jadrové elektrárne na Ukrajine - zabudnite na veľkú a horúcu vojnu - jadrový mrak by vyhladil celú EÚ. Ešte teraz sú dosratí z Černobylu. To, čo sa pre nás zdá teraz ako prehra idei slovanstva, je možno dôležitý krok v širších súvislostiach a vyššej hre ako si vieme predstaviť.
Plus nezabudnime na veľkú investíciu Templeton fondov do Ukrajinských cenných papierov.
Ja sa v každom prípade vyhnem emočným vzruchom. Proste to budem sledovať ako šachovú hru na vysokej úrovni a učiť sa pozorovaním. A isto si ušetrím svoje vnímanie od hysterických reakcií niektorých "analytikov"...
Dnes som napríklad absolvoval zaujímavý seminár a tam bola spomenutá téma tzv. svetových prúdov /nemá to nič spoločné s politikou a pod./ Proste sú to energetické toky, ktoré pre niektoré aspekty sú konštruktívne a pre niektoré deštruktívne v danom momente. A niečo začať v daný moment, aj keď na prvý pohľad s veľkým počiatočným úspechom, môže znamenať záverečnú katastrofu a nezvratné vyčerpanie a zničenie aktéra. Znova vravím - pracujeme v našich úvahách len so zjavnými faktami. A tie nikdy neboli a ani nie sú rozhodujúce. Skutočná moc a tromfy sú za oponou.
Takže môžte sa tu emočne vybíjať, každý obhajovať svoju pravdu podloženú svojimi faktami... aj tak ohľadom Ukrajiny maximálne reálne môžte len seba vzdelávať a teórie DVTR sledovať priamo v praxi.
Ad Janukovič a v podstate celá Ukrajina - ich len momentálne dobiehajú následky ich nesprávnych rozhodnutí a krokov z minulosti /dá sa povedať "karma" terajšieho života/. V DVTR o tom pojednáva jedná celá kapitola...
ach tie emócie...
popolvár | 22.02.2014