Píšem hneď ráno,potom nie je čas. Sama s tým mám problém,resp.mala som,ztotožniť sa s tou farbou. Tak hlboko nám bolo naočkované pod kožu,že farba nič neznamená.Aké je to nízke,nízke,nízke....rozlišovať farby medzi ľuďmi.Naozaj to až bolí,keď si to uvedomíš. Dobre,nebudem už o tom hovoriť,mám rada tento portál a chápem ,že toto riešiť nie jeho prioritou. Fundamentálna pamäť ,to je iná,a naozaj ešte zaújmavejšia káva !!! A ten nenápadný pôvab skromnosti,ktorí sme žili, x generácií tam v nás určite je. Začnime malými (lokálnymi)krokmi,aby to nebolo len o slovách.Tak napr.,keď poviem slovo "púpava",Hox,pampeliška,aké asociácie sa Ti vnútorne objavia ? .-)Ešte malá poznámka,Slovan,nevidím nič zlé na túžbe človeka,každého,žiť v hojnosti. Nie nadbytku,ale nie v núdzi. To sa teraz deje ,núdza je všeobecný jav. S materiálnou núdzou veľmi často prichádza aj úbohosť duchovná. Ale to je známa vec. Luza je veľmi nebezpečný "stav" človeka. Vyvážený vzťah duchovna a hmotného prostredia skoro nikde nevidno.-(((((((((((((. Kamoška spomína,ako v Dilí dala žobráčke s dobrým pocitom 5 euro,ale namiesto poďakovania tá začala na ňu ang.vrieskať."Ty biela k....lakomá,prečo tak málo!?" To len na ilustráciu,ale je to všeobecné. Netuším,ako to klbko začať rozmotávať. Napriek tomu som a budem optimista !
Re: Re: Re: Re: Re: Re: genialni
Stretnutie | 09.02.2014