Re: Re: Re: Re: Re: genialni

Slovan | 08.02.2014

Stretnutie - bolo by potrebné bližšie definovať, čo možno rozumieť pod pojmom západna civilizácia.
Pojem biela civilizácia my nesedí - takú nepoznám.Mám s tým problém.Poznám pojem rasa.
Vyvážený vzťah duchovna a hmotného prostredia, to je to, čo mám na mysli, ak hovorím o slovanstve resp. ruskej civilizácii. Nuž a tu mi farebné rozlíšovanie nepríde vhodné, aj keď genetické dispozicie rás sú rozdielne.
Mám za to, že sa v zásade nerozchádzame vo videní aktuálneho, ale minulosť a tým aj budúcnosť by sme pravdepodobne definovali po svojom a rozdielne.
Moja adaptačná pamäť a predovšetkým fundamentálna ( genetická ) je západným egoistickým prístupom poznačená minimálne-aspoň dúfam.Ale pripúšťam, že egoizmus západu je už zakorenený aj na Slovensku a nie len vďaka posledným 25. rokom.
A aj keď to možno vo svete tak opticky vyzerá, nemyslím si že ide prioritne o boj medzi bielou a ostatnými rasami.
Je to skôr vnútorný boj každého z nás smerujúci k pochopenie misie, ktorú máme na tomto svete naplniť.
Rodina-národ-rasa - civilizácia-ľudstvo to sú iba symboly, ktoré nám môžu pomôcť v jednotlivých fázach vývoja.
Tak to vidím, v tejto chvíli, v tomto stupni poznania resp. nepoznania.

Přidat nový příspěvek