No, tento článok a najmä reakcie naň... akoby do osieho hniezda pichol. Proste mnohým nám ten dúšok toho svojho alkoholu chýba a najmä jeho opojné účinky. A tak hľadáme argumenty pre a protiargumenty proti, aby sme sami pred sebou ospravedlnili svoju "závislosť". Áno, tak ako nič nie je len biele alebo čierne, aj alkohol má množstvo čiastkových pozitívnych účinkov. Ale sumárne, ako celok navodzuje vždy viac, či menej stav opojenosti zmyslov. A opojenosť, to asi je každému jasné, znamená byť pod vplyvom, a je jedno koho, alebo čoho - tým pádom som obmedzil svoju slobodu. Všetky debaty koľko toho znesiem ja, alebo iný - to je len snaha o neprekročenie hranice, keď je fyzicky zjavné, či už mne samému, alebo okoliu, že nie som triezvy. Ale človek to nie je len fyzické telo, na ktoré alkohol vplýva. Niekto tu podotkol, že alkohol nemá vplyv na naše vyššie sféry. Súhlas, ale má vplyv na spojenie s nimi a umožňuje prienik iných energií, egregorov, sfér, ktoré máloktorý z nás je schopný vedome vnímať. Vedome čerpať z podvedomia, to by asi bolo hneď každému jasné, čo a ako s alkoholom. Je to len vec rozhodnutia a následne vytrvalosti a sebadisciplíny. Preto je tu taký povyk ohľadom alkoholu. Podvedome to vieme, ale vedome to rozhodnutie oddiaľujeme. Toho pôžitku sa ešte nechceme vzdať...
Kto neverí, aký vplyv ma alkohol na vyššie mozgové funkcie a spojenie s vyššími sférami, nech skúsi napríklad preklad odborného textu z cudzieho jazyka s jedným pivečkom, či pohárom vína a bez. Sám som bol prekvapený. Ale keďže sám som ešte v niektorých oblastiach "slabochom" a v pivnici ma čaká ešte 5 litrov vynikajúceho červeného bez konzervantov, v ktorom doslova ožíva slnko a sila zeme južných zemí... tej iskrivosti, plnosti chute a harmónii tónov ešte raz podľahnem - možno... Sám skúsiac a overiac si ten rozdiel medzi úplne bez a sklenkou vína raz za čas- silne zvažujem, či to stojí za to...
jak do osieho hniezda
popolvár | 21.01.2014