Re: k energii jako invariantu

popolvár | 15.06.2013

z toho, čo som ja zatiaľ pochopil, tak ten elektroinvariant je len prechodným krytím peňazí, pokiaľ sa neprejde k iným modelom, možno aj takým, ako uvádzate, že nebude žiadne krytie. Ale dovtedy a súvisí to najmä s morálnym stavom spoločnosti, štátov... aby sa predišlo zase nekrytému infalčnému tlačeniu peňazí, je potrebné ich niečim kryť podložiť. A keďže množstvo peňazí má zodpovedať sumáru výroby a služieb, a tie sú v prevažnej väčšine závislé na elektrickej energii, tak sa energoinvariant javí zatiaľ ako najvhodnejší model. Aj z toho hľadiska, že produkcia elektrickej energie je rôznorodá /od veternej, solárnej, vodnej, uhoľnej... až po jadro, a tak si každá krajina dokáže ten svoj spôsob nájsť, v každej sa nejaký ten zdroj nájde, nie ako pri rope a zlate, keď producentmi je len zlomok krajín a sú to neobnoviteľné zdroje. Detaily energoinvariantu sú isto rozobraté na nejakých stránkach, odkazy k nim isto niekto z diskutujúcich vie dodať. Na zvedavcovi boli uvedené, ale nechce sa mi to tam teraz hľadať.

Přidat nový příspěvek