Re: moje poznámky/Môj uzáver

Hibern | 17.10.2012

Ešte musím dodať vysvetľujúce ospravedlnenie k tomuto sporu-nesporu s Paprskom.

Každý človek snažiaci sa o naplnenie vyššieho princípu v nás využíva rôzne prostriedky, ktoré napomáhajú k napĺňaniu tohto princípu. A takisto každý by mal pred tým, ako takýto prostriedok použije, vedieť o ňom čo najviac, pretože je zodpovedný za prípadné negatívne následky a nesie za ne plnú plnú zodpovednosť. (Vieme ako môže napr. dopadnúť zverenie auta do rúk neskúseného a často krát pod vplyvom rôznych stimulantov šoférujúceho mladého horkokrvníka-pretekára.) A takisto takýto prostriedok nesmie byť iným ľuďom ponúkaný ako jediný spásny nástroj, pretože každý z nás má svoje vlastné, "na mieru ušité " pomôcky. (Čo som v mojom prípade vo vyššie napísanom urobil.)

Takýto nástroj bude vždy len formou, ktorej hlbší zmysel dáva (alebo posväcuje) jedine Obsah - Podstata existencie, teda život sám a naše bytie. Lebo toto je to, čo je najdôležitejšie, obsah našich životov.

Paprsek sa vo svojich príspevkoch snaží vždy poukazovať práve na tento Obsah a nezaoberá sa (z istého pohľadu zbytočnými) formami, preto bývajú jej slová tak čitateľné a sťaby napájajúce pramenitou živou vodou. Dotýkajúc sa samotnej podstaty života, sú iskrivé, osviežujúce a nenútené. Za to jej ďakujem.

P.S. Čo som to napísal, veď to nie som tradičný ja! Žeby následok a prejav nepoužívania zubnej pasty po poldruha mesiaci a/alebo blížiacich sa zmien?! Fúúha :)

Přidat nový příspěvek