Presne tento text som čítal pred niekoľkými mesiacmi na nejakej ruskej stránke slovano-árijských véd. To, že autorom je Sidorov som sa dozvedel až dnes. Taktiež z toho bola vtedy uvedená iba prvá časť končiac vetou: "Nastává čas pro všechny potomky Árijců, u nás, v Evropě, v Americe, vydat se na cestu Ivana careviče. Na cestu síly a poznání zákonů přírody.“
Pri tých 7 drakoch sa hovorí o judaizme a kresťanstve - o veľkých monoteistických náboženstvách, ale kde stojí napríklad ISLAM? Kam by sme ho zaradili? Taktiež v tomto proroctve úplne odpadá úloha všetkých ostatných štátov, ako je napríklad Čína, Brazília a pod. Vie mi niekto povedať prečo?
Rozprávka je výborná, nesie v sebe množstvo obrazov, ale vysvetliť sa dá rôzne.
Bohužiaľ, aj keď neviem prečo, záver tohto čláku na mňa pôsobil ako z nejakej knihy alebo ako z filmu, kde sú tajní ochrancovia poznania atď. To sa reálne deje, nevylučujem to, ale vnútorný pocit mi jednoznačne hovoril, že toto je napísané ako v knihe resp. ako scenár filmu. Taktiež tie dialógy a pod. Prišlo mi to ako dielo autora umeleckej literatúry. Ale je to iba pocit.
Najviac sa mi páči tá myšlienka, že každý by z nás by sa mal sám za seba vydať na cestu Ivana Cároviča. Už len táto myšlienka sama o sebe dá človeku naozaj veľa. Dúfam, že sa nám na tej ceste bude dariť a že čím ďalej, tým nás bude viac.
Ďakujem za tento článok! :)
:)
Frederik | 10.06.2012