Korupce za 21 BILIONŮ (v americké angličtině - Trilions) dolarů v USA

22.12.2017 14:41

TauRus


V USA se rozjíždí největší v dějinách korupční skandál. Profesor Michiganské univerzity našel v rozpočtu Pentagonu a Ministerstva výstavby neučtené výdaje za 21 bilionů dolarů. Částka neuvěřitelná, ale je to tak.
Našel jsem odkaz přímo na stránky té univerzity
MSU SCHOLARS FIND $21 TRILLION IN UNAUTHORIZED GOVERNMENT SPENDING; DEFENSE DEPARTMENT TO CONDUCT FIRST-EVER AUDIT
http://msutoday.msu.edu/news/2017/msu-scholars-find-21-trillion-in-unauthorized-government-spending-defense-department-to-conduct/

Publikováno 11.12.2017, takže, je jasné, kdo za tím stojí.
Tento stínový rozpočet Pentagonu se vztahuje k období 1998 – 2015, tj. zahrnuje dobu údajného útoku na „dvojčata“ 11/9, „arabské jaro“, války na Blizkém východě, Ukrajinu atd.
Pentagon čeká audit, na kterém se bude podílet 1200 nezávislých auditorů.

Další zajímavé souvislosti můžete nalézt v těchto odkazech:
Константин Никифоров. Аудит в Пентагоне — жди войны
https://cont.ws/@galtuv/801089

След 11 сентября в Пентагоне: Трамп наносит удар по «глубинному государству»
https://politikus.ru/events/102931-sled-11-sentyabrya-v-pentagone-tramp-nanosit-udar-po-glubinnomu-gosudarstvu.html

Zpráva je i na anglojazyčných zdrojích.

 

Diskusní téma: Korupce za 21 BILIONŮ (v americké angličtině - Trilions) dolarů v USA

Re: ..

M.C. | 24.12.2017

Pokud je v originálním nadpisu trilions, tak se jedná v našem chápání o biliony ne o miliardy.
Ten problém se už táhne dlouho a upozorňovalo na něj více lidí, že Pentagon má sice rozpočet jako dalších deset zemí dohromady, ale přesto jsou ještě další velké peníze pro armádu poschovávané v jiných kapitolách rozpočtu, třeba tak, že jiná ministerstva platí výzkumné projekty s vojenským využitím, budují různá zařízení a pracoviště, kam se potom umožní přístup armádě a tajným službám a oficiálně to funguje pod jinou hlavičkou, buduje se infrastruktura aj.

Re: Re: ..

t | 24.12.2017

..ospravedlňujem sa,ak niekoho hnevá,že to tu zdanlivo spochybňujem..iba sa snažím to nejak pobrať. Dobre,ide o bilióny,teda naše tisíce miliárd.Celý fed. rozpočet za uvedené roky je dohromady (silne zaokrúhľujem) 50 biliónov,z neho "plánovane" dostala armáda takmer 10,čiže ostatným rezortom ostalo 40,z čoho podľa toho Sparťana ešte na armádu presunuli ďaľších 21.Na chod štátu teda ostalo menej než 20... Teda všetko okrem armády v USA funguje z menej ako polovice plánovaných zdrojov? Také hospodárenie si nejak neviem reálne predstaviť..

Re: Re: Re: ..

Azmeg | 25.12.2017

Lenze tu sa kradlo v megarozmeroch, a kupodivu sa nik nad tym "nepozastavoval", lebo ako sa zvykne vraviet kde niet zalobcu... Teraz sa jeden taky "nahodou" nasiel a to cakajte cvrkot, do novembra 2018, kedy ma byt audit ukonceny bude rad zaujimavych "nehod" a strat pamati.

?

t | 22.12.2017

..trilióny - bilióny..
21 amer. triliónov dolárov je za uvedené obdobie takmer polovica celkového št. rozpočtu USA ,pritom obrana z neho mala priemerne okolo 17% . Ak by išlo o 21 amer.biliónov dolárov,potom,aj keď sú to nehorázne peniaze,za uvedené obdobie je to stále z obranného rozpočtu štvrť % a celkového nejaké tie promile .. koho to ohúri? navyše o tomto na CBS,NBC,ABC ani slovo.. to asi nemá ani taký dosah,ako keď u nás nejaká Veronika na tlačovke trepe o obstarávaniach..a nie je ani Spartanka no neviem..

Re: ?

Hox | 22.12.2017

americké triliony = naše tisíce miliard. Jedná se tedy podle článku o 21 tisíc miliard dolarů, tzn. asi 30x rozpočet Pentagonu.

Re: Re: ?

t | 22.12.2017

No práve! A to Ti nie je divné? Za ani nie 20 rokov 30 ročných rozpočtov?! Defraudovali viac,než dostali?

Re: Re: Re: ?

Hox | 23.12.2017

Příjde mi to divné, ale jsou to oficiální čísla té univerzity. Příjde mi to jako varování neoconům, že mají být poslušní, nebo bude zle.

Re: Re: Re: Re: ?

Přemek | 23.12.2017

Soudím, že vzhledem k aktivaci auditorů jde o proces, který není varováním, ale přímým útokem hned na několika prioritních frontách: Informační (podívejte se na ty podvodníky, o kolik vás připravili), zdrojově ekonomickou (oficiální finanční data jsou vylhaná, realita je dramaticky horší), ideovou (tvrdili něco o svobodě a demokracii a platili teror a despocii) a tak trochu i světonázorovou (kdo je ve světě největší lhář a gauner?). Tohle je bez jakékoli pochyby reakce na nepoučitelnost VP USA.

Re: Re: Re: Re: Re: ?

Hox | 23.12.2017

Víceméně souhlas, rozhodnutí že příjde ostrý řez už mohlo být uděláno.

Re: Re: Re: Re: ?

Azmeg | 23.12.2017

Toto uz nie je varovanie, uz ide o odpis. Audit v Pentagone? Toto nerozdycha vela kreatur, citajte buduci rok cierne kroniky.

<< 1 | 2 | 3 >>

Přidat nový příspěvek