Tři zaměstnanci diplomatické mise USA jsou podezřelí z krádeže majetku ruského občana

08.10.2021 21:56

Tautus

 

Ruská strana zaslala americkému velvyslanectví nótu s žádostí o zrušení diplomatické imunity u tří zaměstnanců diplomatické mise s cílem přivést je k trestní odpovědnosti. Agentuře TASS to v pátek oznámilo ruské ministerstvo zahraničí.


„Na velvyslanectví USA byla zaslána žádost se žádostí o zrušení diplomatické imunity k stíhání tří amerických diplomatických úředníků v souvislosti s jejich identifikací jako podezřelých z krádeže osobních věcí od ruského občana,“ poznamenalo ministerstvo zahraničí.


„V případě odmítnutí zrušení imunity musí tyto osoby okamžitě opustit území Ruska,“ dodalo ministerstvo.
https://tass.ru/politika/12616423?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Zaměstnanci amerického velvyslanectví ukradli v baru majetek psychologovi za 15 tisíc rublů


Tři administrativní a techničtí zaměstnanci velvyslanectví USA v Moskvě mu v baru v Moskvě ukradli batoh a způsobili mu škodu ve výši 15 tisíc rublů. V pátek to agentuře TASS oznámil vedoucí tiskové služby Hlavního ředitelství ministerstva vnitra v Moskvě Vladimir Vasenin.


"Před pár dny se na policii obrátil muž s prohlášením o krádeži. Poškozený řekl, že mu z kavárny v ulici Sretenka ukradli batoh s osobními věcmi. Škoda byla 15 tisíc rublů," uvedl.


Vasenin objasnil, že kvůli této skutečnosti bylo zahájeno trestní řízení podle části 2 čl. 158 trestního zákoníku Ruské federace „Krádež“. Podle tohoto článku hrozí podezřelým trest odnětí svobody až na pět let. Během předběžného vyšetřování byly zkoumány záběry z kamerového systému a vyslýcháni svědci. Policii se podařilo identifikovat tři podezřelé, ukázalo se, že jde o administrativní a technické zaměstnance amerického velvyslanectví v Moskvě - opraváře námořní pěchoty ve věku 21 až 26 let.
https://tass.ru/proisshestviya/12614969


Nedávno americká strana iniciovala vyslání ruských diplomatů za údajnou špionáž.
Toto (krádež batohu) je ovšem mnohem vyšší level.


Letos už nás média informovala o jiném americkém diplomatovi, který čornul směrovku z nádraží. Ten potrestán nebyl. Zřejmě se diplomatičtí pracovníci USA přesvědčili o své beztrestnosti a pokusili se o další lup. Nebo jsou tam samí kleptomani :)