Šojgu nařídil připravit se na „nepříznivý vývoj“ cvičení NATO

22.04.2021 21:49

Nasredin

https://lenta.ru/news/2021/04/22/nato/


Ruská rozvědka zřejmě obdržela nějaké závažné informace. Když vezmu do úvahy ty dnešní manévry kolem ruské ambasády a to nedávné výstražné zatýkání "prorusky" vojenských veteránů, tak bych řekl, že zahájení vojenských akcí ze strany NATO směrem do Běloruska a Ukrajiny je na spadnutí ... A to připravované zavraždění Lukašenka mělo zřejmě za cíl vyvolat chaos v běloruském směru.

 

Hox:

Za posledních 30 let žádný ruský oficiální představitel nenazval USA a Západ nepřítelem, vždy to byli "naši západní partneři" popř. "naši partneři". Do zhruba předvčerejška, kdy jeden náměstek na ministerstvu zahraničí označil Západ během svého vystoupení za nepřítele. To je tektonický posun v zahraniční politice Ruska.

Další sdělení učinil Putin během včerejšího Poslání federálnímu shromáždění. Jsou sdělení otevřená a jsou sdělení mezi řádky. Sdělení mezi řádky zde spočívalo v tom, že 95% vystoupení se Putin věnoval vnitřním a sociálním otázkám Ruska, aby na konec v podstatě spíše letmo poznamenal:

 

Zároveň musím len povedať, že máme dostatok trpezlivosti, zodpovednosti, profesionality, sebadôvery a sebaovládania a zdravého rozumu pri akomkoľvek rozhodovaní. Ale dúfam, že nikoho nenapadne prekročiť takzvanú červenú čiaru vo vzťahu k Rusku. A kde sa to bude konať, si určíme v každom konkrétnom prípade sami.

(...)

Naozaj chceme mať dobré vzťahy so všetkými účastníkmi medzinárodnej komunikácie, mierne povedané, mimochodom, s tými, s ktorými sa naše vzťahy v poslednej dobe nerozvíjali. Naozaj nechceme páliť mosty. Ale ak niekto vníma naše dobré úmysly ako ľahostajnosť alebo slabosť a sám má v úmysle tieto mosty konečne spáliť alebo dokonca vyhodiť do povetria, mal by vedieť, že ruská odpoveď bude asymetrická, rýchla a tvrdá.

Organizátori akýchkoľvek provokácií, ktoré ohrozujú základné záujmy našej bezpečnosti, budú ľutovať to, čo urobili, spôsobom, ktorý už dlho neľutovali.