Gorbačov zahájí v Praze Mezinárodní konferenci

09.09.2016 11:04
TauRus
 

Michail Gorbačov zahájí v Praze Mezinárodní konferenci o problémech evropské bezpečnosti. Prvního prezidenta SSSR přijme na své rezidenci v Lanech prezident Miloš Zeman.

více: http://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/20160908/3803668/gorbacov-praha-rusko.html

 

Gorbačov povypráví co udělal, aby byla umožněná “sametová revoluce” a předvede svou knihu o 17. listopadu.
“Už 20. listopadu zaslal Michail Gorbačov na velvyslanectví SSSR v Praze a velení Ústřední skupiny sovětských vojsk v Československu dopis, s nímž měli sovětští představitelé obeznámit naše vedení. Byly v něm dvě hlavní teze. Za prvé, sovětské orgány působící v Československu zabrání všemi možnými způsoby eventuálnímu krveprolití, aby nedošlo v Praze k tragedii podobné té, která se odehrála na náměstí Nebeského klidu v Pekingu. Kdyby bylo třeba, museli sovětští vojáci dislokovaní v Milovicích klást dokonce odpor českým silovým strukturám, aby se, opakuji, neprolila krev. Za druhé, dal Gorbačov pokyn velvyslanectví SSSR, aby zastavilo veškeré kontakty s tehdejšími stranickými a státními činiteli, navázat styky s opozičním hnutím a podpořit vládu, která z něho vznikne a bude legitimizována v důsledku demokratických voleb”.

Zrovna tyto věci mi v té době říkala manželka jednoho stranického papaláše. Já jsem jí neuvěřil. Považoval jsem to za naprostý blud. Dnes se jí musím v duchu omluvit. Měla pravdu. Odevzdal všechno západu. A teď sepsal knihu – kroniku své zrady.

Jinak, opět můj obdiv k Putinovi. Jak on dokáže postavit i tohoto zrádce do morku kosti na službu Vlasti! Asi nebudou po Praze chodit protestní průvody, organizované americkým konzulátem, i když je to ruský politik. Vždyť přijede hlavní podpindosník století. Větší a hlavnější už není a ani nemůže být. I Kalousek se Schwarzbergerem budou muset držet hubu a krok a sklonit se před ním ve falešné úctě. Protože jeho dílo ještě žije, ještě ho oficiálně nikdo nezrušil. A co přijede propagovat dobrý děda Gorbačov? Nu přece Putinovo Rusko! Tomu se říká měkká síla! Vmanévruje všechny pražské podpindosníky do správného vektoru a stane se zrádcem na druhou. Zřejmě je to jeho osud:)

 

Diskusní téma: Gorbačov zahájí v Praze Mezinárodní konferenci

Gorbačov kvůli zdravotním problémům zrušil cestu do Prahy

zoja | 14.09.2016

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1906805-gorbacov-kvuli-zdravotnim-problemum-zrusil-cestu-do-prahy

konečne přijede

tulák | 12.09.2016

Gorbi se musí cítit v Praze bezpečněj, než leckde jinde, není to divné? Kdyby ho někdo ze zálohy odsnajproval, tak to oslavím, jako své narozeniny, přidá se někdo?...

11tka opět

ivanek | 12.09.2016

Opilý 11letý kluk v Přerově-velmi vtipné

Re: 11tka opět

? | 12.09.2016

Jo ? a co mají tyhle tvoje drby společné s tímhle článkem. Máš síc možná vejce, ale ve skutečnosti jseš bába!

Hoxi

Mart | 09.09.2016

Videl jsi na novinkach zpravu o 110 lidech co uvizlo v lanovce nad mont blancem? 50 z nich odvezly vrtulniky (sic) a ostanim dali jidlo a museli tam stravit noc.
Varovani nebo rovnou oznameni

Re: Hoxi

KL | 09.09.2016

A tých bolo 33 ak si dobre spomínam.

Re: Hoxi

Hox | 12.09.2016

uniklo mi

velmi dobře

paa tal czechia | 09.09.2016

popsáno..

Přidat nový příspěvek