Bývalý inspektor OSN vyzval Kyjev, aby poskytl údaje o lékařských vyšetřeních o událostech v Buče

04.04.2022 17:51

 

Podle Scotta Rittera je nyní veřejné mínění na Západě utvářeno operací, jejímž cílem je představit Rusko v negativním světle.
Ukrajinské úřady jsou známé svými vysoce sledovanými propagandistickými prohlášeními a měly by poskytnout lékařské důkazy, než vznesou jakákoli obvinění o událostech ve městě Bucha. Scott Ritter, bývalý inspektor OSN pro sledování odstraňování iráckých zbraní hromadného ničení, to v neděli vyjádřil na Twitteru.


"Každý, kdo dělá unáhlené závěry na základě neověřených videozáznamů ze známé divoké propagandistické party a nečeká na žádné potvrzení, by se měl pravděpodobně přestat nazývat novinářem," řekl bývalý analytik americké námořní pěchoty, když komentoval publikace v amerických médiích. údajné ruské vojenské zabíjení civilistů v Buča.


"Základní lékařské vyšetření by odpovědělo na tři klíčové otázky: čas smrti, příčinu smrti, zda bylo tělo po smrti přemístěno. Uvidíme, zda ukrajinská strana předloží ověřitelná lékařská data, která by podpořila její obvinění," zdůraznil Američan. "Čas smrti. Příčina smrti. Místo smrti. Odpovězte na tyto tři otázky u každého z těl. A pak začněte hledat odpovědné osoby. Předtím jste jen doslova šířili dezinformace," dodal bývalý inspektor OSN.


Podle Rittera se nyní „veřejné mínění na Západě utváří aktivním používáním metod informační války operace zaměřené výhradně na představení Ruska v negativním světle“. Uvedl, že objektivní pozorovatelé by měli „před jmenováním pachatelů počkat na výsledky zkoumání“.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14269721