Zvláštní zpravodaj OSN pro otázky menšin označil USA za „národ paradoxů“

24.11.2021 08:58

Taurus

 

Zvláštní zpravodaj OSN pro otázky menšin Fernand de Varennes vyzval Spojené státy, aby modernizovaly své právní předpisy, aby se vyhnuly diskriminaci. V prohlášení zveřejněném v pondělí v Ženevě označil Spojené státy za „národ paradoxů“ v oblasti lidských práv a zdůraznil, že „miliony Američanů, zejména menšin, čelí rostoucí nerovnosti, diskriminaci a dokonce vyloučení“.


"Spojené státy vynikají mezi západními demokraciemi svou nedokončenou mozaikou uznávání lidských práv a právní ochrany," řekl de Varennes po své 14denní návštěvě Spojených států. V této zemi „v době nepokojů, nejistoty a krize budou menšiny a původní obyvatelé pravděpodobně zapomenuti“. Tyto „nedostatky v oblasti lidských práv“ se objevily v posledních letech s „fenomenálními nenávistnými projevy na sociálních sítích“ a „větší nerovností mezi majetnými a nemajetnými“.


De Varennes, který cestoval do District of Columbia, Kalifornie, Texas, Guam a Portoriko, uvedl, že navzdory významným změnám po federálních volbách v roce 2020 postrádají Spojené státy „komplexní národní legislativu v oblasti lidských práv, která by byla více v souladu s jejich mezinárodní závazky." To vede k tomu, že „miliony Američanů, zejména menšin, čelí rostoucí nerovnosti, diskriminaci a dokonce vyloučení“. Zvláštní zpravodaj popsal Spojené státy jako „národ paradoxů, pokud jde o lidská práva a práva menšin“. Tato země se prezentuje jako „země, která hostí unavené a chudé“ z celého světa, ačkoliv tam do konce 20. století existovala rasová segregace a domorodé národy“


Zvláštní zpravodajka upozornila na podfinancování mnoha veřejných škol, což má větší negativní dopad na děti z menšinových rodin. Poznamenal také neúměrně vysokou úroveň „marginalizace a kriminalizace“ menšin, zejména Afroameričanů a Hispánců. De Varennes vyjádřil naději na „institucionální a právní změnu“ ve Spojených státech. Svou zprávu o výsledcích své zahraniční návštěvy předloží Radě OSN pro lidská práva v březnu 2022.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12993495


USA dostaly na 3. prioritě takovou facku od GP, že se hned tak z toho nevzpamatují, jestli vůbec.
Protože na základě ideologie "lidských práv", která zdánlivě byla pro USA prioritní, mohl v moderní době fungovat americký imperialismus.
Po tomto vystoupení v USA už nemohou prohlásit, že je znepokojuje nedodržování lidských práv v nějaké zemí a vyslat tam své letadlové lodě k nastolení demokracie. Protože země, která sama, u sebe doma nedodržuje lidská práva, nemá morální právo poukazovat na jiné.
"Král je nahý",- zaznělo v OSN ,-"není žádným ochráncem lidských práv a nikdy jím nebyl".