Známky toho, že se schyluje k uspořádání Jalty-2.

09.12.2016 19:02
TauRus


Nemusí se to takto nazývat, ale něco na ten způsob se bude konat. Vítězství Ruska v Sýrii už je jasné, z Ukrajiny USA také couvají. Víte o tom, že na základě dokumentů Oniščenka, který utekl do USA s důkazy korupce ve vládě Ukrajiny, byly Porošenkovi v USA zmrazeny účty?
Přiznání USA, že Rusko je velmoci, se kterou je třeba jednat a domlouvat se slyšíme z různých stran. Taková přiznání od nejvyšších představitelů USA, současných a budoucích znamenají jen jedno – Rusko už se nepovažuje za stranu, která ve studené válce prohrála, z čehož vyplývá, že nastane revize dočasných zisků USA v této studené válce.

Sergej Lavrov sdělil, že zemím OSCE předal odtajněné dokumenty, ve kterých lídři evropských zemí ubezpečovali o tom, že NATO nebude postupovat na Východ.

“Včera jsem předal svým kolegům (z OSCE) odtajněné dokumenty, které svědčí o tom, že když Gorbačev jednal s Kohlem, Ševarnadze s Genscherem a s Bakerem (státní tajemník USA), který byl přítomen na všech jednáních, stejně, jako Mitterand – oni jasně prohlásili, že nebude žádného rozšíření NATO na Východ a tím spíše se nebude přibližovat žádná vojenská infrastruktura k hranicím naší země “, — prohlásil Lavrov.
https://ria.ru/politics/20161209/1483214864.html?utm_source=smi2&utm_medium=banner&utm_campaign=rian_partners

Zatím není jasné, o jaké dokumenty se jedná. Mohou to být třeba audiozáznamy, ale to není podstatné. Poprvé za mnoho let, Rusko mluví o důkazech, potvrzujících samotný fakt těchto prohlášení. Teď už nikdo nemůže mluvit o “špatné paměti” nebo o tom, že byli “špatně pochopeny” jejích slova, což Rusku poskytuje silný argument v budoucích jednáních o rozdělení sfér vlivu.

 

Diskusní téma: Známky toho, že se schyluje k uspořádání Jalty-2.

Jenomže

pavelka | 12.12.2016

aby se něco změnilo i u nás, musíme vypadnout EUtopie, a NATO. Až pak bude možné přijmout zákon o médiích, které poškozují zájmy státu. Na jeho základě odebrat licenci, a zakázat. podobně tak i s neziskovkami. Tím se vyčistí vzduch, až potom klidně budovat nezávislou ČR. Teď pořád tady vládne Soroš s neziskovkama! nic se nepohne...

příležitost

asdf | 12.12.2016

Výborně, to by mohlo vést ke změně informačního prostoru i u nás, kdy by se také už mohli i veřejně začít řešit jisté sliby o tom že "nikdy už nebudeme členy žádného paktu" apod.

To, že vlastizrádná vláda nedavno umožnila přelety ozbojených a špionážních usa dronů přes naše území by se také mohlo mediálně více rozmáznout...

a ve výsledku bychom tu mohli mít konečně referendum o vystoupení z nato, které už v této situaci jistě většina lidí dávno podporuje (ale bojí se o tom mluvit vzhledem k tomu co se z vnějšku předkládá jako "normální")

Dobrá připomínka

Přemek | 11.12.2016

Opakování i zdánlivě známého je matkou moudrosti, abych parafrázoval Jana Amose. Při kritickém myšlení totiž nehrozí nebezpečí vzniku stereotypu - i při opakování je provedena prověrka a místo stereotypu vznikne pouze časově či jinak podmíněná, v koncepčních otázkách pak i nepodmíněná znalost.

Přidat nový příspěvek