Židé nechtějí úplnou likvidaci ISIL!

25.08.2016 20:47

TauRus

 

Likvidace ISIL bude “strategickou chybou”, tvrdí izraelský politolog.

Likvidace “Islámského státu” podle plánů USA a jejích spojenců jsou strategickou chybou. Takový názor ve svém článku vyjádřil ředitel Centra strategického výzkumu Begin – Sadat, známý izraelský profesor politologie Efraim Inbar.

Dle jeho názoru, existence slabého “IS” je by mělo být přednější, než úplné vítězství nad ním. “IS” slouží magnetem pro radikální muslimy z celého světa. V zemích Iráku a Sýrii oni získávají destruktivní návyky a potom při svém návratu do západních zemí představují nebezpečí.

Dále politolog vyjadřuje ještě jednu pozoruhodnou myšlenku: oslabené uskupení (IS) může diskreditovat samotnou myšlenku kalifátu. Nefunkční, neustále bojující politické zřízení způsobí větší rozčarování muslimských přívrženců kalifátu. A to je přijatelnější, než jeho naprosté zničení americkou koalicí.
Proto podpora existencí ISIL slouží strategickému cíli, podělil se svými úvahami Inbar.

Přání západní koalice získat stabilitu zničením uskupení, politolog komentuje tak, že stabilita samo o sobě není cílem. Je zapotřebí taková stabilita, která slouží “naším zájmům”.

Inbarův článek velice přesně odhaluje smysl politiky západu a odpovídá na otázku fenoménu “ISIL”. Začíná být jasné, díky komu uskupení (IS) se daří udržovat své pozice.

Originál článku od Prof. Efraim Inbar
The Destruction of Islamic State is a Strategic Mistake
http://besacenter.org/perspectives-papers/destruction-islamic-state-strategic-mistake/

 

Diskusní téma: Židé nechtějí úplnou likvidaci ISIL!

Židé jsou chytří

alešek7 | 17.10.2016

Izraelci vědí, co jsou muslimský póvl zač. jsou jednou zárukou odvrácení hrozby islámu a neváhali by použít jaderné zbraně proti muslimům. A to je co říct. A v pořádku. Jenže se jich muslimové bojí. A vědí proč, tak je Izrael v bezpečí.

Již jsme to probírali na Zvědavci

Sugar | 12.09.2016

Proč ISIL (pokud se zaštiťuje jako představitel radikálního islámu) nezaútočí primárně na svého historicky největšího nepřítele - židy?
Něco shnilého je ve státě Izraelském...

....

Pet.A | 27.08.2016

židovskej stát, to je jako nádor, kterej je potřeba vyříznout...stejně svýmu osudu neuniknou...ani GP je už nezachrání..jak by se jim líbilo, kdyby světovej tisk napsal o posledním holocaustu? to bude hysterie :-D

Re: ....

Cico Ciciak | 27.08.2016

Nehádzal by som všetkých Židov do jedného vreca. Že sú ich "elity" (resp. + "zas-tupci" "elít") pekne prolhané, vychcané a intrigánske, podobne jak tie naše (hoci tie judaistické sú v tom extra klasse), ešte neznamená, že s tou židovskou väčšinou sa nedá nejako (spolu)pracovať. Podobné to bude asi u väčšiny národov/štátov.

židé nechtějí....

pražská vlaštovka | 26.08.2016

Bodejť by to chtěli ,když to sami založili,
smradi ...izrael =největší bandita a terorista-to ví dnes každý poloblb!
j.

lžidnes

asdf | 26.08.2016

Že to ale ti kluci nosatí dovedou pěkně okecat, co :) ? Člověk by jim skoro i věřil že to myslí upřímě :-D

.

Cico Ciciak | 26.08.2016

Špekulant/i!

Přidat nový příspěvek