Zeman před nadcházející návštěvou Ruska poskytl rozhovor pro deník Rossijskaja gazeta

17.11.2017 12:25
TauRus

 

Zeman před nadcházející návštěvou Ruska poskytl rozhovor pro deník Rossijskaja gazeta:

 

Чешский гамбит
Президент Чехии рассказал, что он ждет от своего первого официального визита в Россию
https://rg.ru/2017/11/16/zeman-skazhite-mne-kto-silnyj-lider-v-evrosoiuze.html

 

Zeman vidí perspektivu vzájemné spolupráce ČR a Ruska v oblasti jaderné energetiky, prozradil, že ČR už spolupracuje s Institutem jaderných výzkumů v Dubně, prý je tam hodně Čechů. Což svědčí o tom, USA mohou zapomenout na Temelín.
Dále vidí velké perspektivy v oblasti dopravy- autobusy, tramvaje.
A v oblasti průmyslové nano-technologii.

O perspektivy spolupráce Ruska s EU řekl, že buď Rusko se stane součásti EU nebo EU bude členem RF, což je podle něho totéž.
Beru to, jako velmi kulantní vyjádření o perspektivách začlenění EU do Euroasijského prostoru. Opačně to být nemůže. EU nemá životaschopnou koncepcí vlastního vývoje, ani nemá silného lídra.

O Krymu – ten už je součásti Ruska a je to dokonaný fakt. Jenom strach politiků EU nedovoluje jím vyjádřit svůj názor o Krymu.

Vztah k NATO. NATO by mělo bránit EU proti skutečnému nepříteli. A ten není na Východě, ale na Jihu (ISIL).

Prezident musí bránit národní zájmy své země. Nepřímo řekl, že Brusel vystupuje proti národním zájmům ČR, protože vnucuje migrační kvóty. Národní zájem ČR je v rozšiřování spolupráce s Čínou a Ruskem.
Podpořil zákon o referendu.

A neposlední řadě kritizoval pokusy o přepsání historie a taktéž bojovníky s pomníky z 2. světové války (maršál Koněv v Praze).

21.11. se Zeman setká v Soči s Putinem
https://ria.ru/politics/20171117/1509006220.html

 

Diskusní téma: Zeman před nadcházející návštěvou Ruska poskytl rozhovor pro deník Rossijskaja gazeta

Priprava tandemu...

mdmml | 18.11.2017

...alebo nahrady Zemana, vzhladom na prejav Danka v ruskej dume a koncepciu globalizacie v spojitosti mozneho nastupcu Kisku?

re Taurus

sísa | 18.11.2017

Ano. Máte pravdu, nechci se s vámi hádat, a nechci, abyste na mě útočil. Globalizace je jev objektivní.
Přesto- neříkám, že státy mohou existovat samostatně(bez jakékoliv spolupráce), ten má to a ten zas ono, všichni se vzájemně potřebují, a to podtrhávám.
My bychom mohli mít vodu, uhlí , lithium, Plzeňský Prazdroj,atd atd atd a jiné země mají zas ropu, jiné zdroje, jinou výrobu...
My budeme prodávat naše suroviny a výrobky do ostatních zemích za podmínek, které budou pro obě nebo všechny země prospěšné a ostatní státy budou prodávat svoje surovinové zdroje a svoje výrobky opět za podmínek, které budou pro obě nebo všechny země prospěšné.
Ve své mysli nesouhlasím , i když je to věc objektivní,s plány globalizace a zkolonizování světa globálním prediktorem, kdy je ve výhodě pouze jedna strana na úkor všech ostatních.
Funkční armádu bychom mohli mít, také jsme ji měli. Je ale rozdíl mezi armádou a cíli NATO (týká se GP)a třeba OBSE (týká se bezpečnosti všech států bez sledování cíle pouze jednoho z nich, vlastně ani tam už rozdíl skoro není, ale mohlo by dojít k obnovení OBSE) a nejlépe vést mírovou politiku státu.
Měli jsme nejlepší zemědělství v Evropě, nevidím důvod, proč by zemědělství vedené tím správným směrem( nebo formou rodinných statků) zrovna u nás nemohlo opět být funkční a prospěšné všem(to by se ale nesměla pěstovat řepka pro výrobu sraček do poh. směsí, či do čeho), obilí, které se rovnou po sklizni spálí v "bioplynkách", atpod., a do toho chemizovat půdu jedy , a v ní pěstovat GM plodiny...)
Máme spoustu(zatím) malých agrárních společností( absolutně nepočítám Agrofert), které vyrábí aspoň biu trochu podobné výrobky, skvělé pekárny,... Je jasné, že spoustu výrobků vyrobit neumíme nebo nemůžeme, tak si je koupíme od někoho jiného...)
Zdroje energie, ve smyslu elektráren, máme, dokonce naše elektrárny se staví i jinde ve světě,vzájemná spolupráce s ostatními zeměmi je nevyhnutelná.
Léky jsme měli a máme vědce, které patří mezi světovou špičku...Naopak naše české léky jsou dehonestovány západními farmaceut. společnostmi, pracuji ve zdrav. odvětví, kde ve firmě Spofa Dental byly, a zatím ještě některé zůstaly,výrobky, které konkurovaly celému světu. Po příchodu "zahr. investic" došlo k postupnému ničení kvality výrobků, což vedlo k tomu, že se prachobyčejně přestaly používat! Proč se to dělo? Protože jsme byli neschopní? Samozřejmě přišly výrobky západní, které byly v mnohém lepší než ty naše, ale proč zničily ty naše? Nyní Spofu Dental koupily Američané, a dali jí název Pentron. Počítám dny, kdy naše desetiletí fungující zbylé výrobky budou úplně zničeny , a přes nás Amer. ovládnou celý východní trh...
V kosmickém programu jsou nejlepší Rusové, tak s nimi spolupracují a musí spolupracovat ostatní státy. Totéž satelity.
Vlastní bankovnictví jsme měli, dokud ČNB neovládli západní hegemoni, takže ve finále nelze ani vlastní českou banku vytvořit, neboť to ČNB neschválí!V rámci suverenity je nutné ČNB vyrvat ze spáru záp. hegemonů a vrátit Česku.
Myslím, že suverenita se nerovná soběstačnost. Pokud by se rovnala, je globalizace GP opravdu nevyhnutelná. Ale suverenita se nerovná soběstačnost. Suverenita znamená, že se budu moci rozhodnout a podepsat smlouvy a vztahy s ostatními zeměmi, které budou pro můj národ výhodné, ty které nebudou výhodné, se buď změní, nebo neuspějí, a ne že někdo bude diktovat, co podepíši, i když to bude nevýhodné pro celý národ, výhodné pouze pro GP.
Suverenita znamená možnost samostatně se rozhodnout, co podepíši, co koupím, za jakých podmínek a od koho.
Spolupráce na světe mezi zeměmi je nevyhnutelná. (ten má to a ten zas ono).Tato spolupráce by měla být vždy výhodná pro všechny strany .Ale tato vzájemná spolupráce není globalizace.
Je to multipolární svět podle Putina.
Unipolární svět podle GP je nespravedlivý, kolonizující, parazitující,s naprosto nerovným přerozdělováním, kde ve finále stejně padne i ten nejvyšší GP- nemá budoucnost. Je to satanismus.
Viz článek výše od Velička.
Pane Taurusi, to jste opravdu přesvědčen, že jsme tak blbí, tak neschopní, že absolutně nic nemáme, nic neumíme ,nejsme schopni rozhodovat, vyrábět, těžit, ani vodu do Evropy vlastně nerozvedem, do lahví si ji nestočíme, nevyrobíme si nic k jídlu, nenapijeme se z vlastní vody, plyn si nekoupíme od zdrojové země, ale musí nám to všechno vyrobit, vytěžit, vodu po Evropě rozvést, do lahví stočit a tpod. GP?

Re: re Taurus

ТаuRus | 19.11.2017

Ježíši, dobrý úvod.:)
Proč bych měl na vás útočit? A proč si myslíte, že jsem přesvědčen o "neschopnosti" obyvatel ČR? Vždyť jsem nic takového neřekl, popisují objektivní věci. Sama jste napsala, co všechno zde bylo a už není.
Proč si myslíte, že Putin nejdříve obnovil armádu a vesmírný program. Vytvořil navigační systém Glonass, obnovil průmysl, zemědělství, zajistil většinový podíl státu v těžbě plynu a ropy, založil Euroasijskou celní unií z bývalých svazových republik, zajistil mnoho dalších věci, a teprve potom vyhlásil směr na suverenitu Ruska? Proč to nešlo dříve?
Proč hned poté, jak jsme vstoupili do EU, nám vzali naše zdroje? Protože pokud jsme na někom závislí, jsme vydíratelní. Pokud jsme vydíratelní, nemůžeme být suverénní. Pokud v naší zemí fungují politici, kteří v první řadě zajišťují zájmy cizích států, o nějaké suverenitě také nemůže být řeč. Jen si představte, kolik útoku ze strany USA a EU, po zvolení Putina v roce 2012, muselo Rusko vydržet. A kolik by z toho vydržela ČR, kdyby se někomu její "suverenita" nelíbila? Nebo, jak by dopadlo Rusko ve II. světové válce, kdyby nemělo zdrojovou stabilitu? Takže, už byste sama mohla odpovědět na otázku, jestli suverenita souvisí se zdrojovou stabilitou nebo ne.
Z tohoto úhlu pohledu musíme posuzovat i kroky Zemana. A ještě s vědomím, že nejde vše vyřešit naraz.
Jestli Zeman jde po krku "kavárně", je to dobré nebo zle?
Jestli poukazuje na "nezávislost" médií, snaží se zajistit obchody s Ruskem a Čínou (zbavuje ČR závislosti na EU), je na tom něco špatného"? Máme zde v politice někoho, kdo má takovou váhu, nebojí se a umí zařídit tyto věci líp? A nejen to. Zeman říká věci, které v EU, nikdo z vysokých politiků neozřejmuje. Tj. on neustále otevírá "okna Overtona", poukazuje na zaslepenost politiky EU. A uvědomte si, jak na Zemana reagovalo velvyslanectví USA. Kolik zde bylo pokusu o Majdan? Zeman funguje v rámci možného. A zbavovat se ho v tuto chvíli, by bylo výstřelem do vlastní nohy.

Co se tyče otázky globalizace, doporučují vám něco o tom nastudovat samostatně. v Jednom příspěvku není na to prostor. Třeba změníte názor.
Ruský projekt globální transformace
http://leva-net.webnode.cz/products/globalni-transformace-rusky-projekt/
Jak chápat globální politiku
http://leva-net.webnode.cz/products/jak-chapat-globalni-politiku-/
Jak pracuje globální prediktor-parazit
http://leva-net.webnode.cz/products/jak-pracuje-globalni-prediktor-parazit/

Re: Re: re Taurus

sísa | 24.11.2017

Taurusi, děkuji.

Zeman

sísa | 17.11.2017

Zeman není úplný antiglobalista jako Putin. Nechápu, proč by se EU nemohla rozpadnout min. na dvě části, které beztak neustále se sebou bojují a to je záp. část Evropy se svým osudem a nedostatečnou inspirací se aspoň pokusit tento osud změnit, a na země stř. a vých. Evropy, počínaje V4.Bylo by to dost dobré podle mě. Navíc země V4 a ostatní v této druhé části by mohly mít vlády se znalostmi KSB a DVTŘ, aby mohly být rovnocennými partnery RF a ostatních států rovněž s těmito znalostmi, aby vztahy mezi zeměmi byly prospěšné na všech stranách. Západ by se přidal nebo ne, ale v nejbližší době o tom zcela pochybuji, mají svá neměnná slepá stanoviska. Nechtěla bych, aby se země stř. a vých. Evropy staly součástí RF, pouze si dovedu představit, že pokud by vlády nedisponovaly znalostmi KSB, byly by i nadále loutkovými, ale ovládány RF nebo v horším případě GP, což doufám RF by nedovolila.
Zeman je pro referendum, ale jak může dopadnout referendum aspoň v nejbližší době, když media stále ještě ovládají státní elity? Budou strašit, jak se propadneme ekonomicky, jak nebudeme mít co jíst, jak nebudeme mít co pít a zemřeme zimou, protože ani ruský plyn si neumíme přímo koupit, musíme přes Němce! A výsledek referenda je předem znám, nemusí se vůbec konat. V tomto smyslu si z nás asi Zeman dělá srandu( zřejmě i on musí chápat, kolik lidí s nelidskou(jakoukoliv ale ne lidskou) strukturou psychiky se bude umět samo rozhodnout proti vlivu medií!!
O NATO sdělil podle mě nesmysl, protože kdo jiný musí vědět, zvlášť když má takový zájem o spolupráci s RF a pozor(i Čínou!-globalist. smysl se v něm nezapře), k čemu a komu slouží NATO?!(Nebo mám špatně zpracovanou informaci o NATO?- tak bych byla ráda , kdyby mi to někdo vysvětlil, tady vůbec nechápu souvislost, proč se o NATO takto Zeman zmiňuje- pak si myslím, že i co se týká NATO má Zeman globalist. smýšlení a v budoucnu by se mohl pod GP otočit proti Rusku samotnému- to nesmí RF dopustit!!!Nevím, který jiný kandidát na prezidenta u nás by byl protipodpindosník, tedy opravdu konkurent Zemana z mého pohledu. Nevíte někdo o takovém kandidátu?
Brusel vystupuje proti našim národním zájmům nejen co se týká migrantů, ale i z ekonomické stránky a diktátorství co můžem a co nemůžem...
Dokud budou vlastnit media podpindosníci, kteří umí zmáknout dav, nikdy nedopadne referendum pro zájmy národa ale pro zájmy elit!
Tak to je můj názor na Zemana v mém kaleidoskop. (doufám, že zatím) vnímání světa a tedy mě Zemanovy výroky moc nepřesvědčily...:-(

Re: Zeman

sísa | 17.11.2017

Doufám, že mu dá Putin lekci převýchovy. Podle zdaření či nezdaření tohoto kroku ho budu volit nebo ne. Asi.

Re: Zeman

nazdar | 18.11.2017

| 17.11.2017
Souhlasím s Vaším pohledem na odtržení střední Evropy od té západní, koloniální. Pro ně nejsme nerovnocenní partneři, nýbrž pouze zdroje k vykradení. Hesla, že patříme na Západ, nejsou pravdivá. Ale stejně tak, se mentálně lišíme od Rusů. Patříme tam, kde jsme, do středu Evropy. Spolu se svými středoevropskými sousedy, bychom měli vytvořit samostatnou entitu, hájící si své zájmy jak proti Západu, tak proti Rusku.
Největší překážkou, je zřejmě absence politiků, kteří by sdíleli takovouto ideu a neměli podpindosnickou mentalitu. Kde je získat? Předně, občané by je měli vyžadovat. V tom asi také spočívají ty Pjakinovy výzvy občanům, aby studovali ty KSB a DVTŘ.

Re: Re: Zeman

nazdar | 18.11.2017

Oprava:
Pro ně nejsme rovnocenní partneři, ..

Re: Zeman

Vlado | 18.11.2017

Len taký maličký postreh. Na margo tvojej vety : "Nechtěla bych, aby se země stř. a vých. Evropy staly součástí RF" Nič proti. len vo mne vyvolala nasledovnú úvahu.
Pred rokom 1989 sme boli ako Československo súčasťou socialistického tábora, alebo socialistického bloku, ktorý sa skladal s jednotlivých socialistický štátov a Sovietskeho zväzu
( v AJ = Soviet union ).
Dnes nie sme súčasťou kapitalistického bloku, ktorý by sa logicky mal skladať s jednotlivých kapitalistických štátov, ale sme ( tak ako my Slováci aj Vy Češi ) "členský štát " ( zväzová republika ) Európskej únie ( v RJ = Euro sojuz ).
Z toho logicky vyplýva, že dnes sme vo väčšej prd..li , ako sme boli pred rokom 1989, čo sa týka najmä suverenity a samostatnosti našich republík, servilnosti politikov, etc, etc.

Re: Re: Zeman

sísa | 18.11.2017

Ano.
Psala jsem tak z důvodu věty Zemana: Buď se RF stane součástí EU nebo EU částí RF. Neumím si tuto větu nějak vysvětlit, jenom mi napadá opět globalistické smýšlení prez. Zemana- bude to jedna velká množina součástí ať tak či tak, kterou opět bude ovládat GP, tentokrát z Číny.
Také souhlasím s tím, že každý stát může existovat samostatně, se svojí suverenitou a hájením svých národních zájmů, tak aby spolupráce s ostatními zeměmi byla partnerská a prospěšná pro obě nebo všechny strany, nikoliv jakýmkoliv způsobem koloniální...

Re: Re: Re: Zeman

ТаuRus | 18.11.2017

Uměla byste vysvětli, jak může ČR existovat samostatně, bez zdrojové stability?
Máme snad funkční armádu?
Jsme soběstační v potravinách?
Jsme soběstační ve zdrojích energie nebo jiných surovinových zdrojích, lécích atd.?
Máme vlastní kosmický program, satelity, internet?
Vlastní nezávislé bankovnictví?
A dalších věcí, bez kterých není možné zajistit suverenitu země?

Nebo si myslíte, že stačí vyhlásit, že ode dneška jsme suverénní stát a všechny velmoci to uznají, a na základě pouhého našeho vyhlášení nám vše potřebné dodají?

Záleží především na tom, podle které koncepce bude globalizace probíhat, jestli podle lidské koncepce/KSB nebo koncepce GP/biblické. Zeman aspoň takovou věc, že globalizace je jev objektivní. A nikdo se jí nevyhne. A Národní zájmy hájí tím, že zbavuje nás vlivu neoconů a absolutní závislosti na EU a USA, a kooperuje s Ruskem a Čínou. Jak byste to dělala vy na jeho místě?

Re: Re: Re: Re: Zeman

ТаuRus | 18.11.2017

opr. Zeman aspoň CHÁPE takovou věc, že globalizace je jev objektivní.

Re: Re: Re: Re: Zeman

sísa | 18.11.2017

Na jeho místě bych kooperovala s Ruskem , rozhodně bych se nenechala obsáhnout globálním prediktorem, max. Ruskou federací s KSB. KSB bohužel zatím neznám, začala jsem ji studovat nedávno, takže jak říkáte "globalizaci" podle lidské koncepce KSB nerozumím. Samotné slovo , to co vyjadřuje, je pro mě negativním pojmem. Mám ji spojenou s parazitováním GP.
Takže se budu snažit pročítat knihy KSB, abych pochopila, co globalizace znamená v souvislosti s KSB. ..:-(

Re: Zeman

Franta | 19.11.2017

"Nechápu, proč by se EU nemohla rozpadnout min. na dvě části..." Vystoupení z EU nebo rozpad EU na 2 poloviny teď není dobrý nápad, protože nejpozději do 2 let dojde ke zhroucení dolarové pyramidy, které by jednotlivé malé státy semlelo. Nejlépe se tomu dá čelit tak, že EU zůstane ještě několik let jednotná.

Re: Re: Zeman

nazdar | 22.11.2017

„.. nejpozději do 2 let dojde ke zhroucení dolarové pyramidy, ..“
K ničemu takovému nejspíš nedojde. Nikdo nechce rozvrat, takže se bude omezovat financování amerických výdajů, nuceným nákupem dolarů do finančních rezerv dolarových kolonií, postupně. I Rusko je takovou kolonií, dle Pjakina. Proto nejspíš výměnou, za nabití své suverenity, bude muset dělat ústupky.
Co se týká střední Evropy, nemůžeme udělat nic lepšího, než se oddělit od západní muslimizované části a pracovat na vlastní středoevropské suverenitě. Jistě to není nic, proti KSB, která hodlá lidem tolerovat, či dokonce garantovat, jejich svobodný rozvoj.

Re: Zeman

ISP | 20.11.2017

hystorické ponaučení - na Poláky se spolehnout nedá, už chápu proč se říkalo "pša krev polská"

Přidat nový příspěvek