Zásadní prohlášení Steinmeiera. Označil Trumpovo zvolení za konec světového řádu 20. století

23.01.2017 09:15
TauRus
 

„Jaké představy o světovém řádu budou převládat ve 21. století, jak bude vypadat svět už zítra — o tom ještě nebylo rozhodnuto. Jako obvykle se při změně moci objevuje neurčitost, pochybnosti a otazníky, pokud jde o kurs nového vedení. Avšak v dnešní době, v době nového globálního chaosu, jde o mnohem víc, dnes je v sázce skutečně hodně,“

Ještě jedno potvrzení toho, že lídři velmoci budou muset usednout k jednacímu stolu a dohodnout se na novém světovém uspořádání.

Tento vítr změn vycítilo hodně politiků. Prvním byl moldavský prezident Dodon, který ještě před inaugurací Trumpa si pospíšil na setkání do Kremlu.
Dodon: Dnes je historický den pro naše vztahy. Dosud vůdci Moldavska jezdili na návštěvy do Bruselu.
https://twitter.com/dimsmirnov175/status/821340053234454528

Na světovém ekonomickém fóru v Davosu zazněl i hlas GP ústy stařešiny světové politiky H. Kissingera, Který nemá nic proti „pevnému mužskému přátelství“ mezi Putinem a Trumpem a naopak, doufá, že bude ještě pevnější, než se na první pohled může zdát.
Dále prohlásil, že mezi USA, Ruskem a Evropou musí proběhnout jednání, která by měla vycházet z nových vojensko-politických regálii, přičemž vytvoření prostoru pro jednání s Moskvou bude jedním z nejhlavnějších úkolů Ameriky a Trumpa.
A na závěr Kissinger dodal, že právě prezident Ruska Putin dnes „zajišťuje rovnováhu sil ve světě“.
http://www.msk.kp.ru/daily/26633.5/3651886/

Ve Francii se oba kandidáti v prezidenty: François Fillon a Marin Le Pen vyjádřili pro co nejrychlejší zrušení sankcí a nastolení dialogu s Moskvou.

Antonio Tajani -oficiální představitel Silvio Berlusconi byl zvolen novým předsedou Evropského parlamentu.
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/3949129
Jak je známo, Berlusconi se nikdy netajil svým pozitivním vztahem k Rusku a obzvlášť k Putinovi. Ten fakt, že zrovna jeho představitel se stal předsedou EP – je dobrým signálem toho, že v evropské politice nastane oteplení ve vztahu k Moskvě.
A na závěr, vyjádření ruského oligarchy Deripasky na fóru v Davosu:
Nový svět (světový řád) už přijde brzy, až Trump nastoupí do funkce. Ale pro Rusko je důležitější, kdo povede Německo.
https://twitter.com/dimsmirnov175/status/822055153075363841

A má pravdu. Hlavní intrikou letošního roku budou volby v Německu. A na tom, koho si Němci zvolí, bude záležet i prosperita v Evropě.
Vyplatí se sledovat, kteří němečtí politikové (kandidáti na funkcí kancléře) budou častěji jezdit do Moskvy…:)

 

Diskusní téma: Zásadní prohlášení Steinmeiera. Označil Trumpovo zvolení za konec světového řádu 20. století

Kissinger

Přemek | 25.01.2017

Globální elitní hráč musí vědět, jakou roli hraje Putin. Jelikož ale nedisponuje všemi potřebnými informacemi, jimiž disponuje Putin, zjevně netuší, že při jedné dedikované hře lze hrát klidně další, vlastní, a to se synergickou účinností.

Nejen Steinmeier tuší

Přemek | 25.01.2017

Zrovna Steinmeier patří mezi ty bystřejší, takže není divu, že vnímá epochální přelom. Jen si neuvědomuje jeho plný rozsah, natož pak příčiny a celou kausalitu při zahrnutí toho a těch, o čem a o kom se nemluví.

K Trumpovi ,)

PESS | 23.01.2017

Dámi a Páni,tak už je tam...Pri kormidle korabu USA (Martial Law ) sa potvrdzuje papá Trump...nič proti nemu,prináša nove názory,okamžite vmietol do ksichtov tým sračkometačom CNN ,kde je ich miesto..atd..Mam však s toho taký pocit...že kormidla sa ujalo stare Anglicke -LORDSTVO- Po inaugarácii ich bolo pekne vidieť...a tí teda vezmu moc pevne do svojich ruk...nato sa možme spoľahnut...Ako vieme,podobný ,,káder,,je na podobnu pozíciu pripravovaný desaťročie ak nie viac..D.Trump je teda symbolom ZMENY..akej,to sa dozvieme tiež..Ostava ale záhadou,prečo vybrali prave človeka...ktorého priezvisko v principe ,,zrkadlenia,, znie - pMURT.D -čiže MORT(D )...Všimol si toho aj niekto z Vás ??? ,)

Re: K Trumpovi ,)

Perun | 24.01.2017

Zaujímavý postreh.

Že môže ísť o dlhodobo pripravovanú osobu, ma napadlo tiež pri jeho mene, kedže prezident EU sa volá, tak ako sa volá.
Teda
Donald Tusk - prezident EU
Donald Trump - prezident USA.
Donald Duck - postavička z kreslených filmov (už v r.1934) známeho člena elity
https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Duck

Náhoda? :-)

Re: K Trumpovi ,)

Perun | 24.01.2017

Človek si tak pozerá to heslo vo wikipédii o káčerovi Donaldovi, a ved to tam je čierne na bielom :-) (ikeď ešte stále nie je jasné, ktorý klan si z koho robí srandu, či z protistrany, alebo sám zo seba.)

Barks placed Donald in the city of Duckburg, which he populated with a host of supporting players, including Neighbour Jones (1944), Uncle Scrooge McDuck (1947), Gladstone Gander (1948), the Beagle Boys (1951), Gyro Gearloose (1952), April, May and June (1953), Flintheart Glomgold (1956), Magica de Spell (1961), and John D. Rockerduck (1961).

Re: K Trumpovi ,)

Přemek | 25.01.2017

No, Globální partě je celkem jedno, kdo přeformátuje USA, dnes je to Trump(D) a kdo nebo co bude mrtvola (ekonomicky již USA mrtvolou jsou), to se teprve ukáže. Zástupy lordstev s tím mnoho nenadělají...

Uvítání V.V. Putina Abem :-)

Croix | 23.01.2017

Setkání japonského předsedy vlády Šinzo Abe s Vladimírem Putinem, aneb takový je dneska zájem o ruskou přízeň /a to jsou formálně stále ve válečném stavu/ :-))
https://www.youtube.com/watch?v=wdaAKnTsVoA

Re: Uvítání V.V. Putina Abem :-)

Hox | 23.01.2017

https://www.youtube.com/watch?v=b7KuW_v2Il8

nePatrný rozdíl :)

Přidat nový příspěvek