Zamíchalo se Polsko, už pokolikáté v historii, do velmocenské hry a jaký osud ho může čekat?

16.01.2017 18:32
TauRus 


Polsko se, poprvé od dob Varšavské smlouvy, rozhodlo umístit jednotky cizí armády (USA) na vlastním území. V poslední době noviny hemží titulky o této události a jásotu polských občanů kvůli tomu, že konečně se cítí být chránění proti ruské hrozbě a rozpínavosti.
Začal největší přesun armády USA v Evropě od studené války. Do Polska dorazila tisícovka vojáků s tanky
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426018-zacal-nejvetsi-presun-armady-usa-v-evrope-od-studene-valky-do-polska-dorazila-tisicovka-vojaku-s-tanky.html

Polsko uvítalo americké vojáky, čekalo na ně prý desítky let
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426473-polsko-uvitalo-americke-vojaky-cekalo-na-ne-pry-desitky-let.html

Polské ministerstvo obrany informovalo o brzkém konci „dominace Ruska v Evropě“
Dislokace vojsk USA a NATO v Polsku ukončí ruskou dominanci v Evropě, domnívá se polský ministr obrany Antoni Macierewicz.
Američtí vojáci přijedou do Polska v rámci operace Atlantická rozhodnost (Atlantic Resolve), brigáda stráví v zemi devět měsíců. Podle plánu má výměna probíhat takovým způsobem, aby mezi rotací směn nebyla přestávka a v zemi se neustále nacházely americké síly.
Macierewicz také okomentoval prohlášení Moskvy o tom, že Rusko není hrozbou pro nikoho, ani pro Polsko, a umístění tankové brigády ve Východní Evropě je provokací.
„Tato slova vyjadřují jak obavy, strach, tak i velké zklamání, že končí období dominance nejdříve sovětské, a teď ruské, nad Střední Evropou. A právě nad klíčem k Evropě, kterým je Polsko. Musíme si být vědomi toho, a naši američtí spojenci to vědí, a právě proto se bude v Polsku nacházet vedení tankové brigády a sil NATO, že Polsko je klíčem k Evropě. Je tím územím, které vzhledem ke své velikosti, počtu obyvatel a připravenosti k obraně a početnosti armády… rozhoduje o tom, bude-li možné odvrátit ruský útok nebo ne“, domnívá se polský ministr obrany. (Kolik pýchy a pocitu vlastní veledůležitosti je v tomto prohlášení…)
Číst dál: https://cz.sputniknews.com/svet/201701134515375-polsky-ministerstvo-obrana-informace-konec-dominace-rusko-evropa/

Skutečně se hraje jen o to, aby se východní státy EU cítily bezpečně vedle ruského souseda nebo ve hře jde o něco víc?
Tak především, je potřeba se zmínit, že žádná tanková brigáda USA v Evropě nemůže v žádném případě změnit absolutní převahu ruských ozbrojených sil, kdyby Rusko chtělo…
USA už dnes v Evropě nemohou žádnému státu garantovat ochranu před Ruskem a nabídnout svoji střechu, protože ta střecha je děravá, jako cedník.
Kdyby Rusko chtělo… Jenže nechce. Má svoji vojenskou doktrínu, která nepředpokládá vedení útočných válek za nová území a v USA, EU a NATO to velice dobře vědí.
Tak proč potom kolem Ruska je v Evropě tolik humbuku a hemžení?
Přemístění tankového šrotu sem a tam v Evropě a křiky o ruské hrozbě je divadlem pro plebs, operace přikrytí, která má úplně jiné cíle – nedovolit (ze strany USA) Německu a Francii partnerství s Ruskem, které zákonitě musí nastat po výměně protektorátních vlád v těchto zemích a překazit cestu „Hedvábné stezce“, která má spojit Čínu s Evropou.
Něco o Hedvábné stezce:

Velká čínská partie: nová hedvábná stezka je větší než Marshallův plán
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jeden-pas-a-jedna-cesta-one-belt-one-road-cinska-hedvabna-stezka-pbg-/eko-zahranicni.aspx?c=A161024_2281395_eko-zahranicni_rts

 

A mapka „Hedvábné stezky“, která má vést přes Polsko:
http://ekonomika.idnes.cz/foto.aspx?foto1=MBB66d7d4_stezka.jpg

Polsko, které se rozhodlo vyřešit svoje historické strachy ohledně spojení Německa s Ruskem, při kterém vždy tratilo (zde pomlčím o jejích vlastní vině), se rozhodlo „jednou provždy“ se proti tomuto spojení pojistit umístěním jednotek cizí armády na vlastním území. A opět se přepočítalo. Protože Polsko se postavilo na cestě „Hedvábné stezky“ a tím pádem i dvěma světovým velmocím (Rusko, Čína, výhledově regionálním velmocím – Německo, Francie) a zájmům GP. Tj. Poláci ( pokolikáté v historii?) opět vsadili na špatnou kartu – tentokrát kartu USA, které svůj vliv v Evropě už nemají síly udržet.
Až v Polsku vznikne politická krize, kvůli které Poláci ztratí ekonomické tempo a která opět přivede ke stěhování tankového šrotu (který dnes tolik vítají) z jejích území, budou aspoň vědět, komu za to mají děkovat – svým elitám a vlastní blbosti.

 

Diskusní téma: Zamíchalo se Polsko, už pokolikáté v historii, do velmocenské hry a jaký osud ho může čekat?

Re: psonci budou smeteni

M.C. | 16.01.2017

Někde bych našel obrázek nazvaný Mapa Polska 30 minut po útoku na Kaliningrad.
Do satelitní mapy regionu je v místě Polska vložený snímek povrchu Měsíce posetý krátery.
Pitomci. Místo toho, aby přes své území vybudovali co nejvíce přepravních koridorů mezi Německem a svými východními sousedy a rýžovali na tranzitních poplatcích, tak dělají vlny.
Jim ten Nord Stream nestačil???
Pokud si z Polska udělají příslovečnou nepotopitelnou letadlovou loď a žábu na prameni, tak by se mohli ve finále divit nejen Poláci.

Poliaci a história

Ivko | 16.01.2017

Tak tu máme ďalšiu ukážku toho, ako sa Poliaci nikdy nedokážu z histórie poučiť, a preto stále opakujú tie isté chyby. A stále na tie chyby doplatia. Problémom je, že stále doplácajú aj iní, nielen oni sami.

40 % +

Přemek | 16.01.2017

Tolik oficiálně a plus cca 15 % neoficiálně obyvatel Kalifornie v posledním censu hlasovalo za odtržení od USA. Vtipálci komentují, že případné oddělení celého poloostrova podél Svatoondřejského zlomu by mohlo nastat dříve než se kalifornští politici na státním oddělení s federací dohodnou. Třeba to politiky popožene...

Re: 40 % +

treerat | 17.01.2017

Vtipálci asi vtiptkují, ale Edgar Cayce předpověděl potopení většiny Kalifornie.

usa a Evropa

sisi | 16.01.2017

Obama již neví,kam nacpat vojáky v Evropě..Putin je inteligent a to tomuto muslimovi vadí.Už aby byl 20.leden 2017.

<< 1 | 2 | 3 | 4

Přidat nový příspěvek