Zamíchalo se Polsko, už pokolikáté v historii, do velmocenské hry a jaký osud ho může čekat?

16.01.2017 18:32
TauRus 


Polsko se, poprvé od dob Varšavské smlouvy, rozhodlo umístit jednotky cizí armády (USA) na vlastním území. V poslední době noviny hemží titulky o této události a jásotu polských občanů kvůli tomu, že konečně se cítí být chránění proti ruské hrozbě a rozpínavosti.
Začal největší přesun armády USA v Evropě od studené války. Do Polska dorazila tisícovka vojáků s tanky
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426018-zacal-nejvetsi-presun-armady-usa-v-evrope-od-studene-valky-do-polska-dorazila-tisicovka-vojaku-s-tanky.html

Polsko uvítalo americké vojáky, čekalo na ně prý desítky let
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/426473-polsko-uvitalo-americke-vojaky-cekalo-na-ne-pry-desitky-let.html

Polské ministerstvo obrany informovalo o brzkém konci „dominace Ruska v Evropě“
Dislokace vojsk USA a NATO v Polsku ukončí ruskou dominanci v Evropě, domnívá se polský ministr obrany Antoni Macierewicz.
Američtí vojáci přijedou do Polska v rámci operace Atlantická rozhodnost (Atlantic Resolve), brigáda stráví v zemi devět měsíců. Podle plánu má výměna probíhat takovým způsobem, aby mezi rotací směn nebyla přestávka a v zemi se neustále nacházely americké síly.
Macierewicz také okomentoval prohlášení Moskvy o tom, že Rusko není hrozbou pro nikoho, ani pro Polsko, a umístění tankové brigády ve Východní Evropě je provokací.
„Tato slova vyjadřují jak obavy, strach, tak i velké zklamání, že končí období dominance nejdříve sovětské, a teď ruské, nad Střední Evropou. A právě nad klíčem k Evropě, kterým je Polsko. Musíme si být vědomi toho, a naši američtí spojenci to vědí, a právě proto se bude v Polsku nacházet vedení tankové brigády a sil NATO, že Polsko je klíčem k Evropě. Je tím územím, které vzhledem ke své velikosti, počtu obyvatel a připravenosti k obraně a početnosti armády… rozhoduje o tom, bude-li možné odvrátit ruský útok nebo ne“, domnívá se polský ministr obrany. (Kolik pýchy a pocitu vlastní veledůležitosti je v tomto prohlášení…)
Číst dál: https://cz.sputniknews.com/svet/201701134515375-polsky-ministerstvo-obrana-informace-konec-dominace-rusko-evropa/

Skutečně se hraje jen o to, aby se východní státy EU cítily bezpečně vedle ruského souseda nebo ve hře jde o něco víc?
Tak především, je potřeba se zmínit, že žádná tanková brigáda USA v Evropě nemůže v žádném případě změnit absolutní převahu ruských ozbrojených sil, kdyby Rusko chtělo…
USA už dnes v Evropě nemohou žádnému státu garantovat ochranu před Ruskem a nabídnout svoji střechu, protože ta střecha je děravá, jako cedník.
Kdyby Rusko chtělo… Jenže nechce. Má svoji vojenskou doktrínu, která nepředpokládá vedení útočných válek za nová území a v USA, EU a NATO to velice dobře vědí.
Tak proč potom kolem Ruska je v Evropě tolik humbuku a hemžení?
Přemístění tankového šrotu sem a tam v Evropě a křiky o ruské hrozbě je divadlem pro plebs, operace přikrytí, která má úplně jiné cíle – nedovolit (ze strany USA) Německu a Francii partnerství s Ruskem, které zákonitě musí nastat po výměně protektorátních vlád v těchto zemích a překazit cestu „Hedvábné stezce“, která má spojit Čínu s Evropou.
Něco o Hedvábné stezce:

Velká čínská partie: nová hedvábná stezka je větší než Marshallův plán
Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/jeden-pas-a-jedna-cesta-one-belt-one-road-cinska-hedvabna-stezka-pbg-/eko-zahranicni.aspx?c=A161024_2281395_eko-zahranicni_rts

 

A mapka „Hedvábné stezky“, která má vést přes Polsko:
http://ekonomika.idnes.cz/foto.aspx?foto1=MBB66d7d4_stezka.jpg

Polsko, které se rozhodlo vyřešit svoje historické strachy ohledně spojení Německa s Ruskem, při kterém vždy tratilo (zde pomlčím o jejích vlastní vině), se rozhodlo „jednou provždy“ se proti tomuto spojení pojistit umístěním jednotek cizí armády na vlastním území. A opět se přepočítalo. Protože Polsko se postavilo na cestě „Hedvábné stezky“ a tím pádem i dvěma světovým velmocím (Rusko, Čína, výhledově regionálním velmocím – Německo, Francie) a zájmům GP. Tj. Poláci ( pokolikáté v historii?) opět vsadili na špatnou kartu – tentokrát kartu USA, které svůj vliv v Evropě už nemají síly udržet.
Až v Polsku vznikne politická krize, kvůli které Poláci ztratí ekonomické tempo a která opět přivede ke stěhování tankového šrotu (který dnes tolik vítají) z jejích území, budou aspoň vědět, komu za to mají děkovat – svým elitám a vlastní blbosti.

 

Diskusní téma: Zamíchalo se Polsko, už pokolikáté v historii, do velmocenské hry a jaký osud ho může čekat?

Polsko

SK | 17.01.2017

Podla Edgara Cayce budu Poliaci prosit Rusko,aby ich zobrali pod svoj vplyv.

Re: Polsko

Dracul | 18.01.2017

Také to tak vidím, jen vyčkejme...

Re: Re: Polsko

vilon | 19.01.2017

Kedysi sa v socialistickom rozhlase často používal termín : "dočasne umiestnenie sovietských vojsk v Československu." - my vieme, že tá dočasnosť trvala viac ako 20 rokov. Preto treba popriať Poliakom tú rozkoš, hostiť na svojom území " dočasne umiestnenie vojsk armád NATO na poľskom území" - pokiaľ možno aj viac ako 20 rokov. Užiť si ich naplno.

Re: Re: Re: Polsko

M.C. | 23.01.2017

Jo, tehdy se říkávalo, že jednotka dočasnosti je jeden furt.
Takových časových jednotek mimo soustavu SI je více:
,,Věčné časy" se Sovětským svazem trvaly 42 let.
,,Tisíciletá říše" vydržela 12 let.

Vacsina ?

poliak | 17.01.2017

Je to prianie vacsiny poliakov alebo len elity ?

Re: Vacsina ?

Jaro | 17.01.2017

Pravdepodobne iba elity. Obyčajnému Poliakovi, čo musí živiť svoju rodinu sa nechce do vojny za záujmy Wall Streetu. Včera bol na mainstreamovom portáli wiadomosci.pl nasledujúci komentár k článku: "My Polacy nie chcemy w naszym kraju żadnych obcych wojsk okupacyjnych. I znów straciliśmy suwerenność naszego kraju, oddając się pod okupację jankeską.Ile ta okupacja Polskę będzie kosztować.Bo tam gdzie pojawiają się jankesi tam dochodzi do wojny domowej ." Ten mal včera najviac lajkov a ostatné komentáre (okolo 3000) boli podobného štýlu.

Re: Re: Vacsina ?

benmil | 17.01.2017

Nebyla by přesnější citace na diskusi na wiadomosci?

Re: Re: Re: Vacsina ?

Jaro | 17.01.2017

Ja som iba viacmenej parafrázoval odkaz z jednej diskusie a ked som pozeral na wiadomosci.pl, tak najviac lajkov mal už iný koment. Ale tu je odkat na článok ku ktorému sa to vzťahovalo.
:http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Uroczyste-powitanie-wojsk-amerykanskich-w-Polsce-W-tle-przemowien-buczenie,wid,18674739,wiadomosc.html?&&ticaid=11874b&ticaid=118767

polský jantar

Ferenc | 17.01.2017

Polsko bylo,je a bude nejslabší článek ve slovanském řetězu.Poláci jsou doslova IDIOTI-vyznávání Vatikánu,klanění se USA,nenávist k Rusku=absolutní neschopnost pochopení reality. Gošči kurva,rozpjerdolte tie chuje.

Poláci byli vždycky dobrodruzi

Sienkiewicz | 17.01.2017

Polák není národnost, ale diagnóza

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Přidat nový příspěvek