Zahraniční reakce na výhru Zemana

27.01.2018 23:35
Jiří N
 

Web bavorského deníku Süddeutsche Zeitung považuje výsledek českých voleb za překvapivý. „Vítězství prezidenta, který v uplynulých letech často vystupoval populisticky a skepticky vůči EU, by mohlo posílit jeho politický kurs – a spolurozhodne také o tom, kdo bude Česku do budoucna vládnout,“ je přesvědčen list, podle něhož je Zeman politickým spojencem premiéra Andreje Babiše, který také zastává populistickou a euroskeptickou politiku.

Bild: Putinův přítel vyhrál

Nejčtenější německý deník Bild, který svůj článek nazval „Putinův přítel vyhrál volby v Česku“, si zase všímá Zemanovy blízkosti k Rusku. „Zeman platí za proruského, zatímco Drahoš chce členskou zemi EU a NATO orientovat silněji na Západ,“ píše list a připomíná také Zemanův tvrdý postoj proti přijímání uprchlíků.

Politico: Špatná zpráva pro Brusel

Americko-evropský list Politico označil Zemanovo vítězství za výsledek, který bude pravděpodobně považován za špatnou zprávu v Bruselu. A to proto že Zeman téměř neustále nesouhlasí s Evropskou unií, zejména pokud jde o migrační kvóty a sankce proti Rusku.

Server zároveň píše o špinavé kampani proti Zemanovu vyzyvateli Jiřímu Drahošovi, který byl falešně obviňován z pedofilie, spolupráce s StB a ukradením některých vědeckých patentů. Nejvíce ale podle Politico Drahošovi uškodilo tvrzení, že je podporovatelem masové imigrace, když zhruba tři čtvrtiny Čechů jsou proti.

Le Soir: Provokatér udržel otěže

„Provokatér Miloš Zeman udržel otěže v Česku,“ reagoval belgický deník Le Soir. Španělský deník El País považuje Zemanovo vítězství za prohloubení příkopu mezi Bruselem a „východním blokem“. Zemana označuje za neochvějného spojence Moskvy.

BBC: Volby odrazily rozdíly mezi liberály a konzervativci

O těsném vítězství „proruského a protiimigračního“ politika referovalo zpravodajství BBC. Zemanovo vítězství považuje agentura Reuters za „tiché uznání Zemanova tvrdého postoje proti přistěhovalectví a jeho dvoření se Rusku a Číně“. „Hlasování odrazilo rozdíly mezi liberály a konzervativci, které se objevují i jinde v Evropě a ve Spojených státech,“ dodala agentura.

APA: Zeman je bystrý politik a stratég

Podle agentury AFP soupeření „dvou radikálně odlišných kandidátů polarizovalo českou společnost zejména v otázce přistěhovalectví a směřování zahraniční politiky země“. Zeman využil podle AFP zejména podpory venkova a manuálně pracujících, zatímco Drahoše upřednostňovaly intelektuálské kruhy a velká města.

A na závěr:

Tisková služba Kremlu informovala o tom, že Zemanovi k opětovnému zvolení pogratuloval i ruský prezident Vladimir Putin. „Vedoucí představitel ruského státu zdůraznil, že výsledky voleb potvrdily vysokou autoritu Zemana jako zkušeného a zodpovědného politika, který prosazuje zájmy a touhy českého národa,“ uvedl Kreml.

Putin podle něj také oceňuje „principiální“ postoj Miloše Zemana ve prospěch rozvoje přátelských rusko-českých vztahů a vzájemně prospěšné spolupráce. Ruský prezident rovněž popřál Zemanovi „zdraví a nové úspěchy“ v činnosti pro stát.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/politico-zemanovo-vitezstvi-bude-zrejme-pro-brusel-spatna-zprava-10o-/zpravy-svet.aspx?c=A180127_182223_ln_zahranici_krku

 

Diskusní téma: Zahraniční reakce na výhru Zemana

Vivat Prezident Zeman

PepanX | 28.01.2018

Že se s toho Euro Uchvatitelé opupínkují je jasné nepodařilo se jim nasadit Euro análního alpinistu na Český trůn. Český "plebs" jim prostě udělal čáru přes jejich nadřazenecký projekt ( kvóty a jiná nesmyslná direktiva) a pevně věřím že Český Národ se začíná probouzet a padají mu růžové brýle.
Co se týče jiných států - starejte se o sebe, do nás vám je akorát tak veliké kulové.

Re: Vivat Prezident Zeman

Jan | 28.01.2018

...análního speleologa

Embargo

Respirateur | 28.01.2018

Řečeno s Werichem: Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je. A na pana Drahoše to sedí dokonale. Tak a teď už pouze zbývá uvalit na Českou republiku ekonomické embargo za vzdorovitost a neposlušnost. To by bylo, abychom tam tu občanskou válku nevyvolali.
Tedy, pokud mám volit mezi chudobou v relativní svobodě bez protektorátu EU nebo obojkem, náhubkem a břichem nacpaným potravinovou náhražkou z EU, volím to první.
Takže totální likvidaci slovanství jsme zase o kus oddálili. A možná i zastavili.

Re: Embargo

jk | 30.01.2018

To werichovo přirovnání sedí i na zemana: Je člověk, který ví, že všechno co (spodních 10 000 000=výmysl parazitů) obyčejných lidí dělá a pracuje, tak na těch lidech stojí úplně všechno, veškerá politika, prosperita, evropská unie, ... Teď si vezměte kdyby všichni obyčejní lidé přestali chodit do práce, neposlouchali by zákony a byli sami sebou a za sebe, to by byl konec veškerých hajzlíků a parazitů, kterým je jedno a ani neví, že je my obyčejní lidé živíme.

Re: Re: Embargo

jk | 30.01.2018

A toto všechno a ještě mnohem víc ví Zeman, Putin a nevím ješte kteří a tak to je.

...

Pet.A | 28.01.2018

špatná zpráva pro Brusel, výborná zpráva pro Český národ!

velké dík patří také zdejšímu serveru za tolik potřebné šíření informací..zvládli jsme to!

Palec hore.

Solim | 28.01.2018

Bratia z poza rieky Moravy,zvládli ste to aj napriek tej obrovskej meistrímovej mašinérii čo a Vás útočila.

Vladimír se ozval s gratulací.

Jarek* | 28.01.2018

Vladimír se ozval s gratulací. Jsem zvědav co ze sebe vygrcá německá fašistka merkle. Neznáte ji? No to je ta co ožralá tančila nahatá na Donbasu. Ona tam v mládí studovala jakožto budoucí kádr východoněmecké stasi. Dnes se zabývá exportem afričanů do evropy.

Re: Vladimír se ozval s gratulací.

Rammon | 28.01.2018

..nic ve zlém pane Jarek,ale přesnější je německá Židovka..

Zahraniční reakce na výhru Zemana !

Monika Ikema | 28.01.2018

Gratuluji Českému lidu za vítězství prezidenta Zemana ! Hodně pozdravů z dalekého Japonska !

Re: Zahraniční reakce na výhru Zemana !

Přemysl | 28.01.2018

Děkujeme. To je milé. :)

Přidat nový příspěvek