WikiLeaks Informoval o ekonomické špionáži USA ve Francii

30.06.2015 18:48

ТаuRus |

Francouzský deník Liberation společně s WikiLeaks zveřejnil v pondělí novou informací o tajném špehování ANB (USA) za představiteli francouzské politické elity a podnikateli.
V publikaci s odkazem na materiály WikiLeaks, se tvrdí, že americké výzvědné služby prováděly rozsáhlou špionáž za francouzskými společnostmi, vedením ministerstva ekonomie a taktéž za uzavřením velkých obchodů a kontraktů Paříže s mezinárodními organizacemi.
Práce rozvědky byla směřovaná na sbírání zajímavé informace o francouzských obchodních vztazích, spojení Paříže s mezinárodními finančními institucemi, G8 a G20, а taktéž o velkých zahraničních kontraktech francouzských podniků, obzvlášť těch, jejíchž hodnota převyšovala 200 mln. dolarů.
«Cílem ANB se stála větší část strategických odvětví: informační technologie, elektřina, plyn, jaderná energetika, transport, biotechnologie a jiné. Do sféry zájmu americké rozvědky se mohly dostat kolem stovky francouzských společnosti a větší část nasbírané informace ANB předávala americké vládě.

«Ještě nikdy důkazy hromadné ekonomické špionáže, organizované nejvyšším vedením amerického státu. nebyly natolik vyčerpávající.», - tvrdí Liberation.

Dle informace deníku, ANB ve své práci mohlo vykonávat průmyslovou špionáž a krádež tajných technologii. Ale hlavní věci, která zajímala americkou rozvědku: informace o tendrech, kterých se účastnily americké společnosti. Získání takových informací poskytovalo americké straně ohromnou konkurenční výhodu. Části své informace USA se dělily se spojenci: Kanadou, Velkou Británii, Novou Zelandii a Austrálii.
«Pod maskou boje s terorismem se ANB stálo bojovým oddílem USA v ekonomické válce. Válce, kterou Francie naprosto prohrála», - tvrdí se v materiálu.
http://www.vz.ru/news/2015/6/29/753445.html

 

Diskusní téma: WikiLeaks Informoval o ekonomické špionáži USA ve Francii

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek