Výročí vítězství Stalingradské bitvy, znamenající přelom ve válce, a současné paralely

03.02.2016 09:13
TauRus|

Dnes, 2. února je výročí vítězství ve Stalingradské bitvě, po kterém byl zaznamenán definitivní obrat ve II. světové (v Rusku – vlastenecké) válce. Po této bitvě Rusové přešli do útoku a začalo osvobozování území Ruska od německých okupantů a následně i Evropy. Podívejte se na krátký dokument o největším vojenském memoriálu slávy na světě – Mamajevém kurganu ve Stalingradu (Volgogradu), kterému vévodí socha Matky – Vlasti.
Kdo k nám s mečem přijde – ten od toho meče zahyne:
http://www.kontrtube.ru/videos/3558/kto-k-nam-s-mechom-pridet-tot-ot-etogo-mecha-i-pogibnet/

Při obraně Stalingradu padl můj děd a je pochován s ostatními (asi 800 000) hrdiny ve společném hrobě.

Historie se opakuje ve stejném kruhu, ale jiné podobě. Ale jestli se budeme dívat na současné události z pohledu matrice Velké vlastenecké války, tak lépe pochopíme i to, co probíhá v dnešních dnech. Rozdíl je jen ten, že současná válka je převážně informační, i když horké fáze této války můžeme vidět po celém světě – Sýrií, Ukrajinou počínaje, Evropou s její migrační okupací konče.
Nedávno, 27. ledna bylo výročí prolomení Leningradské blokády – včera večer, uvedením ve Francií dokumentu “Ukrajina: masky revoluce”, byla prolomená informační blokáda, která odstartovala začátek osvobozování Evropy. Starikov v Praze a Bratislavě je součásti tohoto procesu. Taktéž premiér Bavorska, který zítra přijede do Moskvy, hledat podporu u Putina.
http://1.bp.blogspot.com/-aVG3mhBMpH4/VrDI-5_dTPI/AAAAAAAAIbs/Gas7hp1y79Q/s640/%25D0%25B1%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%258F.png

Do těchto aktivit můžeme zařadit i chystanou návštěvu představitelů EU v Krymu, i aktivitu francouzských politiků za zrušení sankcí s Ruskem. V Evropě, která pocítila přiblíženi “Rudé armády”, začala partyzánská válka, která bude každým dnem sílit. Proto ta hysterie ze strany Londýna a amerických "elit", proto ty nevybíravé útoky na Putina a překročení všech možných pomyslných červených linií, shazování všech masek a zachování aspoň zdání slušnosti.
Tak jako Hitler sbíral a posílal každého, kdo udržel zbraň, na východní frontu, tak i dnešní USA aktivují svoje lokaje. Tak, jako Hitler, z pocitu své bezmocnosti, zesiloval na okupovaných územích teror, stejně se budou chovat i USA elity. Jsme teprve uprostřed války, ale všem už svítá naděje na osvobození, a hlavně, víc a víc občanů Evropy začíná chápat, na kterou stranu se musí ve vlastním zájmu postavit a které procesy podpořit. Společně to zvládneme, o tom nepochybuji.:)

 

Diskusní téma: Výročí vítězství Stalingradské bitvy, znamenající přelom ve válce, a současné paralely

prelom a paralela

mdmml | 04.02.2016

Naozaj velmi pekny clanok so silnym nabojom. Citit spoluucast autora. Nezostava iba dufat, ze sa coskoro objavi aj u nas podobne video ako Matka Vlast, mozno aj s Duklou, Bystricou ci Slavinom....

Re: prelom a paralela a dnešní hrdinovia

Kolkobudeszit | 04.02.2016

Ano bolo to hrdinství v období bez zbraní hromadného ničenia. Bankstery sa poučili a proti tomu postavili genocídu plíživú rozkladaním morálky médiálnymi zločincami, očkovaním (Brazília, Mexiko, Afrika, Európa...) vírmi novej generácia (Ukrajina, ebola, HIV...) jedovatým farmaceutickým a potravinárskym priemyslom, a jedovatými páchnoucími výrobkami z Číny , degradáciou morálky zdravotníctva - "operačný" biznys, degradácia lekárov na distribútorov farmácie, degradácia školstiev a učiteľov i výchovných pracovníkov, kterým patrí uznanie. Vďaka všetkým, ktorý si zachovali morálku člověka, skutočným ľuďom, profesorom, čo zverejňujú pravdu, skutočným kresťanom bojujúcim proti satanskej církvi... Títo morálni ľudia sú súčasní hodní nasledovatelia hrdinov Stalingradskej bitky!

aby sa neurazili dobrí

Kolkobudeszit | 04.02.2016

Vidíme, že cirkev so svojimi politickými pobočkami CDU Nemecko... KDH SR (Fígeľ podporuje islamizáciu) atď. uskutočňuje islamizáciu EU. A že zmizlo 10 000 detí, (to nie je konečné číslo a z toho viac ako polovica v Taliansku!) zamyslite sa, ktorá organizácia má takú logistiku, dostatečné množstvo objektov, aby to mohla uskutočniť "bez stopy" a s důvěryhodnou tvárou před dětmi.

Monumentalisty nemáme..

RichardCZ | 03.02.2016

Sochaři, jako byli bratři Maxové, kteří odlili z hlavní ukořistěných italských děl pomník maršála Radeckého, nebo Otakar Švec, který postavil Stalinův pomník v Praze už v této zemi nejsou..

Matka - Vlast

Sugar | 03.02.2016

Neuvěřitelně silnej monument, z něj běhá mráz po zádech. Škoda že nejsme tak hrdí jako lidi v Rusku, holt jsme nuceni vzhledem ke své velikosti švejkovat :-).

Přidat nový příspěvek