Ve Volgogradu vojáci po oslavách ztratili divizní kanón ZIS-3

24.02.2016 21:25

tým|

 

K pozornosti studentům DVTR a konceptuálních technologií identifikace a vyhodnocení matričních projevů či kulturologických matric:

 

Včera, 23.2.2016, ve Volgogradě (Stalingrad) vojáci ztratili při transportu divizní kanón ZIS-3, ze kterého vystřelili slavnostní salvu na počest obránců vlasti (svátek v Rusku). ZIS-3 se odpojil z tažného zařízení při odbočování a připarkovala bez srážky k vozu VAZ-2114 (Lada Samara – původní název série pro vnitřní trh byl Sputnik- poslední z řady sovětských vozů Žiguli), přesně na křižovatce ulic Rokossovského (sovětský maršál 2.sv.války) a Hirošimy. Kolona vozidel zatáčela do ulici “Rudých kasáren”, ZIS-3 se v tento okamžik samovolně odpojil a pokračoval svým směrem.
Kanónu si hned všimli kolemjdoucí a páry se u něj začaly fotografovat. Za krátkou dobu přijela hlídka, která střežila ZIS-3 až do doby jeho odvozu. K události došlo kolem 22:00, píše se ve zprávě.

 

Původní zpráva: В Волгограде военные после салюта потеряли пушку

 

Rokossovský bol jeden z vynikajúcich sovietskych veliteľov, maršál, do roku 1941 bol zatvorený v gulagu.
Hirošima – mesto v Japonsku, ktoré schytalo ako prvé úder US-atomovou bombou.

- Rokossovský byl poslán do Gulagu, kvůli falešnému obvinění ze spolupráce pro japonskou a polskou rozvědku,
- Volgograd a Hirošima jsou spřátelená města, která spojuje to, že za 2.světové války obě města byla totálně zničená, Stalingrad – fašisty, Hirošima – Američany. Zde je odkaz na stélu křižovatky dvou ulic Rokossovského a Hirošimy ve Volgogradě:
http://fototerra.ru/Russia/Volgograd/DRUZ-Ja-9542.html

 

...

...

...

 

Jedna z možných interpretací:

Delo strieľalo slávnostné salvy na počesť obrancov vlasti – symbol hrdinskosti rudej armády (ruského ducha) a udalostí ktoré mali zásadný vplyv na globálnu politiku svojej doby. Je dôležité že sa táto myšlienka (a v podstate matrica) stále emočne nabíja. Rusko malo a aj bude mať vplyv na globálnu politiku.
- Tento symbol si sám našiel cestu, lepšie povedané bolo čosi naznačené Zhora. Cesta pre RF nevedie k ZSSR 2.0, ale ako sa zdá, v budúcnosti Rusko a Japonsko vytvoria strategické partnerstvo (sputnik – v ruštine je niečo ako po slovensky: súputnik, druh čo ťa sprevádza, partner) ktoré bude mať globálny význam – o čom svedčí číselný kód 22:00. Ono nie náhodou sa už v minulosti vytvorili paralely medzi Volgogradom a Hirošimou. Je to dobrý začiatok pre pozitívnu matricu partnerstva.

Existuje aj paralela medzi Stalingradom a Sýriou. 2.sv.vojna kulminovala práve pri Stalingradskej bitke a po víťazstve červenej armády bola vojna už viacmenej rozhodnutá, kto bude víťaz. Udalosti síce ešte bežali veľa mesiacov, ale víťaz bol už jasný… Podobné je to aj v Sýrií, vstupom ruského letectva do Sýrie sa začala bitka o Stalingrad (Damašok), a začalo sa ukazovať že Rusko ostatným skrížilo plány. Táto dohoda medzi USA a RF je poistka víťazstva v regione, ktoré je už len otázkou času. Teda nie či, ale kedy.

 

Diskusní téma: Ve Volgogradu vojáci po oslavách ztratili divizní kanón ZIS-3

Abé a Putin

Bernardýn | 25.02.2016

Zdá se mi, že to má nějakou souvislost s tímto: http://cz.sputniknews.com/svet/20160223/2435383/premier-japonsko-obamova-rada-rusko.html#ixzz414qC2nwq
Je to na dobré cestě, Abé zjistil, že od Bombamy nic dobrého čekat nemůže.

+bonus

ctenar | 25.02.2016

precetl jsem zadani, vyguglil detaily k nekterym indiciim i jal se procesovat.. vstal jsem od stolu a prevrhl konvici plnou caje (to se mi nestalo,doslova,ani nepamatuji). stul plny, notas, telefon, kombo, lejstra... litr caje se rozlil aniz by cokoli smocil. nepocitam-li caj, pak vyse skody 0,0 cehokoli.)

Ruští vojáci ztratili uprostřed Volgogradu dvoutunový funkční kanón

Zoja | 25.02.2016

Problém se zatoulanou zbraní před časem řešila i americká armáda, když se její deaktivovaná protitanková střela Hellfire nedopatřením dostala na Kubu. Původně přitom měla skončit v Evropě na cvičení jednotek Severoatlantické aliance.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/rusti-vojaci-ztratili-uprostred-volgogradu-dvoutunovy-funkcni-kanon--1587509

Přidat nový příspěvek