V MOSKVĚ OTEVŘELI CENTRUM SLOVANSKÝCH KULTUR

21.12.2016 20:09

infokuryr.cz

 

Ve státní knihovně zahraniční literatury v Moskvě bylo otevřeno centrum slovanských kultur, sdělilo oddělení rozvoje organizace portálu „Lenta.ru“.

Knihovní fond činí 12 tisíc knih ze 13 zemí v jazycích originálu i překladu. Iniciátorem vytvoření centra vystoupila „Inostranka" společně s Fórem slovanských kultur.

„Je to pro nás velmi důležitý den a dlouho jsme k tomu mířili. Tímto projektem přinášíme přátelství, porozumění a spolupráci v této nelehké době," oznámil na otevření generální ředitel knihovny Vadim Duda.

Fóra se účastní Rusko, Ukrajina, Bělorusko, Slovinsko, Slovensko, Bulharsko, Česko, Polsko, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Černá hora, Srbsko a Makedonie.

První akcí centra slovanských kultur bylo zahájení výstavy z Bulharska „Rukopisné dědictví Balkánu — křižovatka civilizací. Společné dědictví".

 

Diskusní téma: V MOSKVĚ OTEVŘELI CENTRUM SLOVANSKÝCH KULTUR

toto je neefektívne

LudskyZdroj | 24.12.2016

Pre koho je táto knižnice určená ?
Pre niekoľko knihomoľov ? Pre odborníkov ? Pre fanúšikov Slovanstva ?

Ak chcete konkurovať západným ideológiám, musíte bojovať rovnako. Napríklad postaviť obdobu Jelcin centra, ale so Slovanskou tématikou. Teda veĺkú budovu v centre mesta, kde je inak málo príležítostí na zábavu. A to centrum musí byť lákavé hlavne pre mladých.
Spústu ydánlivo nesúvisiach pozlátiek v te budove, ktoré by pritiahli mladých.

Centrum slovanství.

pavelka | 23.12.2016

re: pro járu - Už je pozdě. Centrum Slovanství, nebo i Slovanské vzájemnosti bylo na čase utvořit tam, kde je to pro zachovaní existence archívů bezpečné. Hodiny tikají, a Evropu zachvátil ďas islamizace za podpory Anglosasů! Když se jim bude dařit, tak postupně zlikvidují vše, co je slovanské, včetně knih o Slovanech. A prto je správné včas zachránit co se dá - na Východ. Přredstav si, že tady už není místo pro původní kultúru, včetně obyvatel. Kdo uteče, má šanci učit své děti ze zdrojů, které budou v Moskvě. Ty zdroje budou i v naši matěřštine. Ja takový krok záchrany jenom vítám. Že přeháním? Jako příklad: Židé utíkali před Hitlerem už dřív jak v 38 roce, a brali si do Ameriky vše, co se dalo, ostatně, tam už měli své centrum dávno vybudované. Takže dnes v moderní době, si musíme ukládat kópie knih do Cloudů jenom na ruských servrech (!) Až kabala započne ovládati svůj svět, bude elektronicky likvidovat všechny servry se slovanstvím. NWO jako vyšité. Ale naše uložené elektronické učebnice, knihy, mapy, romány, nebo napáleny cd-čka budou otvírat jenom naše děti, protože my starí tady nebudeme. Nebo se mýlim?

Adresa webu Štátnej knižnice... v Moskve.

Peter Smelik | 22.12.2016

Nepozná prosím niekto adresu webu "Štátnej knižnice zahraničnej literatúry", alebo (ak už existuje aj) priamo "Centra slovanskej kultúry" v Moskve ?

Rád by som to zaradil/zverejnil na FB stránke "SLOVANSTVO.SK" ( https://www.facebook.com/slovanstvo.sk )

Admin SLOVANSTVO.SK

...

Pet.A | 22.12.2016

čichám čichám Slovanské obrození

Opatrněji

Lexa | 22.12.2016

Zní to všechno moc pěkně, ale buďme obezřetní, podobnou emancipací začínal i nacismus v Německu, kdy se začaly oprašovat statré germánské mýty a vznešená historie - však Wágnerovy opery jako Die Niebelungensäge byly pěkné... Fichte tehdy taky přišel s tím, že Ježíš byl vlastně "Árijec". (Teď se objevují spekulace, že byl vlastně Slovan.) Aby si člověk udělal obrázek, jak to s tím Ježíšem je, je třeba se aspoň zevrubně seznámit se strukturalismem Claude Lévi-Strausse, to objasní mnohé.
Zajímavá matriční záležitost je spojena s Muchovou Slovanskou epopeou - mimochodem Mucha byl svobodný zednář a sponzoroval ho stejný Porter jako Masaryka. Epopeu tvořil v zednářském sále dodnes podivného zámku ve Zbirohu. Nakonec zemřel po výslechu na gestapu.
Celé národní obrození bylo uměle podporováno s cílem rozbít Rakousko-Uhersko a ve finále nám moc štěstí nepřineslo, protože slovanský stát Československo byl od počátku projektem sionistů.
Takže - bratři ano, ale pozor ať neskočíme zase na někomu na špek.

Re: Opatrněji

azx | 22.12.2016

Souhlasim, v kazdempripade jde ale o to odhalit pravdu, hlavne o nasi skutecne historii a puvodu, coz prirozene povede ke snaham o slovanskou vzajemnost a sjednoceni. S preskokem k nenavisti a rozbrojum napr. z pocitu ublizenectvi to muze vest jen tehdy, chyti-li se toho procesu jisti "neslovane". To pak muze dopadnout jako na ukrajine. Ale zase si myslim, ze tim ukrajinskym scenarem se tento egregor fasizace slovanstva dost vybil a jeho opakovani v dohledne dobe nehrozi.
Trochu mozna u polaku, ale i ti snad dostanou rozum.

Jinak narodni obrozeni, at uz melo jakoukoliv zakulisni motivaci, bylo pro nas rozhodne pozehnanim a pro ti "machinatory za oponou" spis ve vyledku efektem opici pracky, to same projekt ceskoslovenska.

Bez nej bychom se tu ted nebavili bud vubec, nebo v nemcine, a jeste o necem uplne jinem...

Re: Re: Opatrněji

Lexa | 23.12.2016

Neměl jsem nikterak na mysli, že by národní obrození nepřineslo nic dobrého, ale jeho potenciál byl využit proti zájmům národa, který tak vyčerpal své síly v cizím zájmu a skončil v opakované depresi. Prvorepubliková kulturní úroveň stála na tom, co bylo dosaženo za Rakouska-Uherska. Souhlasím, že je třeba odhalit pravdu, ale poctivě analyticky - přehnané emoce vedou k nevhodné heroizaci a podpoře často chybných matric. Vezměte si jen ten podstrčený svatováclavský kult - jak na něj vizuálně navazoval Masaryk na koni - prezident "Osvoboditel", ve skutečnosti nás přivedl do podobného vazalství jako Václav (i dva novodobí prezidenti po sobě nesou stejné jméno - je to náhoda?) Ano, machinátoři nepočítali s tím, že Československo spadne do sféry vlivu Stalina, ale našim národům nepřineslo žádné velké štěstí ani to, nebo myslíte, že ano? Kdyby šlo o pravdu, tak bylo úplně jinak řešeno téma Rukopisů, například. Slovani byli dlouho ponižováni, ano, a tento efekt lze při chytrém řízení zvrátit v opak a využít sílu toho potenciálu - proti Slovanům, stejně jako byla využita proti Němcům, kteří byli po 1. sv. válce také poníženi. Německé "Árijství" třetí říše bychom si měli vzít jako varovný příklad, protože také začínalo polehoučku, nenápadně, už v době emancipací národů 19.století. Nemohu se obránit dojmu, že se v poslední době v souvislosti se slovanstvím objevují podobné motivy jako tehdy v souvislosti s germánstvím. Já doufám s vámi, že se "egregor fašizace slovanstva vybil na Ukrajině," na druhé straně je vidět, že nácky lze udělat asi z kteréhokoli národa, což je dost děsivé. Ne každá manipulace však vede nutně k fašizaci, ač jsou její cíle neméně nežádoucí.

příspěvek

Libor Smetana | 22.12.2016

Dějiny jsou obor "ošemetný", vyžadují mnoho praxe a studia, nerad bych Slovany příliš idealizoval a přál bych si, aby to bylo tak, jak Jara píše.
Nicméně ať už byly dějiny jakékoliv (taky odmítám Židovsko Tóristické a Talmudem podporované falzy), my Slované bychom měli spolupracovat a nebojovat proti sobě - viz zkorumpované vlády, hlavně ta Polská militantní "rodová (nikoliv RODová) věrchuška"

To je dějinný předěl,

Zdeněk | 22.12.2016

který je pouze začátkem postupného očištění Slovanů. A nezapomínejme!

To je dějinný předěl,

Zdeněk | 22.12.2016

a je to pouze začátek. Je to doba postupného očistění od všech zvěrských pomluv. A nezapomínejme!

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek