V Berlíně byl přijat memorandum o vytvoření společného ekonomického prostoru od Lissabonu do Vladivostoku

11.04.2017 21:35
TauRus
 

Zapomeňte na válku, bude něco lepšího.

V Berlíně byl přijat memorandum o vytvoření společného ekonomického prostoru od Lissabonu do Vladivostoku, který bude zohledňovat zájmy všech účastníku procesu. Sděluje Východní výbor německé ekonomiky závěry práce 5. Východního fóra EU-EAEU.
Integrace spojí úsilí zemí s významnými přírodními zdroji a inovační výrobou. Spojení západního inženýrského myšlení se znalostmi IT- sféry na Východě dovolí provést „čtvrtou industriální revolucí“, mluví se v dokumentu.

Prohlašuje se, že důležitým faktorem ekonomické integrace je vytvoření společné infrastruktury. V této souvislosti se zvažuje o společných investicích do vybudování koridoru Východ-Západ, který bude napomáhat sjednocujícím procesům.

Vyjadřuje se přesvědčení, že jednání přivedou k vytvoření svobodné obchodní zóny na území EU a Eurasií, s obyvatelstvem více, jak 700 mln. lidí. V této souvislosti je třeba pracovat na zjednodušení celních pravidel, sjednocení pravidel certifikace a společných technických standardů.

Podle hodnocení expertů Východního výboru německé ekonomiky, na fóru, který proběhl v Berlíně koncem minulého týdne, účastníci projednali „cestovní kartu“ jediného ekonomického prostoru, perspektivy zabránění protekčním tendencím, a taktéž možnosti aktivnějšího využití digitálních technologii.

V Evropě přichází k pochopení toho, že správnou odpovědí na výzvy doby, takové, jako Brexit, růst nacionalismu, populismu a protekcionismu může být jen rozšiřování kooperace, vyhodnotil závěry akce představitel italských bankovních kruhů Jiuseppe Vita…
https://rg.ru/2017/04/10/v-berline-priniat-memorandum-o-sozdanii-koridora-vostok-zapad.html

Je to o něco lepší než TTIP, ne? :)

 

Diskusní téma: V Berlíně byl přijat memorandum o vytvoření společného ekonomického prostoru od Lissabonu do Vladivostoku

volná energie

nigdo | 12.04.2017

Volně dostupná energie už je a je to nad slunce jasnější!! jak můžete nechápat, že vás pořád vodí za nos? a co jsou fotovoltaické elektrárny, které produkují volnou energii? stačí udělat pás po pevnině kolem celé Země, slunce stítilo, svítí a bude svítit pro všechny , rozvody už jsou a co teď budou dělat zastánci biblicko-úvěrové koncepce světa? toto je industriální revoluce.
Je večer, slunce už nesvít, jděte spát, teď už není volná energie , bude potřeba o ní učit a dostat ji do hlav.........

Globalizace

ТаuRus | 12.04.2017

Přečetl jsem si varovné komentáře k tomuto článku a poprosil bych jejích autory se zamyslet nad těmito otázky:
Je lepší postavit mezi Východem a Západem zeď a přenechat Západ vlastnímu osudu? Než odpovíte, uvědomte si, že za tou zdí zůstanete i vy:
Je proces globalizace jev objektivní a záleží na tom podle které koncepce se globalizace začne odvíjet? Nebo ten proces jde zastavit a izolovat se - kde a v jakých hranicích?
Svými kritickými komentáři se už předem vzdáváte své konstruktivní účasti na procesu globalizace a přenecháváte její řízení jiným subjektům. Protože ten proces bude probíhat i bez vašeho souhlasu. Otázkou je jen, jestli budeme stát v čele toho procesu nebo, jako ocas na konci.
Já, osobně, nevidím nic špatného ve větě: Spojení západního inženýrského myšlení se znalostmi IT- sféry na Východě dovolí provést „čtvrtou industriální revolucí“.
Taková "industriální revoluce" může vést třeba i k využití volné energie, která zlepší ekologické klima na planetě a přispěje k uvolnění tvůrčího lidského potenciálu.
Jak říkám, podstatné je, koncepce globalizace - KOB nebo "biblická". Zdá se, že někdo si ještě neumí představit globalizací jinou, než "biblickou", což je na škodu všem.

Re: Globalizace

los/sol | 12.04.2017

Co je dobro a co je zlo?
1. Volně dostupná energie.
2. Cizí zdroje.
Každému, co jeho jest neplatí? Nebo toto už je pro někoho demagogie ve formě: >zpět na stromy<?
Pokud je v tomto shoda, může nastat jiná neshoda, že "na stromy" rychle nebo pomalu. ("Na stromy" myšleno zpět k přírodě)
Cizí zdroje = drancování Země za účelem zotročení jakési hrstky lidí za úžeru BIBLICKOU mantru - dal jsem Vám peníz abyste jej rozmnožili dobrým obchodem.
"Kde máte moje peníze? Víte, že sklízím tam, kde jsem nezasil", Prodej cizích surovin, aby jiní jen za neúměrné ceny prodávali, jiní v potu tváře kupovali a další nad nimi jen kupili bohatství? Toto není nic nového. Je to byznys podle Bible - korporátní systém ke zotročení.
Jednání v Mnichově se vedlo pod diktátem Starého zákona = my zařídíme suroviny a vy ostatní NÁM budete platit za zprostředkování surovin.

Já osobně se chci podílet na tom prvním využít volně dostupné energie a zdroje u nás. Tedy žádný BYZNYS podle Starého zákona a po jiných cizích zdrojích je mi velké NIC.
My máme technologie k využití, nechť se tedy odkryjí v zájmu člověka.
Co je prvotním úkolem:
Prvotním úkolem je učit o volně dostupné energii.
Do škol se tedy musí dostat vědění o volné energii.
Proč není prvotní NAUKA?
Proč je prvotní BYZNYS?
Tento můj příspěvek je platný pro obnovu ekologie Země.

Re: Globalizace

nazdar | 13.04.2017

To, co je nazýváno globalizace, je koncentrace majetku a moci, v rukách několika rodin. Bude-li současná globalizace, neboli koncentrace moci pokračovat, stane se ta moc absolutní. To jistě není systém, ve kterém by bylo příjemné žít.
Velká koncentrace přináší také velká rizika chyb, nebo selhání a s tím spojených problémů, pro velkou část populace. My jsme ta populace, která na to doplatí.
Proto mi ty otázky připadají nepatřičné. Takto prostě nelze pokračovat.

Jak typické pro západní inženýring

los/sol | 12.04.2017

Dohoda spojí zemi s významnými přírodními zdroji se západním inženýrským myšlením se znalostmi IT (jedním slovem SATANISMUS) a završit tak „čtvrtou industriální revolucí“ = "Čtvrtou říši"
Já to chápu: Možná že zástupcům země s přírodními zdroji nabídli nejen zrcátka, korálky, ohnivou vodu, ale i koblihy :)

Re: Jak typické pro západní inženýring

ТаuRus | 12.04.2017

." Spojení západního inženýrského myšlení se znalostmi IT- sféry na Východě dovolí provést „čtvrtou industriální revolucí“, mluví se v dokumentu."
Zdá se mi, že jsi dost překroutil význam té věty.

Re: Re: Jak typické pro západní inženýring

los/sol | 12.04.2017

Ano překroutil, abych poukázal lépe na tu koblihu z toho jednání samotného :)

Re: Re: Re: Jak typické pro západní inženýring

ТаuRus | 12.04.2017

Ne, překroutil jsi, abys vnutil svůj pohled na článek. Je ti známo, že překrucování je též způsob manipulace - zbraň západního establishmentu, který zde sám tolik kritizuješ? Jak chceš dosáhnout dobrých výsledků takovými prostředky?

Re: Re: Re: Re: Jak typické pro západní inženýring

los/sol | 12.04.2017

Ano překroutil, ale rozhodně nechci shodit článek.
Článek a samotné informace v článku pokládám za velmi cenné.
Jinak můj přístup může být brán i takto: překroutil jsem to, abych našel mouchy.
Každá výměna názorů je ku prospěchu - dojde k vyjasnění.
Co je cílem mého překrucování jsem napsal před chvílí o využití volně dostupné energie v Evropě.

Re: Jak typické pro západní inženýring

DoubleM | 12.04.2017

S tou ohnivou vodou máte naprostou pravdu. V Globusu v Jekatěrinburgu hlásí každou hodinu: nezapomeňte si koupit alkohol! Snaží se z Rusů udělat alkoholiky.
Další, většina zboží, co do Ruska dorazí ze západu, je ještě o jeden stupeň méně kvalitní, než zboží, které západ dodává nám. To je k těm zrcátkům a koblihám. Tedy naprostý souhlas. Je to jejich vlhký sen, dostat se ke zdrojům a rabovat.

Rozlišení: "Jedná se o dobrý úmysl, nebo ne?" A v jakém ohraničení toho či onoho?

los/sol | 12.04.2017

Kdo dokáže rozlišit dobrý úmysl západu od dobrého úmyslu korporátního fašismu?
Kolik z nás umí rozlišit korporátní fašismus od korporátního satanismu?
Kdo oddělí koblihu od falše a podvodu a to tak že předem?
Na tuto hru je potřeba znát.
Já tedy v této informaci spíš vidím formulaci: "Hrabu sám sobě"
V tomto smyslu "Hrabu sám sobě" vytvořím podmínky pro obchod.
Dále to beru tak, že kdo první stanoví podmínky obchodu na jakémsi území Mafiózním způsobem, ten ohraničuje své teritorium (jako pes občurává své území, aby jiní věděli) a dává podmínky ostatním (parazituje), tedy jedná se o zvířecí instinkt.
Tedy neslučitelný s rozumem.
Pak ale existuje nutně řešení slučitelné s životem a rozumem.
Což tam nepadlo.
Pak je ale tato skupinka v Berlíně NEKOMPETENTNÍ.
Kompetentnost je závislá na znalostech a tak je to pořád dokola.

Bavorsko a zbytek Evropy

los/sol | 12.04.2017

Putin řekl jasně, že ho těší, že Bavorsko zvýšilo o 40% obchodní obrat s Ruskem, byť za cenu ztrát ostatních zemí Německa.
Co tedy pozorujeme?
Jakési lobbycentra v zemích západu a tezí: "Pro nás si uděláme a zařídíme vše ve zlatě a drahém kamení a po ostatních nám nic není"
Surovin ani peněz už moc není a tak se lobbycentra smrskávají v jakési funkční enklávy, které budou parazitovat na zbytku ještě funkčních průmyslových zón.
O co jde v první řadě:
1. pitná voda pro průmysl
2. volná půda
3. levný lidský zdroj s rychlou obměnou
Opakem je komuni_tní nauka s postupy ke společnému cíli a zachování života.
Návrhy malých lobbycenter ve smyslu já všechno ostatní nic, nepovede k ničemu.
Migrace Němcům vadí, ale to je jen pracovní síla, které toto vadí a Bavorsku-ředitelství Německa, toto naopak vyhovuje.

plánovaný ekonomický prostor

Libor | 12.04.2017

A nepovedete to náhodou ke zničení Ruska jako státu integrací do EU?

Re: plánovaný ekonomický prostor

Hox | 14.04.2017

Viděls někdy na globusu Rusko a EU? Jestli se bude něco integrovat, tak EU do eurasijských struktur, určitě ne naopak :)

Vy verite

Dagmar | 12.04.2017

Zapadu? Ci koncepce prevladne? Prumysl ekonomie je podrizena ideologicke koncepci. A dve koncepce, ksb a davove elitarni , nemuzou pracovat v jednom celku. Muze byt mezi nimi vymena, smlouvy tykajici ce urciteho, vymereneho planu, ale nikdy splynuti. Memorandum bylo napsano v davove elitarnim systemu lidmy, cleny tohoto systemu, kteri jsou konceptualne negramotni, a ani nevedi, ze patri k nejakemu davove elitarnimu systemua ani to, ze existuje neco jineho. A proto je to papirova utopie, pni mohou zvatlat a psat krasnymi plnicimy pery, aby to vypadalo hezky. Je to nebezpecnynzvast, namireny proti Rusku. Rikaji, ze chteji spojit "inovacni vyrobu" se zdroji. To jako ta inovacni vyroba to je Zapad -evropa? Musim se smat, ruske stihacky letaji 300 km/h rychleji nez americke, nemecko nikdy nemelo vesmirny program. Nicmene ja si Nemcu vazim, a je treba aby si uvedomili jake zlo jim nadelaly svetove elity v Drazdanech, a to ze li de v Nemecku trpeli jako vsichni tam, kde elity zacnou hazet bomby. Spoluprace Rusko-nemecko Cechy, vsichni na stejne urovni, vymena kadru aby se ucili na jedne strane i na druhe. Ano to je ten pravy sen, ale bezEU

Re: Vy verite

Dagmar | 12.04.2017

Jeste toto: jak zamezit a nebo predejit prolhanosti zapadu, vzdyt lez je zaklani kamen davove elitarni koncepce

Ad "spoločný", treba byť obozretný

Martin | 12.04.2017

Neraz v histórii ľud presadil s nadšením aj s obetami tie, práve v tej dobe, niečie najlepšie úmysly (napr. úmysly nového sociálneho stavu, alebo GP), aby nakoniec časom pochopil možnú dvojakosť ich interpretácie a realizácie.
SPOLOČN priestor ?, áno, logická a správna myšlienka a dávna snaha rozhodujúcich svetových hráčov. Nakoniec Zemeguľa, vesmír, ...sú spoločnou živiteľkou ľudstva a celej biosféry, aj keď vidíme že nie spoločným majetkom či vlastníctvom. Prirodzené podmienky a povaha sveta a ľudí „zglajchovanie“ rovnakej participácie všetkých na všetkom tak jednoducho neumožňujú.
Bola taká detská prekáračka. Čo je tvoje, to je aj moje, ale čo je moje, do toho ťa nič. Ktorá v dospelosti v konkurenčnom a egoistickom prostredí žiaľ zákonite naberá reálne kontúry. O to viac, ak niekomu dochádzajú zdroje.
Napríklad v manželstve. Donedávna rovnaké SPOLOČNÉ podielové vlastníctvo, ale napríklad muž pod papučou, alebo opačne - muž si užíva pohodlie, a žena na neho varí, perie , venuje sa deckám, záhradke, upratovaniu, domácnosti ... . Dnes sú už manželské zmluvy, ktoré môžu dohodnúť aj nerovnosť v spoločnom zväzku.
Taká fikcia, predstava:
Niekto má krásny veľký pozemok, na ňom úrodnú pôdu, pitnú vodu, rieku a vodu s rybami, ... , ale polovicu pôdy necháva úhorom, lebo nemá dosť peňazí na traktor, ... chémiu, ... zaplatiť ľudí. Narobí sa rovnako (ak nie viac) ako sused, ale ledva zarobí tú minimálnu mzdu, napr.430 Eur ako v SR, alebo ešte podstatne menej. No a sused, ten má o móóóc menšiu záhradu, ale má banku ktorá komu chce tomu požičia koľko chce, a komu chce zaplatí za prácu toľko koľko ona chce, za takú istú robotu ako u suseda sa zarába napríklad takých min. 1500 eur (alebo viac napr. min.3000 CHF). No a pokukuje do tej veľkej susedovej, ... má najlepší traktor , ... požičia ho, obrobí celú tú veľkú záhradu, ale predáva potom všetko za svoje ceny, a kupuje za jeho ceny. Nakoniec to vlastník radšej spojí do SPOLOČNÉHO s vidinou lepšieho podielníctva, ale reálne sa stane iba nájomníkom na vlastnom a jeho deti a dedičia doživotne tiež. Nič si nepomohol, je tam kde aj bol, alurát už nie je svojprávny. Zato pomohol susedovi lepšie využiť (to jest lepšie finančne zhodnotiť) jeho traktor. Alebo naopak, za prenájom veľkého pozemku oberie sused suseda aj o traktor, a nakoniec aj o tú banku. Aby sa nenaplnil takýto scenár, je namieste protekcionizmus (ochrana vlastných záujmov) každého suseda. Dobrou zmluvou medzi serióznymi partnermi.
Či je všetko ako má byť, ukáže čas. Či sa rozpadne manželstvo, alebo či začnú silnieť snahy o ... exit (napr.Brex..), zo špatne fungujúceho nerovného vzťahu či nenaplnených ambícií.
Takže áno, kooperácia, ... Len nejaké memorandum nikomu stačiť nebude, ani zmienenému Iránu. Ale prejavovaná úcta, korektnosť a serióznosť, snaha pochopiť potreby iných, a ... vzájomne výhodné podmienky, a nakoniec aj rovnaká realizácia a interpretácia dohodnutých záväzkov.

.

Cico Ciciak | 11.04.2017

Som zvedavý, kedy sa k tomuto ekonomickému priestoru pripojí aj Irán.

procesy probíhají

Nikdo | 11.04.2017

Procesy okolo nás probíhají ať je přijmeme do vědomí nebo ne. Šikovnější je o nich vědět, tedy hlavně o těch, které se nás týkají. Bůh vše držitel nám poskytuje potřebné informace jen je přijmout a jednat podle svědomí. Vidím to pozitivně, že ekonomický prostor od Lisabonu do Vladivostoku se vybuduje.

Re: procesy probíhají

nazdar | 12.04.2017

Procesy probíhají a je třeba je kriticky hodnotit. Pokud po mnoha letech sankcí vůči Rusku, přijde EU s nápadem společného prostoru, asi je důvod být ostražitý. Že by to měla být odpověď na Hedvábnou stezku, je jasné. EU se svojí, vůči USA lokajskou politikou, dostala do vleku událostí a jde od extrému k extrému, ke svému konci.

I nástup Trumpa byl přijat s nadšením celého světa.

Josef Švejk | 11.04.2017

Vezmu-li v potaz jaké problémy jsou spojeny s prostou trubkou na plyn z východu na západ, zůstávám v klidu. Putinův návrh na společný prostor od Lisabonu po Vladivostok, přednesený někdy v roce 2008 konečně probublal západními mozkovými kanály? Za pouhých 9 roků? Západní partneři dosud nepřišli na to, že navrhne-li něco Putin je třeba to přijmout ihned, neboť každá další nabídka bude výrazně horší.

nic se nemá uspěchat ..

Koloděj | 12.04.2017

Cirkev připustila kulatost země a jeji rotaci kolem slunce až po 500 letech ..
( cirkev i zapad je ovládaný stejnou mafii )..

Přidat nový příspěvek