Ukrajinský svědek sestřelení Boeingu MH17 požádal o azyl v Rusku

07.10.2017 10:41
TauRus
 

Vypadá, že s Boeingem MH 17 se hnuly ledy. Major ukrajinské armády, který byl svědkem sestřelení Boeingu, požádal v Rusku o azyl.
Důstojník ukrajinské armády překročil hranici i s doklady a je připraven svědčit jako očitý svědek zničení Kyjevem Boeingu MH17.
Náčelník velitelského stanoviště PVO, vojenské posádky č. 1215 Ozbrojených sil Ukrajiny, major Jurij Baturin požádal o ruské občanství a ochranu RF, v souvislosti s informací o účasti Kyjeva na katastrofě letadla Boeing MH17 na Donbasu.

Celá zpráva:

http://politikus.ru/events/100069-ukrainskiy-voennyy-svidetel-unichtozheniya-mh17-poprosil-ubezhischa-v-rossii.html

https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201710061739-v23d.htm

Ve zprávě se také uvádí, že ze svého stanoviště PVO sledoval celý průběh operace sestřelení Boeingu na radarech. Na Boeing vyletěla raketa z místa, které kontrolovaly ukrajinské vojáci a které ve své rekonstrukcí správně uvedl Almaz-Antej. Dále uvádí, že po katastrofě Boeingu do jejích posádky přijela kolona aut, spolu s doprovázeným „Bukem“. A z osobních rozhovorů s důstojníky se dozvěděl, že jejich kolona se nacházela přesně v tom místě, odkud byl vystřelen „Buk“.

 

Dále, vedoucí šifrovacího oddělení SBU v Doněcké oblasti Roman Labusov přešel na stranu domobranců DLR. Prozradil, jak Kyjev vyšetřoval pád Boeingu Malajsijských aerolinek. Podle slov důstojníka SBU svým pracovníkům zadala úkol aby hledali informace, které by uvedly vyšetřování v omyl.

https://cz.sputniknews.com/svet/201710066087173-sbu-vysetrovani-mh17-dezinformace/

 

Diskusní téma: Ukrajinský svědek sestřelení Boeingu MH17 požádal o azyl v Rusku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek