Ukrajina shazuje masky

18.04.2015 14:24

ТаuRus |

Po příjetí zákona o glorifikací banditů OUN-UPA, následně, sérii vražd opozičních politiků a spisovatelé Buziny, ukrajinský fašistický režim ztratil veškeré zábrany.
Teror se stál oficielní politikou Kyjeva. Akce zastrašování začínají být na denním pořádku. Toto včera prošlo ulicemi Oděsy. Milice města je ochraňovala.
https://www.youtube.com/watch?t=26&v=QIzPIcfQ5F0

Oděsa je město-hrdina, jsou tam silné patriotické tradice ještě z dob VOV. Veteráni prohlásili, že se nesmíří se zákazem oslav vítězství 9.května. A stejně půjdou do průvodu, ať třeba do nich střílejí...
Zítra bude pohřeb Olese Buziny. Toto píše jedna Kyjevanka:
"Taňo, nechci psát otevřeně, určitě chápeš, proč. Dnes jsem byla na místě vraždy Oljese Buziny - přinesla květiny. Byl tam kopeček kytek, svíčky u portrétu - lidé přicházejí. Ale, všichni se bojí. Spolu se mnou přišly dvě ženy, jedna přednesla báseň, kterou tam někdo zanechal na lístku. Spolu jsme ani nemluvily. Všichni vše chápou. Všichni se bojí. Někteří překonávají strach a přicházejí.
A teď to srovnej s tím, co bylo v "nesvobodné" zemí Rusku po vraždě Němcova. Davy lidí, které se nebály ničeho, pod zdmi, za kterými se schoval "krvavý tyran", s tisíci čerstvě vytištěných plakátů.. bez utajení, skoro slavnostně.
Je to prosté.
http://varjag-2007.livejournal.com/8211602.html

Londýn odmítl komentovat vraždu Olese Buziny, s odůvodněním, že není jejich zvykem komentovat fakta smrti občanů jiných zemí.
http://ria.ru/world/20150417/1059226433.html

Je pravda, že Londýn nekomentoval jediný fakt ze sérii vražd novinářů na Ukrajině. Ale vraždu Němcova okomentoval hned, za pár hodin, s vyjádřením znepokojení nad situací v Rusku.
Tak má Londýn ve zvyku komentovat vraždy cizích občanů nebo to jen provádí selektivně, tam kde se mu to hodí?