Události posledních dní - američtí jestřábi stále chtějí krev

02.07.2016 15:43
Lin
 

Události z posledních dní:
V USA se opět někdo naboural do soukromé “elitní” pošty a zjistil, že bývalý vrchní velitel NATO Breedlove se všemi silami snaží zlomit Obamovu administrativu ” k vojenskému zásahu na UA”. Dle Breedlova musí být pozice USA vůči Rusku více tvrdá a tak se snažil přes Colina Powella dostat se až k osobnímu hovoru s Obamou, aby mu tuto “nezbytnost” vysvětlil. USA by měly dle Breedlova a jeho příznivců dodávat zbraně UA a také “pomáhat” v konfliktu na Donbase.
https://russian.rt.com/article/310539-smi-amerikanskii-general-pytalsya-nadavit-na-obamu

Na UA se 29.6. stal událost, kterou jsem nikde u nás nezaregistrovala. Ukrovojska se totiž pokusila o nástup u Debalceva. Zpočátku se jim i dařilo a postoupili za linii “míru” o 4 km. Boj trval přes 10 hodin a – samozřejmě – nebyl beze ztrát na obou stranách. Pravděpodobně tam padl onen operní pěvec, “bojec” Pravého sektoru (zpráva tu byla).
Donbasští ukrovojska vytlačili jen k “linii míru”, dál dle příkazu nepokračovali a ani nebránili stažení ukrovojsk zpět. Kyjev dodnes popírá, že by k něčemu takovému došlo, vždyť “ATO stojí na svých pozicích”.
Dejme si dohromady, že se to stalo krátce po vyhlášení UA, že “nemůže splnit Minsk, protože změna ústavy by v těchto podmínkách existenčně ohrozila UA” a přesně v den, kdy Poroš jednal s Merkelovou (a ta oznámila prodloužení sankcí Rusku). No…a taky ten den mluvil Putin s Erdoganem…
UA byla až do včera pevně přesvědčená, že po brexitu už nestojí nic v cestě jejímu přijetí do EU. Naděje splaskla až včera, kdy z EU zaznělo – ne, o tomto se nedá zatím uvažovat, protože UA nevyplnila podmínky a ani na nich nepracuje (myšlena zvláště protikorupční opatření).
A bez zajímavost není ani to, že v inkriminované době dal o sobě vědět “králík Xeňa”, který je nyní v USA a těsně před nástupem ukrovojsk jednal se svým “tatíkem” Bidenem. Biden ho ujišťoval o “nezdolném přátelství a podpoře z USA”, ovšem za podmínky, že “každičký den musí být vidět nějaký pokrok na UA”.
A Poroš upozorňuje “svět”, že “Rusové nyní chystají teroristické útoky na UA”. Pravděpodobně na základě kampaně, že “Istanbul spáchali Rusové”. Není tedy vyloučené, že na UA se dočkáme nějakého toho “překvapení”.

V Sýrii je situace také nelehká. Pentagon ústy Ashtona Cartera obvinil Rusko, že v Sýrii “zaujalo nesprávnou pozici”. Rusko prý neplní stanovené cíle v boji proti IS a také neudělalo nic v “politickém procesu předání vlády”. Za těchto okolností s nimi prý nelze spolupracovat – to až v případě, kdy “Rusko bude dělat správné věci”.
Konašenkov to okomentoval tak, že od začátku operace v Sýrii plní Rusko svůj cíl a tím je boj proti teroristickým skupinám. A připomněl USA, že k porušování dohodnutého příměří dochází pouze v těch oblastech Sýrie, které jsou pod “péčí” USA. To je v oblastech, kde podle žádosti USA neoperuje ruské letectvo, ale kde se podle mnoha přesvědčivých důkazů nenachází žádná “opozice”, ale shromažďují se tam právě mezinárodní teroristické skupiny.
https://russian.rt.com/article/310520-v-minoborony-rf-otvetili-na-zayavlenie-pentagona

V souvislosti s tím ještě připomenu, že v Sýrii se USA “pyšní” zvláštními úspěchy a těmi jsou specielně “vůdci IS”. To jako že tam létá dron a zabije specielně vůdce? A jak vědí, že zrovna tento člověk je vůdce? Tomuhle moc nerozumím… Oproti tomu Rusko ničí celé oddíly a jejich infrastrukturu – od nich jsem ještě nezaznamenala “vítěznou zprávu o zničení vůdců”.

Svým výčtem zpráv jsem chtěla poukázat na fakt, že se určité kruhy svého vojenského řešení nevzdaly a jen tak vzdát nehodlají. Připomínám, že za pár dní bude “velký summit” ve Varšavě, který nevěstí nic dobrého (v souvislosti s tím jsem dneska zaznamenala zprávu, že do naší armády se bude přijímat už snad úplně každý – bez ohledu na zdravotní stav a fyzičku). Ti NATO-blbci si i cynicky zvolili jako symbol summitu varšavskou mořskou pannu, která podle legendy “štítem a mečem” chránila lid…
http://www.natoaktual.cz/special-summit-nato-ve-varsave-2016-dqa-/na_zpravy.aspx?c=A160405_144542_na_zpravy_m02

 

 

Diskusní téma: Události posledních dní - američtí jestřábi stále chtějí krev

symbolika

peter, nie ten trol | 02.07.2016

V utorok 28.06.2016 bol na nove odvysielaný Československý film
Zlaté rybky z roku 1977. Je tam dosť dlhý záber na obraz v pozadí ,kde je záber na psychiatra (Ota Sklenča) a potom aj na samotný obraz.Je tam na ňom prevrátená vlajka USA a Ota Sklenča v úlohe psychiatra pred ňou máva lustrom a vyzerá to ako keď kyvadlové hodiny odbýjajú čas. O tom vlastne aj hovorí že ten luster predstavuje kyvadlo. Zaujímavá symbolika. Je to 36min a 21sekunda. Tam to začína.

Být na místě Rusů

Pepan | 02.07.2016

tak bych jim jejich touhu po krvi splnil, poslal bych tam do toho jenkyjska pár raket s plochou dráhou letu do míst kde tito krvežízniví netvoři žijí, nechť se nasají vlastní krve když mají takovou žízeň.

Přidat nový příspěvek