Turecké bezpečnostní složky zadržely pracovníka Generálního konzulátu USA v Istanbulu

05.10.2017 13:39
TauRus
 

Turecké bezpečnostní složky zadržely pracovníka Generálního konzulátu USA v Istanbulu. Diplomat je podezřelý ze spojení s organizací FITO (teroristická organizace fethullachitů, založená Fethullahem Gülenem), kterou obvinili z organizací státního převratu v Turecku, v roce 2016.
Zadržený Metin Topuz je obviněn ze špionáže a porušení Ústavy.

zdroj - http://www.rbc.ru/rbcfreenews/59d549d79a79473038e28ce2

Fethullah Gülen se momentálně nachází v USA. Turecké orgány žádaly jeho vydání, kvůli obvinění z pokusu o organizací státního převratu skupinou vojáku a důstojníků tureckých ozbrojených sil. Americká vláda nevyhověla této žádostí turecké strany.

Připomínám, že nedávno Putin byl na státní návštěvě v Turecku, při které se řešila situace v Sýrií a Iráku (a referendum v Kurdistánu). Nevylučují, že při této příležitosti byly turecké straně předány materiály ruské rozvědky ohledně činnosti amerického konzulátu, které mají za cíl rozbití turecké státnosti.

Fethullah Gülen je podle Pjakina chráněnec GP. Jeho myšlenky jsou velmi populární v islámském světě, včetně bývalých republik SSSR ve Střední Asií. Dokonce i v Evropě tento „významný turecký spisovatel a myslitel“ je vnímán, jako pokrokový islámský činitel
Wikipedie ho vykresluje, jako umírněného muslima, který je pro dialog různých světových konfesí a vystupuje proti terorismu.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%8E%D0%BB%D0%B5%D0%BD,_%D0%A4%D0%B5%D1%82%D1%85%D1%83%D0%BB%D0%BB%D0%B0%D1%85

Ve skutečnosti je to vlk v ovčím kožichu, spolupracovník CIA, jehož agenturní síť byla experty uznána, jako jedna z nejnebezpečnějších ve světě.
Zde je o něm velmi zajímavý a podrobný článek (RJ), o jeho aktivitách a napojení jak na CIA, tak i Vatikán:

 

Кто такой Фетхуллах Гюлен?
http://www.warandpeace.ru/ru/analysis/view/113792/

 

Z tohoto článku jasně vyplývá, že projekt „Gullen“ je součásti projektu „islámského kalifátu“ GP.
V Rusku si tyto věci uvědomují. A proto, snahy ruského vedení o posílení turecké státnosti a postupné odtržení Turecka od NATO a EU, bychom měli vnímat, jako snahu o odvrácení hrozby „islámského kalifátu“ od Evropy a jiných regionů.
Protože, pokud by došlo k rozpadu Turecka, destabilizovalo by to nejen region Blízkého východu, Střední Asie, ale i Evropy.

 

Česká pobočka Gullenovců: http://platformdialog.cz/
Spřízněné organizace: http://platformdialog.cz/links?url=odkazy
Oceněné osobnosti: http://platformdialog.cz/pages/cenymozaiky

 

Diskusní téma: Turecké bezpečnostní složky zadržely pracovníka Generálního konzulátu USA v Istanbulu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek