Trumpův advokát Giuliani řekl, jak Porošenko a Biden zpustošili Ukrajinu. Ukrajinská prokuratura obvinila Porošenka z vlastizrady

20.05.2020 12:47
TauRus
 

Bývalý starosta New Yorku a právník amerického prezidenta Donald Trumpa Rudy Giuliani začal zveřejňovat na Twitteru důkazy o tom, že moc na Ukrajině převzala správa bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy a jejich agenturní síť na Ukrajině pod vedením bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. .

Podle Giulianiho bylo ukradeno a odvedeno z Ukrajiny více než 100 miliard dolarů. „Je to víc než jen majetek Billa Gatese a Marka Zuckurberga dohromady,“ říká.
Podle právníka, Porošenko dostal příležitost a povolení krást rozpočtové prostředky Ukrajiny pod podmínkou, že se rozdělí s iniciátory této kampaně – Bidenem a Clintonem. Giuliani dokonce hlásí poměr podílů – 70: 30, Poroshenko získal pouze třetinu odcizených prostředků.

„Chopili se moci, zničili obrovskou zemi ve středu Evropy a nyní se snaží ospravedlnit kruté zločiny demokracií a změnu kurzu na Ukrajině.“ Je to podvod, na Ukrajině se nestalo nic jiného než loupež, “říká Giuliani.

„Fakta ukazují, že korupce na Ukrajině byla tak obrovská a hrozná, že prezident byl povinen požádat o vyšetřování USA – Ukrajina.“ Impeachment je součástí přikrytí demokratů. Vydírání, úplatkářství a praní peněz Bidena a Porošenka na Ukrajině přesahují všechny hranice. Také DNC (Národní výbor Demokratické strany USA, – Ed.) spikl se s Ukrajinou, aby zničil kandidáta Trumpa. Porošenko a jeho spolupachatelé přímo zasáhli do amerických demokratických voleb a za to budou odpovídat v plném rozsahu, “dodává.
https://112.ua/politika/advokat-donalda-trampa-rudi-dzhuliani-obnarodoval-vyvody-iz-svoey-poezdki-v-ukrainu-536200.html

V článku je i rozhovor (s více podrobnostmi) s Giulianim, ve kterém odkazuje na výpovědí odvolaného generálního prokurátora Ukrajiny Šokina. O prohlášení Giuliani už informují ukrajinská média, takže o publicitu je postaráno. Trump také budě vědět, jak s informacemi od Giulianího naložit.

 

O den později:

Prokuratura Ukrajiny zahájila stíhání Porošenka ve věci: vlastizrada a zneužití pravomoci veřejného činitele.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/8514327