Trumpova spanilá jízda (pokus o shrnutí)

29.05.2017 14:11
TauRus

 

První státní cesta nového prezidenta USA mířila do Saúdské Arábie. Mnozí kroutili hlavami a někdo i prstem u spánku. Další výstřelek showmana – miliardáře Trumpa nebo akt zoufalství? Vždyť vztahy mezi SA a USA za poslední období snad nebyly horší. Zdá se, že ani jedno ani druhé. Kdo sledoval v poslední době dění v USA, určitě si musel povšimnout, že proběhly pokusy hodit zodpovědnost za útoky 11. září na SA:
Za 11. září žalujte Saúdy, říká v USA návrh zákona. Senát ho přijal
http://zpravy.idnes.cz/saudove-odskodneni-11-zari-usa-d2f-/zahranicni.aspx?c=A160517_194339_zahranicni_mlb

Trump, jako manažér přestavby USA musí nalézt zdroje, na provedení této přestavby. Rusko, jako možný zdroj, ukázalo zuby. Čína také nevypadá, jako snadná kořist. Proto Americe už zbývají jen bývalí spojenci. Saúdská Arábie je v této řadě nejslabším článkem a proto tam zamířily první kroky nového prezidenta USA: Trump si přijel pro výpalné – kontrakty, které Trump podepsal se Saúdským králem Salmanem nemají obdoby – 350 mlrd. usd. a jen za dodávky zbraní 110 miliard. Tolik zbraní SA opravdu nepotřebuje, vždyť její generálové ani neumí bojovat a vojáci je neumí obsluhovat.
Samozřejmě, takový kontrakt na dodávku zbraní nemohl nevyvolat znepokojení a nevůli Izraelu, ale o tom později.
350 miliard zelených papírků pro americký průmysl, to nebyl jediný úspěch cesty Trumpa v SA. Z jeho řeči na summitu NATO:
„…jsem mnoho jednal s králem Salmanem – moudrým člověkem, který chce podstatného a rychlejšího zlepšení situace. Lídři blízkovýchodních zemí se během tohoto bezprecedentního setkání dohodli zastavit financování radikální (islámské) ideologie, která vede ke strašnému terorismu na celé planetě.“
A nejen to. Saúdská Arábie se sama stává pomalu střediskem boje proti terorismu na celé planetě, aspoň tak se dá soudit ze společného prohlášení Trtumpa a krále SA. :)
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/05/23/joint-statement-between-kingdom-saudi-arabia-and-united-states-america

A za to všechno Trump zřejmě slíbil Salmanovi, že ho na chvíli nechá na pokoji…

Po Saúdské Arábií Trump navštěvuje Izrael, se kterým USA v poslední době také mají velmi napjaté vztahy a „uklidňuje“ Netanjahu, že bezprecedentní dodávky zbraní jeho soupeřovi v blízkovýchodním regionu nic neznamenají. USA pořad vnímají Izrael, jako spojence. Nu prostě, mír, družba, žvýkačka. A aby řeč nestála, prohlašuje Írán za společného nepřítele všech „dobrých sil“ na planetě a zdroj teroristické nákazy. Tj. po všech úsilích předešlé vlády usmířit se s Íránem, Trump jedním šmahem prohlašuje Írán opět za „osu zla“ a přiživuje konflikt mezi svými „berany“, které hodlá stříhat dál a Peršany, kteří se těší podpoře GP. Nic totiž nedělá „berany“ krotšími, než vlk za ohradou.

Návštěvu Vatikánu záměrně přeskakují, protože druhou rovinou Trampovy „spanilé jízdy“ byla návštěva tři center náboženství – islámu, judaismu a katolicismu, což by vyžadovalo zvláštní rozbor. Jen zde zveřejním vypovídající fotografií z „pohřbu“, na který Trump se svoji rodinkou přijel:
https://twitter.com/dimsmirnov175/status/867335763008126976/photo/1

a vtipnou nadsázku internetových blogérů:
https://cont.ws/uploads/pic/2017/5/1495780834-46f589e5c1344ba0010cacb28d14ba22%5B1%5D.jpeg

https://cont.ws/uploads/pic/2017/5/IQpwXi1EasY%5B1%5D.jpg

Trump, NATO a EU – to je kapitola sama pro sebe. Kolik nadějí vkládali lídři EU, že vše zůstane při starém, že severoatlantické spojenectví neochvějně bude sledovat stejným principům, nejvíce vystihují prohlášení naších dvou šašků – ministra obrany Stropnického a vojenského šéfa NATO Petra Pavla:
Trump nás na holičkách nenechá, ujišťují generál Pavel a ministr Stropnický
https://www.novinky.cz/domaci/439088-trump-nas-na-holickach-nenecha-ujistuji-general-pavel-a-ministr-stropnicky.html

Nechá, ještě jak nechá. Jinak, by nepotřeboval výpalné za léta setrvání v alianci a nepředložil účet na 112 miliard zelených, a zároveň na zvýšení vojenských rozpočtů zemí členů NATO na 2% HDP, aby se mohly nakupovat americké předražené zbraně a posilovat ekonomika USA. Nezavázal by země NATO, aby především bojovali s přílišnou migrací a terorismem – jevy, které ohrožují planetu víc, než Rusko. A nechoval by se na summitu, jako samec gorily, který celým svým zjevem dával na vědomí, kde celou Evropu má a co si o ní myslí: „Jste přítěž a pakáž, která si usmyslela, že je nám rovná“.
Mimochodem, Merkelová, po návštěvě Trumpa se hned zorientovala a prohlásila, že:
Na USA a Brity se už spoléhat nemůžeme. Musíme se bránit sami, míní Merkelová
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/439099-na-usa-a-brity-se-uz-spolehat-nemuzeme-musime-se-branit-sami-mini-merkelova.html
¨
Merkelové a potažmo Německu se od Trumpa dostalo obzvlášť velké „přízni“, kdy před nedávnem prohlašoval, že Merkelová je špatná, hodně špatná a ničí svojí zemí tím, že otevřela stavidla migrantům a teroristům a v poslední době se „obul“ do německého automobilového průmyslu, který se těší nezaslouženým výhodám při dovozu do USA.

Jediný, vedle Theresy Mayové, kterého Trump pohladil po hlavičce byl nedávno zvolený francouzský premiér Macron. A jak říkal Pjakin, že Macron je loutkou, která bude skákat podle toho, jak se vyřeší situace mezi GP a neokony, můžeme vyvodit i závěry, že neokony v tomto boji prohrávají. Macron urychleně pozval Putina na zahájení výstavy o Petru I. ve Versailles, u příležitosti které se setkají a projednají otázky vzájemných vztahů. Dnes se ta návštěva uskuteční. Koordinace úsilí mezi globálními hráči je víc, než zřejmá. „Trump se vrátil a podává signál Kremlu“. :)
https://twitter.com/dimsmirnov175/status/869049286851481601

A na závěr. V těchto dnech zemřel Březinský – ideolog Pax Americana a státní elity USA. Jeho smrt je znamením toho, že projekt Pax Americana skončil a je jen otázkou času, kdy to pochopí všechny, včetně naší 5. kolony.
Mimochodem, včera za mnou přišla dcera, která vychází z devítky a oznámila, že v její třídě se baví o tom, že Američané nebyli na Mesíci a vše natočili v Hollywoodu. Ta údajná měsíční epopeje Američanů bude posledním hřebíkem do rakve americké nadvlády. O tom, že se blíží odhalení největšího podvodu v dějinách jsem psal zde:
Byli lidé na Měsíci? Soukromá iniciativa

Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/byli-lide-na-mesici-soukroma-iniciativa/

Let je naplánován na příští rok ve spolupráci s Čínou a Indií…

 

 

Diskusní téma: Trumpova spanilá jízda (pokus o shrnutí)

zhoda

tatko | 01.06.2017

.." Mimochodem, včera za mnou přišla dcera, která vychází z devítky a oznámila, že v její třídě se baví o tom, že Američané nebyli na Mesíci a vše natočili v Hollywoodu. Ta údajná měsíční epopeje Američanů bude posledním hřebíkem ... " ,zvláštne,moja detto! Že by náhoda? Podozrieval som z tej aktivity jedného zaujímavého nového učiteľa .. ..tak teraz ma bude zaujímať ešte viac!

a

Perun | 30.05.2017

"A na závěr. V těchto dnech zemřel Březinský – ideolog Pax Americana a státní elity USA. Jeho smrt je znamením toho, že projekt Pax Americana skončil a je jen otázkou času, kdy to pochopí všechny, včetně naší 5. kolony."

Pochopiť to 5.kolóna pochopí, ale zrejme zase až medzi poslednými :-)
Napr. Bratislava bola oslobodená až 4.4.1945 (Tiso utiekol a ešte stihol poslať telegram, kde prisahal vernosť Donitzovi, už po smrti Hitlera.)
Praha bola oslobodená ešte neskôr: 9.5, v tej dobe bol už Hitler 10 dní mrtvy a jeden deň platila všeobecná a bezpodmienečná kapitulácia Nemecka! Nie však v Prahe, "Praha volá o pomoc"...

Podobne to bolo v r.1989, všade okolo už režimy padli (dokonca aj berlínsky múr), v Prahe ešte mlátili študentov.
Takže predpokladám, že u nás a asi ešte viac v onej Prahe bude režim zase ten najnatvrdlejší, ako ten kôl v plote... :-)

Re: a

Perun | 30.05.2017

Skrátka v oboch prípadoch bola Praha oslobodená až po Berlíne (t.j.hlavnom bojisku 2.svetovej aj studenej vojny) , takže je kludne možné, že sa to aj v r.2017 bude opakovať (volby v ČR budú pár dní po volbách v Nemecku.)

Putin Trumpfuje

Přemek | 29.05.2017

Jednání Trumpa je takové, jak to vyžaduje boj s domácí elitou kódovanou Pax Americana. Jednání Putina je takové, jak vyžaduje RF a s ní celý slušný a lidský svět - ukončení dělení společnosti a ovládání davu elitami dle biblické koncepce. Macron jako neschopný stratég dostává to, co musí dostat, aby vůbec něco učinil. Momentálně dostává po kapkách antidot na doktrínu USA s tím, že když to nepomůže, půjde cestou neschopů, navíc těch nebezpečných, neb Zlem indoktrinovaných.

Re: Putin Trumpfuje

Mariet | 30.05.2017

https://pastebin.com/9kcfLaEk

Putin ve Francií

ТаuRus | 29.05.2017

Příjezd Putina do Versailles.
https://twitter.com/dimsmirnov175/status/869170195071471616

Jednají s Macronem už víc, než 2 hodiny, brzy bude tiskovka.

Re: Putin ve Francií

ТаuRus | 29.05.2017

Tiskovka:
http://politikus.ru/video/95137-versalskiy-razgovor-putin-i-makron-podvodyat-itogi-vstrechi.html

Macron nafukoval tváře, snažil se zapůsobit. Putin vypadal tak, že ho ty Macronovy snahy dost nudí. Připomenul Francouzům, že vztahy Ruska a Francie nezačaly s Petrem I. Mladší dcera Jaroslava Moudrého Anna byla manželkou krále Jindřicha I. a značně přispěla ke kulturnímu rozvoji Francie. Zároveň byla zakladatelkou dvou francouzských dynastií – Bourbonů a Valois.
Kdo četl dopisy Anny svému otci, ve kterých vyčítala taťkovi, že jí poslal k nekulturním barbarům, pochopí, proč se Putin usmíval tajemně, jako Mona Lisa. :)
Macron si vzpomněl na práva čečenských homosexuálů a na propagandu Sputniku, a RT.
A Putin vyzdvihl účast Francie v boji s terorismem. Přitom, nezapomněl podotknout, že Francie se účastní boje s terorismem v koalicí s USA a tudíž mu není jasné, nakolik je v této koalicí samostatná.¨
Jinak, se řešil Normandský formát, Ukrajina, Sýrie a vzájemné vztahy.
Putin pozval Macrona na několik TÝDNŮ do Ruska, aby také měl možnost ocenit ruskou kulturu. :)

Re: Re: Putin ve Francií

Mariet | 29.05.2017

https://pastebin.com/gX6jgzkq

Re: Re: Re: Putin ve Francií

Sugar | 29.05.2017

Jak byste lavírovala na ostří nože vy? Putin má podporu národa. V politických a podnikatelských špičkách stále minimum, jen ty nejbližší, stejně jako Stalin. Jak dopadl Stalin po vyostření situace víme z roku 1953. Má Putin opakovat chyby minulosti a jít tvrdě proti jako Stalin? Dnes je ještě horší situace vzhledem ke globalizovaným informačním prostředkům, které hrají proti Putinovi.

Připadá mi, že vaším řešením by byla tvrdá diktatura s dalším holokaustem pro jedince, které vy osobně považujete za tvůrce dnešního marasmu.

Re: Re: Re: Re: Putin ve Francií

Mariet | 30.05.2017

https://pastebin.com/iGD8KgNh

Re: Re: Putin ve Francií

PAW | 30.05.2017

Ten Macronista se vyvedl. Vsude beha ale ,ze mu teristi vrazdi volice , o to nema zadny zajem !!
Chce budovat lepsi EU , kdyz jim ale primo za prdeli v bruselu bouchaji bomby teroristu !!
Tim se ukazuje ponekud pomatenej a beha za jinejma vladcema a nechava se s nima fotografovat..

Re: Putin ve Francií

Sugar | 29.05.2017

Díky, výborné shrnutí.
Makaron je tam jak školáček bez maminky - doslova.
Asi dostal notičky od Donyho. :-)

Je to výborně sestavená zpráva

Nikdo | 29.05.2017

Mám z toho velmi dobrý pocit. Je radost sledovat jak zdejší zkušení přispívatelé analyzují probíhající světové dění. Už nám "prohnilá" elita nemůže tak snadno věšet bulíky na nos. Dík všem :)

Přidat nový příspěvek