Trump oznámil, že se jeho názor na Sýrii změnil po chemickém útoku v Idlibu

06.04.2017 18:04

 

Americký prezident Donald Trump prohlásil, že informace o chemickém útoku v Idlibu změnily jeho pohled na Sýrii a režim Bašára Asada. Oznámil to během tiskové konference ve Washingtonu po jednání s jordánským králem.

Idlib
„Řeknu vám, že včerejší útok na děti na mě měl velmi velký vliv a je velmi, velmi pravděpodobné, a řeknu vám, že už se to stalo, že se můj postoj k Sýrii a k Asadu velmi změnil," prohlásil Trump.

Trump uvedl, že vzhledem k podobným plynovým útokům v minulosti tato událost vyvedla konflikt „na zcela novou úroveň."

Americký prezident podotkl, že sám sebe považuje za velmi flexibilního člověka, který je schopen změnit svůj názor. „To, k čemu včera došlo, je pro mě nepřijatelné," uzavřel Trump. (sputniknews)

 

Někdo potřeboval přesvědčit Trumpa (a svět), že Asad je zločinec. Ta hra je tak průhledná, že si toho všímají i západní analytici a dokonce i politici.
Jak jinak – první záběry z místa útoku má Reuters a jako vždy jsou přítomny „bílé přilby“.
To video samo o sobě vyzývá mnoho otázek a jeví se být dalším "oscarovým dílem“.
Údajné „stopy po bombách“ totiž vůbec neodpovídají skutečnosti (jak to je, když spadne z takové výšky bomba min 250 kilo těžká) – vypovídají reálnějšímu scénáři, že někdo přivezl „bomby“ (spíš sudy či podobné) na místo a tam je odpálil.
A druhou – velmi zásadní věcí je, že po takovém chemickém útoku, navíc bezprostředně po něm, nemohou záchranáři v zóně pobývat bez protichemických obleků a ochrany. Je to tím, že jedovaté látky jsou stále ještě ve vzduchu a trvá delší čas, než se rozptýlí. A „bělouši“ tam tak pobíhali.
Včera zasedala RB OSN, kde bylo živo. Otázky, na které nemají odpovědi ti, co dělají z Asada válečného zločince):
- Odkud má Asad ty chemické zbraně? V r. 2014 byly tyto zbraně buď zničené nebo ze země vyvezené a to pod dohledem mezinárodní komise členů RB a nějaké té organizace o chemických zbraních. Z vojenského hlediska je to „záhada“.
- Jaký důvod by měl Asad? V době, kdy vítězí a země se vrací do normálu? V době, kdy má velkou podporu obyvatel a kdy má jeho armáda převahu (nad isiláky) jak v technice, tak v „mužích“? Však by to byla sebevražda – udělat něco takového.
A co mají v rukách ti, kteří dnes Asada (+ Rusko) obviňují?
- Záběry „běloušů“.
- Svědectví "Londýnského lidskoprávního centra o Sýrii" (to je ten migrant, který Sýrii neviděl už cca 25 let) se záběry nějakých letadel, kde nejsou vidět rozpoznávací znaky a není jasné, kdy byly pořízené.
A co je nejhloupější – v té zprávě (svědectví) nebylo uvedeno ani slovo o tom, kdo spáchal – ani o Asadovi, ani o Rusku. Byla to jen zpráva o útoku chemickými zbraněmi.
Kdo útočil – to si vymyslela média a šířila rychlostí laviny. BBC, Reuters, CNN.
 

Diskusní téma: Trump oznámil, že se jeho názor na Sýrii změnil po chemickém útoku v Idlibu

Hovorca MO RF o americkom útoku 59 raketami Tomahawk na Sýriu – Slovenské titulky

mir | 08.04.2017

youtube.com/watch?v=T_eLuZhU7Gs

Vyhlášení trumpa

Nikdo | 07.04.2017

Pokud je to informační past na Trumpa, tak jeho odpověď může být vyhnutí se té pasti. Spustí se false flag a jsou připraveny nějaké návaznosti na diskreditaci Trumpa a pokud národní elita má vše pod palcem než se to řádně vyšetří a upraví na pravou míru, tak mohou útočit na Trumpa, že se zastává darebáka, který používá chemické zbraně. Takže on na to, jestli je to opravdu tak jsem připraven svoji politiku změnit, žádného takového darebáka podporovat nebudu a tím si zachová před davem vhodný obraz. Může pak kdykoliv až se to informačně obrátí říci, byla to falešná zpráva a vrátit se k původnímu směrování politiky

Mimoto Trump kope za globální elitu, která si v prostředcích servítky nebere a jejich slovo nemá žádnou váhu, i když máme společné cíl co se týká vykolejené elity USA, tak víme, že moc od nich čekat nemůže a cílem je odstavit je od řízení jakmile to jen bude možné - ale je to dlouhodobá strategie vybudování spravedlivé společnosti).

Re: Vyhlášení trumpa

Nikdo | 07.04.2017

To je pouze část moji (subjektivní) úvahy. Myslím si, že globální elity postrčili do pasti naopak národní elity USA. Vzhledem k "relativně" malým škodám akce, je to divný rukopis akce. USA vždy dělalo akce, které soupeře/spojence velmi boleli a kde mohli zasazovali citelný úder především civilnímu obyvatelstvu a infrastruktuře (lze vysledovat již od druhé světové).

Re: Re: Vyhlášení trumpa

los/sol | 07.04.2017

Z podobných akcí se dají VŽDY vyzkoumat a vytěžit informace pro:
- elity národní a nadnárodní
- obyvatelstvo
Proto si myslím, že s každou akcí by měla logicky narůstat vzdělanost obyvatel národů.
Tedy takto: s každou takovou lumpárnou je člověk chytřejší a chytřejší nikoli hloupější a hloupější, což se nutně musí dříve, nebo později, projevit.
Vlády zemí Evropy zotročené pod prioritami řízení, v současnosti opuštěné vlastními obyvateli, nechtějíc mít s ničím nic společné, jsou pak vydané napospas "vzteklým psům", a jak by se rády opřely o pevnou názorově kvalitní hráz svého národa.
Ti nejodvážnější vyhlásí rychle referenda a řeknou: "vidíte ty výsledky? Proto nemohu!"

Za útok USA na Sýrii navrhuji toto osobní EMBARGO:

los/sol | 07.04.2017

Přestaňte (jako já) hovořit a mluvit a učit se jazykem agresorů.
Začněme spolu hovořit pouze Česky, nebo jazykem národů neagresivních.
Podpoříme dobro.

Re: Za útok USA na Sýrii navrhuji toto osobní EMBARGO:

los/sol | 07.04.2017

Oprava: hovořit opět československy ,...

Re: Re: Za útok USA na Sýrii navrhuji toto osobní EMBARGO:

mdok1 | 07.04.2017

ešteže tak:)

překvapení

M.C. | 07.04.2017

Že je to celé šaškárna o tom škoda mluvit, stačí se podívat, jak jsou proti sarinu(!) vybaveni ,,záchranáři", to co mají na sobě by je neochránilo ani proti chloru, na ,,obětech" nejsou vidět typické známky zasažení chlórem atd., ale překvapilo mě, že si Američané pod tak trapnou a průhlednou záminkou dovolili na Sýrii zaútočit.

Jako obvykle se střelili do vlastní nohy. Kromě ostudy, která z toho bude, protože zinscenování z celé akce křičí, to nevyhnutelně povede k dalšímu posilování přítomnosti Rusů v oblasti.
Protože Sýrie nemá možnosti oplatit útok křižujícími střelami a Rusko by mohlo, ale neudělá to, aby konflikt zbytečně neeskaloval do úrovní, kde by se mohl nekontrolovaně zvrtnout, tak zbývají jediná dvě opatření - opětovné posílení přítomnosti ruských válečných lodí u syrských břehů tak, aby tvořily clonu - mohly jakoukoliv střelu letící z moře směrem k Sýrii sestřelit s poukazem, že se nebezpečně přibližovala k jejich lodi - a další posilování prostředků PVO na území Sýrie. Čímž se postupně stane ze syrské PVO tvrdý oříšek k rozlousknutí i pro moderní letadla. Co nešlo před deseti lety jde dnes. Výroba systémů S-300 a S-400 stále běží, čtyřstovek je už dost na do, aby jedna mohla odjet do Sýrie (v komplexu se systémy nižších stupňů tam jedna stačí), svoji verzi S-300 začal vyrábět Írán, který by si ji chtěl určitě někde vyzkoušet na ostro dříve, než ji bude potřebovat k vlastní obraně. Izraelci se už podle toho zařídili a v poslední době už útočí pouze na cíle v příhraniční zóně a letadla zůstávají ve vzdušném prostoru Izraele nebo Libanonu, kam v míru syrská PVO střílet nesmí.

Doplnění

M.C. | 07.04.2017

Odvetný útok byl proveden v klasicky americkém stylu:
Odpáleno 59 Tomahawků, zabito 6 vojáků, zraněno 7.
Útok byl proveden na letiště Šajrát (20 km jihovýchodně od města Homs), které je celkem nevýznamné. Používají ho syrské a ruské síly jako tzv. podskok, tj. letiště na doplňování paliva, případně munice při mezipřistání, aby se letadla nemusela vracet až na svoje hlavní základny. Trvale na něm žádná letadla nejsou. Před půl rokem na něm nebylo ještě vůbec nic, protože letiště leží v oblasti, kterou nemá vláda 100% pod kontrolou a nechávat na něm přes noc letadla by nebylo rozumné.
Rusové údajně o útoku dostali předem avízo, aby uklidili svoje lidi, což učinili.
Oficiálně se tvrdí, že úder byl veden proti základně, ze které odstartovala letadla k provedení chemického útoku, jenže syrská armáda má několik funkčních letišť, která jsou blíže k cíli náletu než je letiště Šajrát a z Chmejnimu, kde sídlí Rusové, je to do Chan Šajchunu taky kousek.
Podle ruského zdroje nebyla poškozena vzletová dráha, pouze ji zasypaly trosky několika zasažených úkrytů pro letadla, tzv. úlů, ve kterých ale nebylo buď nic, nebo odstavené nefunkční stroje. Několik letu neschopných letadel utrpělo poškození.

Takže někdo chtěl udělat silácké gesto, ale zároveň nenapáchat moc velké škody, aby se nedočkal podobně tvrdé odplaty, a pro jistotu napadli letiště, které nemá PVO.

Celá akce a zejména výroky Nikki Haleyové podivně kontrastují s jejími prohlášeními před pár dny, že se setrváním Bašára Assáda ve funkci prezidenta se USA budou muset smířit.
A najednou BUM! Tam se opravdu dějou věci a několik zájmových skupin tam bojuje proti sobě.

Re: Doplnění

los/sol | 07.04.2017

>Každá akce PSA, ukazuje prstem na pána PSA<
Také jsem si říkal o významnosti zasaženého cíle, ale nijak nezkoumal. Vy jste si tu práci dal. Děkuji.
Úřední všeho-si-dovolování, jak jsou všichni směrnicemi naučení v západních zemích, nese své jedovaté ovoce.
Rozpory institucionálních složkách vnitřní a vnější ne/bezpečnosti v otázce boje <s/proti> světovému terorismu a boje administrativ původních a současných neberou konce.
Proč se nesmí fyzické schránky Putina a Trampa ukázat s úsměvy v etéru?
Akce: "Hele! Oni jsou kámoši!" = by ukázala v Etéru na ty, co nesmí být vidět ať jsou "nad" nebo "pod" nimi.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek