Trolling vysoké úrovně

07.03.2019 08:24
TauRus 

 

Ruští prankeři Vovan a Lexus odepsali dalšího amerického politika. Ani tentokrát to nebyla malá ryba – speciální představitel USA v OSN Elliott Abrams, který má na starost Venezuelu.
To byl tento fešák: https://ic.pics.livejournal.com/matveychev_oleg/27303223/12398822/12398822_900.jpg

Zavolali mu jménem švýcarského prezidenta Ueli Maurera a dva týdny s ním řešili účty venezuelských politiků z okolí Madura ve švýcarské bance Limpopo. Tento název je z ruské veršované pohádky „Doktor Bolíto“ a co je obzvlášť pikantní – už jednou na něj nachytali americkou kongresmanku, když mluvili o africké zemi. Když Abrams uslyšel o účtech venezuelských politiků, ani ho nenapadlo zpochybňovat jméno banky. Rozsvítila se mu očička a hned zavelel, aby ty účty byly zmrazeny, jinak budou problémy (jen tak na okraj, zavelel „prezidentovi“ neutrální země). Na námitku prezidenta, že to mohou učinit pouze v případě, jestli budou předloženy důkazy nezákonného původu těch peněz americká strana poslala seznam 100 venezuelských občanů a Vovan s Lexusem na oplátku poslali ke schválení svůj seznam s 20 vymýšlenými, seriálovými jmény a pár skutečných osob, jako Xenie Sobčak nebo spisovatel Dmitrij Bykov. Nerozházel americkou stranu ani název „švýcarské“ banky, kterou prankeři zahrnuli do tohoto seznamu – Lexus Vovanial Bank Ltd.

Na závěr vypluly zajímavé detaily: Elliott Abrams sdělil, že velvyslanec „nové venezuelské vlády“ Carlos Alfredo Vecchio má dobré vztahy s agenturou Bloomberg, která jim poslala text nového článku na objednávku o nelegálních účtech Madura.
A taktéž, Abrams pověděl, že USA se nechystají posílat vojska do Venezuely, ačkoli v mediálním prostoru tato možnost se zdůrazňuje.
Video prankerů, které se objevilo i na kanále Rossija 24
https://www.youtube.com/watch?v=CAqfMU1_7Qw