Tiskovka Lavrov – Kerry

16.12.2015 10:38

TauRus

 

https://russian.rt.com/article/136930

Jen pár slov k návštěvě Kerryho v Moskvě.
Návštěva se uskutečnila na žádost americké strany. Víte asi, že v diplomatické řeči to znamená, že hostitelská strana má v něčem ( v politických věcech) převahu, a druhá strana má zájem věci urovnat. Kerry se měl setkat s Lavrovem a potom měl přislíbenou schůzku s Putinem. Putin, vzhledem ke své zaneprázdněnosti, si na Kerryho udělal čas až 6 hodin po ukončení schůzky s Lavrovem. Hodiny čekání Kerry využil na procházku po Moskvě. Na Arbatu utrácel peníze za ruské suvenýry – foto:
https://pbs.twimg.com/media/CWSGCHAWwAIMiXn.jpg

Putin vyjádřil radost ze setkání s Kerrym a zároveň starostlivost o jeho unavený vzhled. Také mu doporučil, aby se aspoň jednou dobře vyspal. Mnoho jezdí po světě a tolik času věnuje uregulování syrské krize, že ruská strana ho nestíhá sledovat.:)
Jednání s Putinem trvalo 4 hodiny, místo plánované 1 hodiny.
Skupina podpory Kerryho – velvyslanec USA v RF J. Tefft a všemi oblíbená kráska V.Nullandová byla také přítomna na jednání s Putinem.
Zde je video začátku setkání Putina s Kerrym:
http://www.1tv.ru/news/polit/298312

Několikahodinové jednání mělo svoje plody:
- strany se dohodly potvrdit závěry dosažené během jednání společnou rezolucí o Sýrii v Radě bezpečnosti OSN,
- Rusko a USA budou ovlivňovat obě strany na Ukrajině, aby plnily dohody Minsk – 2,
- USA netrvají na změně režimu v Sýrii a sesazení Asada, aspoň do uregulování konfliktu,
- Kerry souhlasil s prezidentem RF v tom, že o svojí budoucnosti musí rozhodnout syrský národ sám,
- obnoví se kontakt mezi vojenskými štáby RF a USA.

Vypadá, že se aspoň dohodli na tom, které organizace budou považovat za teroristické – ISIL, Al – Nusra. Ostatní ještě budou v jednání.

Na tiskovce byl zajímavý dotaz novináře na Kerryho:
“Teď jste v Moskvě, mluvíte s Putinem. A kde je izolace Ruska?”
Kerry odpověděl, že není cílem USA izolovat Rusko, naopak, to že jednání probíhají, svědčí o vyspělosti lídrů USA a Ruska a jejích umění se dohodnout.
Potom sice novinář chtěl upřesnit dotazem na prohlášení Obamy o tom, že Rusko je izolováno, ale Kerry se nějak vykroutil – buď to bylo už dávno nebo Obama to tak nemyslel.:)

Byl ještě dotaz na koalici 34 arabských států. Lavrov odpověděl, že o té koalici není zatím nic známo. Prý se sám o ní dozvěděl z tisku.
Tak nevím. USA mají svoji koalicí ze 60 zemí, Arabové s Turky také svoji, ze 34 států…plus Rusové s Íránem. Snad do Vánoc zmáknou ty teroristy zlikvidovat.:)
(Aby mě nikdo neobvinil z přílišné naivity – byl to žert.)

A na závěr jedna pikantní zajímavost, která má možná vztah ke “změkčilosti” USA v procesu jednání.
„Bombové prázdniny“: Tisícovka škol uzavřena, v Los Angeles hrozí útok
Město Los Angeles dnes uzavřelo všech téměř tisíc veřejných školy kvůli hrozbě bombového útoku a nyní je prohledává policie.

Více na https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-svet/362003/bombove-prazdniny-tisicovka-skol-uzavrena-v-los-angeles-hrozi-utok.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Útok se sice ukázal jako planý, ale emerická společnost znervózněla. Jedna věc je sledovat útoky v televizi a jiná – mít je doma. Navíc, nedávno v San Bernardinu takový útok proběhl naostro. Kdo by předpokládal, že ani “ostrov” před terorismem není v bezpečí?

 

Diskusní téma: Tiskovka Lavrov – Kerry

Re.RE.RE

L.Z. | 17.12.2015

Vůbec nejde o slovičkaření. Podstata je, že novináři, ba ani někteří analytici, které si jinak vážim, nepostřehli zásadní ústup USA ohledně Asadova postavení nebo takové maličkosti, že se obnoví činnost vojenských štábu RF s USA. Přečetl jsem v PL hodnocení Kollera, jinak supr znalce a ten mluví o nulovém výsledku jednání Lavrova s Kerrym.

termín

kolkobudeszit | 17.12.2015

Este doplnenie a ako to bolo i s ustanovením FED-u chcú nejakú hnusnú udalosť presadiť blízko Vianoc a sviatkov, táto návšteva je len jej predzvesťou, ale keďže sa prezradili nevyjde im to ako plánovali!!!

Prieskum podrazákov

kolkobudeszit | 17.12.2015

Žiaľ stačí sa pozrieť do očí Kerrymu (vie na čo ho vyslali, oči unaveného muža pred politickým koncom, či smrťou) a jeho komplicov, vidieť je potrebné ako cuká Lavrovovi horná pera, ako reakcia na nehanebnosť návštevníkov, ktorí spôsobili krízu, smrť stotisícov nevinných, migračnú krízu a teraz ju akože riešia a jeho výzor dobre interpretuje, že vní,a, že celá návšteva je len prieskum pred búrkov t.z., že chcú vyvolať puč proti Putinovi, zastierací manéver a snaha zistiť, čo druhá strana vie ako je pripravená. Niečo také, keď Násir odišiel do Moskvy a odtiaľ zo sionštruktúr prišiel pokyn Izraelcom, začať bombardovať Egypt a zničiť im letectvo.

Tlačovka Lavrov Kerry

Momo | 17.12.2015

Potrebovali hlavne nespáliť mosty pred tlačovkou Putina na ktorej je prítomný celý svet. Preto to načasovanie tesne pred ňou . Šikovne to urobili alebo inú možnosť nemali aby nestratili tvár .

Taurus

Stef | 17.12.2015

V tom případe před vámi smekám.

Re: Taurus

ТаuRus | 17.12.2015

DÍK.:)

Tiskovka Lavrov – Kerry

ТаuRus | 16.12.2015

P.S. Ještě doplním. Kerry měl zájem projednat některé otázky s Putinym mezi čtyřmi očima a vyřídit mu nějaký vzkaz od Obamy.
Nebylo mu to dovoleno. Diplomaticky mu dali najevo, že jeho úroveň je Lavrov, s ním ať jedná mezi čtyřmi očima. A jestli Obama má něco na srdcí, ať přijede do Moskvy, Putin ho přijme, jako prezident prezidenta, neboli rovný s rovným.

návrh

ten | 16.12.2015

V druhé větě by asi líp znělo "návrh"

Re: návrh

M.C. | 16.12.2015

já myslím že je to dobře: ,,mít převahu" se jinak řekne ,,mít navrch"

Re: Re: návrh

M.C. | 16.12.2015

Ona ta věta je celá nešťastně formulovaná:
... to znamená, že hostitelská strana má v něčem ( v politických věcech) navrch, které druhá strana má zájem urovnat.
Spíše by měla znít:
...to znamená, že hostitelská strana má v něčem ( v politických věcech) navrch (převzala iniciativu, cítí se být na koni, začala činit aktivní konfrontační kroky), a druhá strana má zájem situaci urovnat, stabilizovat, přimět hostitele, aby odvolal svoje aktivní opatření.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek