Tisková konference Putina

16.12.2017 19:46

TauRus


Zdá se mi, že této tiskovce zde bylo věnováno málo času. Přitom, v mnoha věcech byla zásadní.
Tiskovku vysílala mnoha světová média online se simultánním tlumočením, dokonce i v Čechách nebo CNN. Dříve bylo praxi tuto pravidelnou tiskovou konferencí buď jen komentovat ve specifickém klíči, který umožňoval překroucení významu Putinových slov s jeho následnou démonizací anebo ukazovat jen úryvky konference, takové, které při správném podání vyznívaly tak, že v Rusku je všechno špatně, lid trpí, vláda nic nedělá.

Při zveřejnění celé konference, si divák vytváří úsudek sám a prostor k manipulací společnosti se téměř rovná nule. Mimochodem, museli jste si všimnout, že komentářů k této konferenci v českém mediálním prostoru bylo žalostně málo. Jakoby byla snaha, co nejdříve na ní zapomenout.
Co to znamená, proč došlo k tomu, že světová veřejnost měla možnost uvidět celou konferencí Putina?
Za prvé, dochází k drastickému sníženi vlivu neokonů (státní elity USA) na světový mediální prostor. Za druhé, svět přiznal lidství Putina, jako nejsilnějšího politika současné doby, bez kterého není možné dnes vyřešit žádný světový problém.
USA, jako hlavní aspirant na světového hegemona svojí válku s Ruskem prohrál. Prohrál jí v Sýrií, kde se dvě velmoci srazily v boji na život a na smrt, a který skončil prohlášením Putina na syrské základně Chmeymim o vítězství ruských a syrských sil nad ISIL (podporovaným USA). Sankce, které vyhlásily USA a podpořily západní státy také nepřivedly k izolací Ruska, spíše naopak, k postupné izolací Ameriky a krizi v západním společenství, především zemích NATO a rozkolu v samotné aliancí. Protože padl mýtus o neporazitelnosti amerických zbraní.
Tisková konference Putina byla věnována především vnitřním záležitostem Ruska, nicméně, zazněly na ní signály i směrem k světovému společenství. Rusko vychází z krize posilněné a Rusko směřuje do budoucnosti, kterou vidí v rozvoji vědy, techniky, lidského potenciálu a v mírovém soužití všech kultur a národů na planetě.

V této souvislosti je zajímavá reakce přední světové agentury Bloomberg na tiskovou konferencí Putina:
„Ruský prezident Vladimir Putin dnes jedná se Západem stejně, jako Západ jednal s pozdním SSSR. USA jednaly se Sovětským svazem jako „vítěz s poraženým“.
V poslední době znovu přichází na přetřes slib Západu, daný Gorbačevovi po sjednocení Německa o nešíření NATO směrem k hranicím SSSR, který byl Západem porušen. V univerzitě Georga Washingtonu vyhledali a analyzovaly četné, nedávno odtajněné dokumenty, které dokazují, že nejvyšší představitelé USA, Německa a Velké Británie skutečně garantovali Gorbačevovi a Ševarnadze nešíření NATO k ruským hranicím. Přitom, jak sleduje z těchto dokumentů, západní politici měli na myslí země východní Evropy.
O tom také píše Bloomberg.
https://russian.rt.com/inotv/2017-12-14/Obozrevatel-Bloomberg-obeshhanie-ne-rasshiryat

Zajímavá situace – americká univerzita sama hledá a nachází důkazy toho, že Západ porušil své sliby dané posledním čelním představitelům SSSR. A americké noviny o tom čestně informují. Nevídaná upřímnost a sebemrskačství!
Sami od sebe pozřeli a chtějí přispět ke spravedlivému narovnání vztahu?
V žádném případě! K pochopení důvodů, proč najednou Západ projevuje takovou starostlivost o napravení starých křivd, je v těchto slovech:
„Ruský prezident Vladimir Putin dnes jedná se Západem stejně, jako Západ jednal s pozdním SSSR. USA jednaly se Sovětským svazem jako „vítěz s poraženým“.
Jinými slovy, – Západ přiznal porážku. A nic jiného mu ve světle nových reálií nezbývá, než se pokusit zachránit aspoň část svých výdobytků po porážce SSSR. Aspoň to „atlantické jádro“ – západní Evropu a anglo-saský svět.
„Ano, ano, jsme vás podvedli, zachovali jsme se nečestně, přiznáváme. Ale aspoň to Německo a západní Evropu nechte v naší sféře vlivu! Vždyť takhle zněly naše dohody!“

Pozdě. Zapomněli na historickou zákonitost, ruská civilizace se po každé prohrané bitvě nebo v době chaosu smršťuje, aby se po překonání vnitřní krize opět rozšířila, už v nové kvalitě. Ruská civilizace i když ustupuje, tak stejně jde kupředu. Protože ideje spravedlivosti, které s sebou ruská civilizace nese, jsou blízké a přijatelné pro každého normálního člověka kdekoli na planetě, bez rozdílů jazyků a vyznání. Pro člověka tvůrčího, pracovitého, nePARAZITA. A takových je na planetě většina.

Západ de facto přiznal porážku, která přivede k přeformátování světa podobnému, jako po porážce Hitlerova Německa. Akorát s tím rozdílem, že ve vítězné koalicí už nebudou země bývalé a současné západní koalice – USA, Velká Británie a Francie. V současné době jen doznívají procesy porážky západní koalice, při kterých vidíme poslední kopance chcípající kobyly – neokonů (státní elity USA). K těm „kopancům“ patří i vyloučení ruského týmu z Olympijských her nebo různé manifestace Sorosovských neziskovek v Evropě.