Tisková konference "Nočních vlků". Brestské setkání

28.04.2015 18:54

TauRus |

 

Tiskové konference se zúčastnili  konzul Ruska Nikita  Matkovskij, účastníci motocyklového zájezdu "Cesty Vítězství", lídr motoklubu "Noční vlci" Alexandr "Chirurg" Zaldostanov.

Výňatky z vystoupení.  

Nikita Matkovskij, konzul Ruska v Brestu: «Většina účastníků této akce jsou potomky těch rudoarmějců, kteří prošli cesty bitev ve vojenských holínkách. Všimli jste si toho, že na nádržích jejích motorek jsou nalepeny fotografie jejich babiček a dědečků, kteří bojovali. Mnozí z nich nedošli do Berlina.  Ale paměť o nich, o tom, že se postavili na obranu své Vlasti, že zaštítili Evropu od německého moru, je v srdcí těchto mladíků. Právě proto tato akce dostala název "Cestami Vítězství".  Právě proto je nazvána patriotickou. Hlavním jejím cílem je ukázat, že nezávisle na národnosti, tato paměť je živá. Čím více let nás dělí od toho vítězství, tím víc hmatatelná je tato paměť».

Chirurg /Alexandr Zaldostanov: «Dovolte mi přečíst poselství, které jsem dnes přivezl od veteránů Orlovské a Tuské oblasti. Toto poselství musíme předat veteránům Polska, Česka, Slovenska, Rakouska a Německa. Těm, kteří bojovali s nacismem. Také jsme to chtěli adresovat polským motorkářům, kteří nás tolik podpořili a dosud na nás čekají na druhé straně hranici, taktéž všem mladým lidem. Za dva dny tento dopis bude na cestě, kterou jsme dříve naplánovali.»

Poselství veteránů:

«Drazí veteráni! Žijeme v různých zemích. A přestože nás rozdělují hranice, máme  společnou hodnotu, která patří všem. To je Vítězství, které jsme získali za cenu, která se v historii lidstva nedá srovnat s ničím. Veteráni války, každým dnes nás je méně, ale prapor našeho Vítězství nad fašismem nesmí upadnout s posledním z nás. Musíme ho předat těm, kdo ho bude schopen ubránit a nést dále. Tato slova vám donesou naši chlapci, ruští motorkáři "Noční vlci",  spolu s jejich přáteli motorkáři z Polska. Oni, jako vojáci polní pošty, budou muset překonat všechna nebezpečí frontové linii, kterou se dnes stala státní hranice. Posíláme vám s nimi naše slova: «Nepřítel bude poražen! Vítězství je za námi! Blahopřejeme k svátku!».

http://nightwolves-ru.livejournal.com/

 

Diskusní téma: Tisková konference "Nočních vlků". Brestské setkání

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek