Tajná válka Británie v Antarktidě

11.11.2012 15:01

Na konci 2. světové války Británie vyslala tajnou misi, aby prozkoumala anomální aktivity nedaleko tajné základny v Zemi královny Maud na východě Antarktidy a vyhledala a zničila podzemní nacistický ráj.

Část 1 / 3

Úvod
V roce 1938 nacistické Německo vyslalo expedici do Antarktidy s posláním prozkoumat místa, která by byla vhodná pro umístění základny a učinit formální prohlášení jménem Třetí říše. Během přípravy na svoji misi pozvali velkého polárního výzkumníka Richarda E. Byrda, aby jim přednášel o tom, co mohou očekávat. Příští rok, měsíc po propuknutí nepřátelství v Evropě, se Němci vrátili do Neuschwabenlandu, aby zde dokončili, co začali, s mnoha návrhy, jak má být základna zkonstruována.

O devět let později byl Richard E. Byrd, který se nyní stal admirálem amerického námořnictva, vyslán do Antarktidy s největší skupinou, jaká kdy byla dána dohromady pro polární výpravu. Podle vlastních slov admirála Byrda to byla mise (s krycím názvem Highjump) “v první řadě vojenské povahy”1. Mnoho lidí tvrdí, že tato vojenská jednotka měla zničit tajnou nacistickou základnu v Zemi královny Maud, kterou nacisté přejmenovali na Neuschwabenland a která nikdy nebyla prozkoumána tak důkladně jako zbytek Antarktidy. Ale faktem je, že admirál Byrd hovořil o “létajících objektech, které mohou létat neuvěřitelnou rychlostí od pólu k pólu”2. Na základě výše uvedeného a na faktu velmi dobře zdokumentované německé aktivity před, během a bezprostředně po 2. světové válce se člověk neubrání myšlence, zda není něco pravdy na mýtu o nacistech v Antarktidě. Stejně tak, mohla operace Highjump a Byrdovy výroky zastínit pravdu o britských výpravách pomocí deziformací, aby byla upoutána pozornost pouze na jeho misi a tím bylo zajištěno, že historie zaznamená jen jednu záhadnou výpravu do Antarktidy?

Když už je zmínka o záhadě Antarktidy, Británie se o ní nikdy příliš nezmiňovala. Tento fakt je sám o sobě překvapující, zvláště proto, že britské vojenské síly byly v Antarktidě aktivní v průběhu celé války a pravděpodobně převzaly iniciativu při potýkání se s nacistickou hrozbou z Antarktidy plných 12 měsíců před zahájením operace Highjump.

Britské aktivity v Antarktidě, ačkoli jsou méně zdokumentované a více utajované, jsou stejně úchvatné jako údajně mnohem okázalejší operace Highjump. Naneštěstí pro Británii, přestože byla vítězem Války, tato byla přivedena k úpadku a ponížena dvěma novými supervelmocemi. Ale Británie opět nabyla něco ze své hrdosti a tajně zvítězila nad svými údajnými spojenci v konečné, rozhodující bitvě proti přeživším nacistům: v bitvě, která nikdy nebyla zaznamenána do historických knih; v bitvě, která učinila vátězství na kontinentě přesvědčivějším a, což je nejdůležitější, skončila válku, jíž byla donucena vést.

pokračování zde - bnw-nwo.wz.cz/history/antarctica.htm